Cory Monteith(FINN) Overdosed on Heroin and Alcohol

SOURCE
Assalamualaikum. 1st) Boleh tolong click ads on right side of the blog? Tq

After autopsy, then dah diconcludekan bahasanya Dia mati sebab  mixed drug toxicity, involving heroin and alcohol.

RIP-Glee would never be the same.

Ps : Drug is harmful okeh. Dont ever have intention to try it. Sekian. - Source

Program Sepenuh Masa UiTM Sabah (Pra, Diploma dan Ijazah)

Assalamualaikum WBT

BEFORE I START, boleh tolong Clickk Iklan kat Tepi ni? Tq For ur clickk, For tabung Aku nak kawen tuh.

FYI, UiTM Sabah adalah kampus sulung for UiTM Semalaysia. So, kampus ni boleh dikatakan sebagai kampus yang agak tua. Dahulunya beroperasi kat atas bukit tapi berpindah ke kawasan yang rendah dah. Giler masa part 1 - 2. Kalau nak berurusan kat Hea, kena naik tangga seribu tuh. Fed - Up aku. haha. By the way, dah 3 tahun berlalu since aku jejak kaki kat UiTM Sabah tercinta. So, adalah sorang ni tanya apakah kursus yang di tawarkan di UiTM Sabah. 

So, ada ura-ura menyatakan insyaALLAH banyak lagi kursus yang akan di tawarkan kat UiTM Sabah ni. Dah ada beberapa bangunan baru kot. Sebenarnya ada beberapa fasa untuk bangunan baru ni. Tapi, aku tak sempat nak merasa dewan yang aku tengok macam design Islamic tuh. Ada black and yellow.

Okeh, setakat ni kursus yang ditawarkan kat UiTM Sabah Adalah seperti berikut:

GUGUSAN PENGURUSAN DAN PERNIAGAAN

Fakulti Pengurusan Perniagaan

  1. BM111 - Diploma Pengajian Perniagaan (DBS)
  2. BM112 - Diploma Pengurusan Bank (DIB)
  3. BM117 - Diploma Pengajian Perniagaan (Transport)
  4. BM220 - Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) Pemasaran
  5. BM220 - Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) Ekonomi Perniagaan
  6. BM222 - Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) Kewangan
  7. PD002 - Pra perdagangan (MDAB)
  8. PD003 - Pra Perdagangan (Saluran perdana)
Fakulti Perakaunan

  1. AC110 - Diploma Perakaunan
  2. AC220 - Sarjana Muda Perakaunan (Kepujian)
Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan

  1. HM110 - Diploma Pengurusan Hotel
  2. HM111 - Diploma pengurusan Pelancongan (DPP)
  3. HM221 - Sarjana Muda Sains (Kepujian) Pengurusan Pelancongan

GUGUSAN SAINS KEMASYARAKATAN DAN SAINS SOSIAL

Fakulti Sains Pentadbiran Dan Pengajian Polisi
  1. AM110 - Diploma Pentadbiran Awam (DPA)
  2. AM228 - Sarjana Muda Sains Pentadbiran (kepujian)
GUGUSAN SAINS DAN TEKNOLOGI 

Fakulti sains Gunaan (Fakulti aku weyh!!)

  1. AS120 - Diploma In Science (DIS)
  2. AS201 - Sarjana Muda Sains (Kepujian) Biologi
  3. PD007 - Pra Diploma Sains MDAB
  4. PD008 - Pra Diploma Sains (Perdana)
  5. Soon - Degree In Pure chem, Phy. InsyaALLAH, dengar2 dah cukup dah kelengkapan for this Course, 
Fakulti Perladangan dan Agroteknologi

  1. AT110 - Diploma Pengurusan Ladang
  2. Soon - Ura-ura budak ladang cakap, degree ladang akan diadakan for this year intake. betul ka? wait and see jak lah.
So, if u have any inquiry just ask okeh, jangan malu-malu. U malu, Aku lagi malu weyh!! SS, kat blog.


SO FYI, selain kursus kat atas, yang lain semua kat kampus lain. HARAP MAKLUM!!!

Finn Hudson (Cory Monteith) Dies at 31

His publicist confirms the news: "We are in shock and mourning this tragic loss."

SOURCE

Assalamualaikum Fellas, dah masuk hari ke 5 ramadhan. Posa tak?? Ehe, jangan ja tengahari buta, masuk dapur buka periuk,.

Finn HUdson? okeh, aku kalau bandingkan citer korean ngan omputih, aku lagi prefer omputih. Ntah kenapa. So, aku masa sem 1 dulu or eactly dalam pertengahan tahun 2010 tertengok citer Glee ni. So, tiba-tiba teraddiceted. Sanggup aku kena gigit nyamuk semata-mata nak download citer ni kat Gym UiTM Sabah. Dari si Finn ni kena sabotaj oleh mr Shue sampai lah dia grade and nak jadi guru right? Sekalinya, dia ditemui mati. Not Fin Hudson, the actor  Cory Monteith yang ditemui mati. 

RIP. Sayang tak masuk Islam(dont be offended). I assume, maybe dia dah sakit kot. Cuz start season 4 dia dah kurus sikit compare to previous season. Maybe dalam diam dia hide yang dia ni sakit. Allahuallam,yang penting kita yang masih hidup kena teruskan dengan kehidupan kita. Pernah dengar lagu Rabbani "Yang pergi takkan kembali lagi".

Amalan dan taqwa jadi bekalan? Right?

So, nyawa ALLAH boleh tarik anytime anywhere. So, kita yang masih hidup, muhasabah kan diri. InsyaALLAH perbaiki and jadi a better muslim.

BTw,tetiba malas nak tengok Glee dah. Since season 4 aku kureng tengok dah, cuz tak macam previous season. Cuz smua yang gempak-gempak dah grade.

RIP Cory Monteith

tips For PHY 360 UiTM project

Assalamualaikum 

Officially aku dah tiga bulan 3 hari habis diploma Sains kat UiTM Sabah. Basically for final year diploma sains jadual pack sebab kau kena pandai bahagi masa tuk spend time for project. In my case, kami ada kelas CHM 260 pukul 5 every monday to wed cuz lecturer kami is part time lecturer. For sem 5, korang akan di busy kan dengat experiment Bio 300. Final sem, experiment for PHY 360. So as first batch OBE, not bad lah as i managed to cope thru diploma. Kalau batch terdahulu either Bio 300 or PHY 360 ja, for our case kena ambik dua-dua.

Atfirst kami buat brainstorming kat Library. Get through all Physics books(konon), Mainly we use internet to search for latest invention or innovation yang boleh di buat. Tetapi, Sebabkan masa limited, we come out with "Solar Ovan". I was impressed at first, boleh masak pizza kot. Tapi, ambik masa yang lama. Then jumpa miss Sam, Our supervisor. Dia kata "Eksperimen yang kamu pilih ni, budak tahun tiga punya xperiment". ouch. Pernah juga kena buat oleh senior, but only able to fried an egg. After that, we totally lost. Time was so limited. Then miss Sam bagi suggetion, before this student dia ada buat experiment of Crumple zone, tapi senior ni kaji pasal effect kalau kereta tu ada crumple zone and tak. So based on his research, car with crumple zone lebih selamat compare yang takda. apapun, Ajal Maut di tangan Tuhan right?

So, for PHY 360 ni kami buat "Effect of crumple zone". Crumple zone tu apa?

Crumple zones are designed to absorb the energy from the impact during a traffic collision by controlleddeformation. This energy is much greater than is commonly realized. - Wiki

Our team consist of Me my self, Odie, Ijah and Shafiq. As for our case, we search for design of crumple zone then we perform Crash Test by using frictionless air track. Too many things to be done. We start early, but perform the test after a month due to few difficulties. Kami design guna aluminium kereta yang we interst in. Masa ni lah ada drama, suka duka dan pahit manis getir hidup kau akan rasa. Masa, Results dan lain-lain. Thank god lab assistant for Phy lab paling TERBAEK, Tq Kak dayang compare to Lab Assistant Bio. Tembirang macam "********". 

Our results kami finalize seminggu before final presentation, ni pun terlalu banyak dah kami procrastinate. Pastu, dah kira-kira, rupanya results yang kami dapat selama 2 bulan ni, invalid. Sebab, kami dapat results yang salah. Giler tak silap 5 hari sebelum final presentation kot time tu. So tau lah, bila masa dah limited, stress bertambah, then kau akan lagi cepat bergerak. Do things secara convenient.  alhamdulillah after HOurs spent, sleepless night, akhirnya kami dapat results yang sangat cantik 2 days before final presentation. 

Okeh, Dahlah im braging about our project (OH MY MALAY)

Now, Lets talk about the presentation tips. Tips?? layak kah kau nak bagi tips? erm, dont know, ikut kau lah, kalau nak ikut, ikut. Kalau tak, sila Blah.

1) Jumpa supervisor a day before presentation. Tanya tips. As for us, awal2 lagi dah kena suruh, Sila fully formal, datang awal, do your best. Then tunjukkan korang punya slide, dia akan buang mana yang tak penting. Macam Miss Sam, ada beberapa slide yang dia reject.Tak perlu katanya. Then dia pesan, sila print ur poster, no handwriting. So, aku suruh shafiq compact kan smua maklumat dalam satu page, then aku print poster guna canon aku. 9 fully page, digunting-gunting gabung jadi 1 poster yang besar. By the way, kami drag masa until 30 minutes okeh. Semuanya pasal video tuh. Tak siap lagi masa pagi tuh. Giler loading. Nasib panel tak emo. Tulah kelebihan 1st presentor, sebab panel takda set Standard lagi. 
Us And Supervisor from left Dk, Odie, Miss sam, Bun, Shafiq and Hensem ME (chewah)

2) Be prepare, its Physics dude, sila master all theory pasal experiment kau. For us kami kena master Newton;s Law. Aku tak master and kena tanya kot masa final presentation tuh.
"What is newton;s law" Then We brag Bla, bla , bla. But, tersalah newtons 3rd law.(Miss sam cakap)

3) Props, not really necessary. But our group memang kreatif. I mean not me, but my colleagues. Diorang plan buat bookmark pasal crumple zone, then bagi gula-gula to those yang melawat tempat project kitorang dan banyak lagi.

Be creative, as for our group, kami ada buat video. Bun yang edit, sangat smart. Aku and shafiq kot berlakon. Funny though. Video tu sangat berguna, cuz basically we can show the panel what we had perform. 

4) Presenter? FYI, best presenter datang dari group kami. Why? Cuz she present alone. I mean miss Sam yang arahkan sorang ja present. Group lain semua bercakap. Except our group. Kami memang just teman Bun and waiting for question. By the way, kalau sorang-sorang nak bentang agak susah kot. Im talking about time consuming. Nak ganti orang, komfem ada part "Erm, wait. Next bla bla bla" 

5) Invention or innovation is preferable. Okeh, Harituh kami menang tempat kedua, dapat Plak. But juara and second runner up, dua dua buat innovation. First place buat kaca mata sonar, and third place buat water detector. When they announce the third runner up, me and odie tiba-tiba sedih. All in our mind was "Sedihnya, takda tempat". Then they announce "Second place "Effect of crumple zone"" Wah, Kelas kau kiah. (Tetiba). Alhamdulillah. 

Alhamdulillah dapat gak A. By the way, kena score test ya. Sangattinggi carrymarks for test. kalau score project tinggi-tinggi belum tentu dapat A. ^^.

Banyak lagi kot aku nak share, tapi next time lah kot. Aku pun tak tahu apa yang aku taip. Sakit kepala. hehe


Review Monster University (Synopsis)

Assalamualaikum  Readers.


2 minggu lalu rasanya aku pergi tengok Kartun ni ngan kawan aku. And sumpah, memang best. I mean?? Kenapa perlu masuk U?? Bukan diorang dah kerja kah masa Monster INC dulu???

Okeh, so begini. Cerita kali ni sequel before diorang kerja sebagai scarer kat Monster Inc. Okeh? 


So citer dia gini si Mike" Wazowski ni terINSPIRE nak jadi scarer after dia pergi field trip where he accidently termasuk ke human world masa melawat monster INC. So, from that day dia nak jadi scarer.

So scary Mike - source
Then after 13 years dia dapat masuk dalam Monster U ni dan masuk dalam scare major. Dia ada sorang roomate, si Randy yang jadi evil villain dalam Monster INc. So, randy ni at first memang baik, but turn jahat bila dia kalah dengan si Sulley on final competition of Scare Games. 

Sulley?? Masa dalam monster Inc, sangat baik kan??? cool ja. Tapi, sebenarnya dia sangat arrogant masa masuk U, sebab bapak dia ni kira legend dalam Scarer ni. So, diorang ni kira gaduh2 then tak berngam and end up kena buang dari course diorang, so kena ubah masuk course lain oleh deaNS Hardscrabble. besides si Mikes ni sangat pandai, dia tau semua pasal scarer. But si Sulley, sebab pemalas dia hanya tahu teriak jak. I mean scream. So theoritically dia sngat out lah, but si mike, even dia ni genius, dapat jawab semua soalan, tapi dia ni masalah nya SANGAT MENAKUTKAN. U know what i mean. So,  Still gaduh, then si Mike teringat fliers masa 1st day dia masuk U, pasal scare games. Then last minute dia bawa kumpulan dia yang sangat menakutkan(kontra). But still lack sorang, so dia ambik si Sully. Then diorang ckp kat deans tu, if diorang menang then diorang boleh masuk kat program tu balik. 

Sangat menakutkan - Source


So, pendekkan cerita, diorang menang. But, with cheating. Si sulley tak nak kecewakan si Mike, so dia sabotage tu tempat tidur yang detect scream from budak2. Bila jentik tangan ja, budak-budak tu tekejut. What the. So atlast, dia ketahuan. So si mike ni gatal tangan nak prove yang dia ni menakutkan, dia pergi human world from pintu yang baru kena buat dan end up di rumah anak yatim. So dia takut cuz terlampau ramai budak-budak dan diorang tak takut pun ngan Mike. So, then he realize dia ni tak menakutkan langsong. Yang bestnya si Sulley pergi human world to save him, tapi pintu diorang kena tutup. So diorang plan nak takutkan adults so pintu tu akan automatically terbuka sebab suara orang dewasa kononya can generate more power(Teori si Mike). He was cool btw. So, end up semua orang dewasa tu terkejut. Then, at that time deans tu ja ada kat bilik yang ada pintu to other world tu. And she was impressed cuz bila jak orang dewasa tuh terkejut, semua tangki simpan tenaga tuh full kat bilik tu. 

But, they end up kena dismiss dari Monster U. But, deans tu jumpa diorang and said, dia impress. Tapi,. sebabkan kes tu dia tak dapat nak terima diorang lagi. So sad. So hows they turn u=out to be Monster INC employee??


So, diorang kerja dari bawah, dari office boy, masuk kitchen then end up jadi scarer. But si Sully jadi scarer, and mike just personal assistant. 

So aku sangat suka ce=iter ni, bring back all the memory masa aku skolah dulu. Wakakaka...



Must Watch okeh - Source

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...