40 days till graduation

Assalamualaikum. WBT

3 tahun hampir berlalu, now its my 40 days till gradution. I mean, after i finished with my last paper for Diploma Sains UiTM.

Aku masih bingung dalam mebentuk masa depan aku. Banyak dugaan yang ALLAH bagi. Tapi, aku tahu itu memang ujian yang mampu aku tempuhi dengan berkat usaha dan doa dari ibu, bapa, dan rakan2 ku, tidak lupa juga adikku yang di Madrasah. Dia cakap dah hafal 15++ Juzuk. Alhamdulillah. Dialah adik yang satu kepala ngan aku. Rajin, kalau aku suruh buat kerja. Suka pinjam barang aku, tapi aku tak kisah. <3 Him n my family..

ANDA GELI??

Well, aku tak kisah. Its my family, not yours. So, bear with it. 

My first paper akan start on

30th march : Chm 260

2nd April : BIO 320

and 5th April : CHM 361(NEW CODE)


By the way, CHM 361 paling menakutkan. aku pun tak pasti gak, maybe pasal kurang latihan?? or Kurang Pemahaman?? Or pasal no past years(alasan)??

For this sem, ill try my Best. InsyaALLAH with help from ALLAH. And Doa from my family n friends. Ill make it thru. 


Bye



Istiadat Hari kecemerlangan Akademik UiTM Sabah (peringkat Diploma)

Assalamualaikum WBT

Alhamdulillah 31st August 2012, dari pukul 8 pagi onwards sampai tengahari telah diajalankan satu istiadat kecemerlangan akademik bagi pelajar diploma UiTM Sabah untuk exam baru-baru ni or Nov-March 2012 Session. So pelajar yang dapat 3 pointer ke atas dapat sijil lah. For Diploma In Science, 23 of us managed to get Dean's List. 10 orang dari batch kami with one of us got 4 flat. Impress doh, cuz student yang dapat 4 flat tuh anak timbalan rektor and still maintained her CGPA 3.86 if im not mistaken. Macam gak sorang kawan aku Charles Billy. InsyaALLAH doakan kami sama-sama dapat ANC ya. Sekarang tinggal 4 orang jak untuk dapat Anugerah Naib Canselor for our batch which is Me(alhamdulillah, bukan mau takbur), Charles, Ain, and Shafiqah. But on of my senior said, makin mau habis sem makin kurang ANC candidates. Sedih pulak aku. So, kena struggle berabis lah ni nampaknya. 

Cuz, last sem supposly ada 6 of us who get dean's every sem. Tapi, tiba-tiba 2 orang kawan baik aku tak dapat DL. one of them whom score 3.49 for GPA's. EmoC kalau begituh, all thanks to QMT245. One of the senior's who came this morning is Edna Magdalena. Dalam batch dia, shes the only one who got ANC. Hari ni jak, empat kali dia naik pentas. Rezeki dia kan. Guess what, she managed to enter Degree in Pharmacy UiTM. Dahlah susah nak masuk Pharmacy skarang ni. Rezeki orang masing-masing kan?? So, insyaALLAH dengan ada program macam ni. student yang dapat below 3 pointer will be trigger to get 3 pointer. Yang dapat 3 pointer and Dean's akan sentiasa try to impove ourselves. ^^. UiTM sabah buat program ni so that we can get Autonomi untuk buat konvo sendiri. kalau konvo kat Sabah, satu family aku boleh bawa. 

REVIEW: Hansel And Gretel

Hey Guys,
Assalamualaikum For Muslim, 
Salam sejahtera for sivik.

Few weeks back, i watched Hansel And Gretel

From my point of view, they deserve 4 out of 5 star.

The storyline quite ok. But, its just moving too fast. 

And......Sometimes ada yang impossible.

FIRST: Bila witch tu naik penyapu, tiba2 hansel and gretel dapat kejar dari depan. Padahal, masa tuh the witch nak larikan diri dari Hansel and Gretel. Tapi, tiba-tiba busted dari depan.

Kalau korang tak faham, better watch it for yourself.

Synopsis:
Cerita no pasal 2 orang adik beradik (Hansel and gretel), bapa diorang hantar ke hutan atas arahan Mak diorang. 

so, masa kat hutan tu diorang terjumpa rumah yang made of candy. So diorang makan candy tu, then pintu pun terbuka. So diorang masuk. Kat dalam pulak ada witch.


Witch tu nak makan diorang. So, as the saying goes "Ladies First", so witch tu nak pangang si Gretel dulu. While si Hansel kena kurung and force to eat a candy(yang menyebabkan dia sakit, and every few hour kena ambik suntikan so that he can continue to survive). Tapi, dipendekkan cerita, diorang dapat escape dan berjaya membunuh si Witch tu. Beforewitch tu kena panggang FUlly cooked, i mean before dia termasuk dalam Oven, dia ada attack Gretel guna spell. Tapi, tak berjaya, intead tembus. So, Agak misteri di situ. Then, lepas ja kejadian tu, diorang ni makin femes sebagai witch hunter. Dah berjaya bunuh ramai witch. 

Then Tamat(SILA KE PAWAGAM YANG BERHAMPIRAN)


UJIAN DARI ALLAH

Assalamualaikum

Manusia hanya mampu merancang, tapi yang menentukan, itu HAK ALLAH. Tapi, doa tu milik kita, so doa sebanyak yang mungkin, dengan penuh mengharapkan bantuan dariNYA. aku sekarang dalam dilema. Benda ni, aku dah pikir lama dah. Sejak dari semester 3 lagi. Tapi, bila masa mencemburui, terpaksa aku gagahkan jiwa raga aku menempuh kehidupan sebegini. Banyak jawaban dari mereka yang secara jujurnya mematahkan semangat aku, patah seribu kot.


Takda lah menangis yang terlebih sudah. Tapi, jiwa aku sangat tertekan. Menangis dalam hati, macam di hiris-hiris ja rasa kat dada ni. Ada tanda kekecewaan. Tapi, aku yakin ALLAH itu maha adil, semoga dengan izinnya aku mampu untuk keluar dari dilema yang sangat menyakitkan ni.

Yang aku mampu, DOA and Tawakkal. Tapi, kena ada USAHA. 


Doakan saya ya. Hanya ALLAH mampu membalas jasa kalian. ^^Y

Revie : The Impossible

Assalamualaikum

Aku dah tengok dah the impossible, Komen??
4.99 out of 5

Seriesly best, rugi siapa tak tengok. Korang pernah imagine, keluara korang dalam bencana tersebut(nauzubillah)??

Yupz, sangat penuh aksi dan emosi. Di situ lah kita akan lihat dimana adanya Ujian dari ALLAH tuk manusia. 

Cerita ni pasal sebuah keluarga ni yang pergi Thailand tuk bercuti. Then on christmast 26 december 2004. Tsunami strike. At that time, keluarga tu tengah santai-santai kat swimming POOL. Si bapa main ngan 3 orang anaknya, Si Mak pulak baca novel. Bila diorang hanyut, si Mak hanyut sekali ngan Anak pertama. Si mak  ni cedera habis(Shes a doctor). What make it worse is the second wave of the tsunami. Kesian giler kat diorang.

Then Husband dia pulak hanyut and jumpa 2 orang lagi anak diorang berpaut kat pokok. Then, dipendekkan cerita husband dia tinggalkan anak dia 2 orang tu. Untuk cari isteri and anak pertama dia. Last2, diorang gather kat sebuah hospital tu. EPIC right?? Buts its true. Allah dah decide benda tu. KUN FAYA KUN.. 
SO MUST WATCH YA ^^

Diskusi Diploma Sains UiTM Sabah

Assalamualaikum 

Berapa minggu lalu, kami barisan part 6 buat diskusi ngan pelajar part 1 diploma sains intake disember 2012
Giler gempak. Main banyak game, Running man, 50 sen, you black, tarik tali, dan banyak game yang super ohsem

Tahniah. Pada semua yang terlibat ^^
























Apapun. runningman the best ^^..awesome Prt 1 ^^..

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...