Entry requirements for dentistry course at UiTM

Assalamualaikum

Just now I went to  Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar and ask about how to ensure that I got dentistry for my degree. Then there was somebody that answer the questions. And she said, if you want to take degree in dentistry, then you have to get CGPA more than 3.8. InsyaALLAH I’ll try to improve my CGPA that actually decrease  for the sem 3 exam. My GPA also was down. I hope that by aiming for Anugerah Naib Canselor, it will increase my chance to be selected in the faculty of dentistry. I only pray to ALLAH, that he will give me what the best for me. ALLAH knows the best for me. He even know me better than I know my Self. INSYAALLAH, we’ll get a good results for the remaining Sem. AMIN





Bodohnya kau tak naik2 kelas lagi, kesian2

Assalamualaikum dan selamat hari Raya aidil adha.

Pagi2 raya ni aku nak mintak maaf kalau ada entry-entry sebelum ni yang syok sendiri dan sakitkan hati para pembaca di luar sana. Aku sekadar insan yang lemah. Aku dah minta maaf, so depends ngan korang samada nak maafkan atau tak. Kalau maafkan, Alhamdulillah. Kalau tak maafkan, jumpa di akhirat jaklah jawabnya.

By the way, pagi tadi(skarang masih pagi lagi), sedang orang berpusu-pusu keluar dari masjid ada sorang budak ni, dia jumpa kawan dia dan salam. Then dia cakap

“Kau masih kelas i kan???”

So kawan dia tu jawab

“Iya, masih lagi”

Then, budak tu cakap lagi kat kawan dia ni

“Adeh, tiada kemajuan kau ni”(sindiran yang macam nak kakiku di bibirmu)

Budak tu jawab lagi

“Ndak pa, next year ada”

Then yang budak seekor ni tak jugak puas hati

“Alah, next year kita dah masuk form 3, PMR dah.”

Dan aku pun meniggalkan masjid dengan perasaan bengang dengan budak tu. Kalau ikut aku nak jugak aku cakap. Ko ingat ko kelas depan ko dah pandai lah?? Dah boleh score 9 A+??? Ishh, seriesly aku ndak sukak bila orang underestimate orang lain. Dia ingat dia paling pandai didunia rasanya. Hello, dia tak sedar yang bila ALLAH mahu, Allah akan ambik kepandaian yang kita ada tu sekelip mata jak(tuk aku jugak).  Kih3.



Itu jak for now, renung2 kan dan selamat beramah.




Contest Gambar COOL!!!

Assalamualaikum, erm. Lama tak join contest. So kali ni nak cuba nasib pulak. Kalau nak join, sila klikk barner kat bawah ni. Hadiah lumayan. RM 100(siapa nak bagi kan??)
 So untuk gambar pulak aku nak pilih ni
Gambar ni dah lama. Kenapa aku pilih?? Cuz mengembalikan kenangan lama. HAHA..Jadi Spiderman jap kat dinding skolah(more to cicak man kan??) haha
 Next
Aku tak tau pendapatkorang, tapi aku pilih ni cuz aku rasa kami cool kat sini. Siap posing maut g, sedangkan before masuk kat kedai ni ada maran "DILRANG MENAGKAP GAMBAR", and kami semua dengan slumber tapir jak ambik gmbr. Abang yang jaga haritu tahan hati jak rasanya. HAHA.

Dan ini yang terakhir, rasanya gambar ni cool sgt pasal baju kawan aku tuh. This pic was taken masa kami ada module, and task kami adalah buat satu baju pengantin guna bahan recycle. Dan inilkah hasilnya. Kreatif tak?? Haha.

Itu jak kot, syarat nya 3 gambar jak kan?? Apa2 pun, let the best fella win. Rezeki semuanya dari ALLAH ^^V. Selamat beramah n selamt hari raya Qurban 






Pinjaman Perbelanjaan PTPTN akan dihentikan

Assalamualaikum
PTPTN nak diihentikan?? Ok, berita ni sangat mengejutkan.T(0o)T
Sila klikk link d bawah ya ^^V 


Harap dipertimbangkan




Results SEM 3 yang stress

Results Sem 3 yang stress
Assalamualaikum kepada mereka yang sudi singgah kat sini ya
“STRESS”, itu jak aku mampu ungkapkan dari hasil penantian yang menyiksakan semalam. 4th November adalah tarikh keramat untuk budak diploma UiTM cuz results ezam memang keluar pada hari ni. Dalam kalender akademik, dia state yang results akan keluar pukul 9 pagi. Tapi, last sem semua dah dapat cek tengah malam pukul 12.  So, dengan itu, semua budak-budak UITM dengan rasa yakin nya menanti detik pukul 12 untuk cek results dan resultsnya.
CLOSE FOR DISPLAY, sila rujuk kalender akademik(lebih kurang lah).

STRESS nya aku, dahlah ramai yang countdown konon2 tinggal beberapa jam lah.Gabra dah aku, cuak. Skali, pukul 12 tu pun aku dengan perasaan yang cuak masukkan id dan password aku. Yang aku dapat hanyalah hampa. Tabah ni. FINE, so aku tunggulah mail dari UITM. Macam last-last sem aku dapat mail pukul 12 lebih. So aku assume yang aku ni special lah konon dapat results awal. And lawak nya, semalam UiTM mencintai aku, cuz dia bagi results dekat pukul 4 pagi. Haha. Tabahnya aku, series stress menuggu results aku tu. Siap refresh laju2 lagi yahoo mail aku tu. Dahlah katil aku asyik memanggil2. Tapi, penantian ni sangat berbaloi. Kenapa? ??

ALHAMDULILLAH, segala penat lelah telah terbalas. Walaupun results aku turun(memang dah expect pun), tapi masih DL. SYUKUR. Allah maha hebat. Dia yang tahu apa terbaik untuk aku. Seriesly, ALLAH mahu uji aku dengan beri results begini supaya aku tidak menunjuk2 dengan ilmu yang cetek ni. Dan ALLAH maha besar, sebab dia telah berikan results ni kat aku walaupun ada yang lebih layak dari aku. ALHAMDULILLAH. InsyaALLAH nak target Anugerah Naib Canselor. Kita manusia hanya mampu merancang, tapi ALLAH SWT yang tentukan. Dan setiap penentuan tu adalah yang terbaik untuk kita. DOAku semoga semua kita akan berada dalam cinta nya ALLAH SWT. ^^V

Kepada mereka yang nak masuk sem 3,nak share sikit. Seriesly, sem 3 sangat stress. SUSAH. Tapi tidak mustahil kan tuk dapat 4 flat? Allah yang tentukan. KITA berusaha. Tapi, sepanjang 3 sem aku, sem 3 adalah yang paling stress. MENANGIS perut aku menahan lapar cuz aku ndak jaga makan. Tapi, Alhamdulillah, berBALAS. ^^V




mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...