Persahabatan Anugerah Dari Allah

Assalamualaikum WBT. Kali ni aku post something pasal bestfriend aku kat dunia ni. T.M.R. Tabah matang redha. Consist of Mad, Seyh, Jaem, Linda, Ros, Lieyn, King. Ada gak beberapa orang lagi, tapi seems lost. Ngan dorang nilah yang aku rapat giler masa skolah sampai skarang. Semua dah masak ngan perangai masingmasing. And the best, diorang ni sentiasa sokong aku dalam apa pun situasi yang aku alami. Alhamdulillah. Thanxx Guys. Thanx ALLAH is the priority. ^^. Kat U ni aku ada kawan. Ramai sangat kawan. Tapi, kamu tetap di hati. Kita dah jadi macam family kan?? Even aku datang dari keluarga yang kurang senang, kamu sudi datang lawat rumah aku yang kira usang. Terharu geng. Kamu ndak judge aku based on my background like some people does. Masa raya, korang sanggup redah panas tuk pergi rumah aku. Pastu lepak lama2, buat rumah aku macam rumah korang. Tq. Raya nanti insyaALLAH jemput kerumah ya. ^^. Lama ndak lepak kan???? Aku bersyukur pada ALLAH SWT cuz beri korang sebagai penyeri dalam hidup aku selepas familyKu. Kamu takda pun komen apa-apa pasal kekurangan rumah ku. And serously, adik-adik aku jeles cuz antara kami dik beradik, kawan aku yang paling ndak segan mau datang rumah beraya. Adik aku pun nak ada kawan macam kamu. Sedih siot bila aku sedar yang sekaang ni kita dah carry on with our own lyfe. Mau jumpa pun kadang2 ja. Tapi, dalam sekejap pertemuan tu. Terlalu banyak cerita yang kita nak cerita kan?? So geng, doakan jak terbaik untuk aku ya. Aku harap sangat kamu akan simpan dan treasure persahabatan kita ni. Aku akan sentiasa mengiringi kamu dengan doa. 



Ni gambar mereka yang menyerikan hidupku. Syukur pada ALLAH. ^^..

C Jaem, tgh mengambil gambar. So, ndak da dalam ni lah kan?? hehe...


PS: DOAKAN AKU, N AKU PERLUKAN SUPPORT DR KMU ^^.

MDS UiTM SABAH (JUNE-OCT 2012 Session)

Assalamualaikum WBT

Alhamdulillah, Mds untuk pelajar baru UiTM Sabah dah berakhir minggu lalu.
Intake kali ni sangat ramai. Alhamdulillah, kebanyakan program berakhir dengan baik.
Penghulu untuk Pelajar kali ni sangat bagus. Mesra dan berdedikasi gituew. 
Aku pun dapat jadi PM cuz preference dari pihak MPP. Thanxx to Aizel, Cici, Azwan, Aisah, Pijul Dll. Kawan aku pun request untuk aku mengisi kekosongan jawatan PM atas sebab tertentu. Diorang cakap, aku dipilih cuz perlukan khidmat dalam Penempatan dan Makanan. Aku ni kononnya pandai lah dalam urus benda ni. (yelah tu).

Perjalanan MDS kali ni agak lancar. Pegawai yang incharge untuk Makanan yakni Puan Dayang, sangat-sangat baik dan friendly. Dia tidak mengabaikan kebajikan kami. That's what i like. Tapi, masuk hari ke 3 kami dilanda ribut dan menyebabkan 2 buah canopy terbang. Mujahadah masa tuh. Kami sediakan canopy untuk pelajar berteduh masa ambik makanan. Atlast, terpaksa guna jalan jauh untuk dapatkan makanan. Cuz, dioarang ni makan kat dalam dewan serbaguna.


Unpredictable kan?? 

MDS kali ni agak best cuz aku ndak terperuk kat kolej ja. Kalau sem-sem dulu. Malam jak aku dapat join program, cuz aku kena jaga urusetia Siswa. So kira sem-sem lalu agak susah untuk exco makanan dan penempatan cuz ada kerja tambahan . Kali ni aku join 75 % program. Enjoy lah Pokoknya. 

PM's Family pun sporting. Last night bersamaan 15.6.2012 PM2 seramai 23 orang outing kat luar. Makan steam boat sambil celebrate birthday kak Cici kat kampung Nelayan. after that kami pergi tanjung lipat, Then direct ke Tanjung Aru.
Aktiviti malam untuk outing kali ni agak gantung cuz semua pun penat. Yalah, first week lecture. Semua pun penat. 

Apa2 pun, kenangan bersama MPP sesi 2011/2012 selama 3 sem akan preserve dalam jiwa. Aku nak run MPP?? Tak kot. Even orang dah pujuk aku tuk join. cuz aku tau aku tak boleh commit ngan benda yang boleh ganggu pelajaran aku. ^^. 

PM FAMILY ^^.



Nilah PM family. Kak cici yang kat sebelah aku tu(sapa kenal aku ja yang tau mana 1 aku). Memang meriah lah malam tu. Makan sampai buncit. Siap tapaukan makanan yang ndak habis. ^^. will preserve the memory forever.. ^^


mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...