FINAL EXAM FOR DIS PART 4 sesi 2, 2011

Assalamualaikum

Its MARCH. And guess what?? Exam is around the corner and im still with my old habits. Watching movies and sleep most of the time. Study sometimes and it drive me nuts when I found that IM SUCKS for my Chemistry. I mean both of the test he gave, I cant score though I study and push my self to the limit. Maybe, its just not my fortune. Most of us did not manage to score well and the highest is 7.5 out of 10. 

.0_o.


Alhamdulillah, though I did not manage to score for Chemistry, but Bio is vice versa. My oga’s is 36.++. It is good to know that I still can score for my BIO. Thanks to Allah SWT, I managed to score A’s  for the past 3 sem. To get A+ I need to score at least 89++. And to get A, need to score 72 for  this upcoming finals. Lets me do my path, and let Allah do the rest. That what my Abah told me every sem. Managed to get dean’s for three sem doesn’t mean that im going to get dean’s for this sem. But, it is possible as long as you do your path, and leave the rest to ALLAH. Hopefully ill manage to get deans and 3.8++ for my GPA. AMIN. Gudluck to all UiTM’s for the upcoming exam. For DIS part 4, whose going to sit for CSC 134, Phy 250, Bio 250, Chm 257, and Qmt 245. Lets do our best. ^^. Next semester will be our Final year for diploma. Insyaallah, we’ll get the course that we want. Amin. And salam.

Buat apa fikirkan tanggungjawab kepada family??

Assalamualaikum WBT.

Entry  kali ni aku nak mengEMO pasal tanggungjawab.

RESPONSIBILITY.

Even budak2 dari kecik lagi di ajar tentang bertanggung jawab
Tapi kan? Bila kita dah besar, sifat tanggungjawab macam sometimes di perlekehkan.
Aku bagi satu situasi lah. Alkisahnya,  Sepasang parents menghantar anak pertama mereka untuk sambung study after SPM. So adik2 pun jadikanlah  dia contoh. Kan anak pertama?. Tapi, bila dah nak habis pengajian, dia asyik2 cerita pasal cinta dan Wall post d facebook entrynya hari2 cerita pasal cinta jak.  And pasal Kahwin. Owhya, dia belum ada pekerjaan lagi. Mau kasi makan anak orang pun belum tentu lagi keh!!!

So, melalui  situasi ni. Adakah dia akan memikirkan tanggungjawab dia kepada parents dan adik2 nya yang berderet2  dan masih kecik?? Bila kahwin nanti. Susu, barangan harian, sewa rumah, bulanan  kereta lagi semua nak dapat dari mana? Mau beli guna bulu ketiak kah??  Bukan berniat untuk menghalang perkahwinan OK. Tapi kita kena tahu, ianya akan mengekang kehidupan kau cuz mana lagi kau nak fikir bini, parents, adik2 mu dan anak2. So, please make a wise decision
. ENTRY NI UNTUK MEREKA YANG RAPAT DENGAN KU.
 Serius, kau ndak sedih kah bila tengok parents kau terpaksa berbanting 4 tulang tuk besarkan kau dan adik2 kau masih kecik. Kau mau beliaumu kerja sampai umur berapa???  KEsian bha…Series, aku SANGAT2 kesian dengan beliaumu, umur dah nak masuk 60, tapi masih lagi kerja keras. And sometimes, adik dia pun underestimate dia OKEH. Kita ni orang susah. Ndak da siapa yang akan memajukan kita, selain dari diri kita.  Itu jak lah kali ni. Salam…..,

Students Lyfe's

Tentatif harian seorang student

Edisi : Hujung Minggu

Hari Jumaat

Jam 11.30 pagi  :

-      -Lepas pulang bilik nanti, nak belajar. Habis kan 1 chapter. Giler!! Isnin ada tet Doh!! 100 Soalan Objektif, 8 essay

Bila sampai bilik, lebih kurang pukul 2 pm.
-      -Erm, Kenapa katil tu melambai2 ja arh?? Macam meraung2 minta diguna. Ok lah, tidur lah duluk. Nanti bangun solat asar baru study.

Tup2, dah jam 6 petang.
-    
Astagfirullah!! Telajak tidur. Adeh, belum solat g. Nak pergi kafe g. Malam nanti lah study.

After isyak(di surau)
-      Naik bilik, terus stady. Pastu tidur awal so boleh bangun awal.

Sampai bilik
-     
Nantilah stady. Awal lagi ni, malam masih muda. Jam 9 lah barru bukak buku. So , tengok
running man, rindu ngan Monday couple.

Pukul 11.

Astagha, lalainya aku. Terlalu-lalu menarik bah ni cerita, esok lah stady.

Pukul 2 baru tidur

Hari Sabtu

 Aik, dah jam 11. Tapi, its okay. Sabtu lah ni. Sambung tidur duluk

2 pm.
-      Baru bangun, so mandi. Solat, cuci baju,cuci kasut dll. Pergi cafĂ©. Tup2, dah pukul 4

4 pm
-      Penatnya buat kerja tadi. Baring2 dulu. Kejap jak, nak rehat2.(sampai tertidur)

6.30 PM
- Adeh, boleh2 tetidur. Siap2 nak solat maghrib. Pstu nak stady after isya.              

Pukul 8.
-      Buka laptop. On9 FB, tnegok notify. Then, comment2. Menyibuk kat wall orang. Baca gossip. Then masuk TROLLS. Layan habis ni. Tup2 dah tengah malam. So tidur.

Ahad
Bangun tinggi hari. Masih Steady2(lugai2 like nothing gonna happen) tak buat apa2.

Jam 8 malam
-      Sms kawan
 “Genk, ada pa2 kah esok??”
Kwan: Esok ada 2 common test, lab report bio, lab reposrt chm. Pastu kelas 4 jam tanpa henti.   
          Ada quiz. Chap 1-10. DLL’

Pastu Kutuk2 diri.
Well, happen to me everytime.


Middle of Feb

     Assalamualaikum. Memang giler buzy aku sejak kebelakangan ni. Stress memanjang jak. Ndak tau macam mana mau release tension ni. Badan aku pun, macam ada peningkatan. Makin besar and makin membulat. Nanti boleh lah aku gabung dengan genk TMR aku, buat 3 bulat. Aku, seyha, sama c Bulat. Nyanyi lagu "BerKILO sesalan". Alah, macam ning baizura, shila dan jac tu. Yang dapat no 2 dalam AJL tu bah.. Or, Awan Kilo.. boleh buat SPOOF kan?? haha

     Btw, aku sangat2 emo dan gilak(seribu kali gila) mau jumpa dengan genk TMR aku. Lama suda ndak begilak. Nanti aunt Jaem sama Babu Seyh balik, baru boleh gather. C Pacik M pulak, buzy jaga kedai(main jak genk). and Kink(teselit) Haha. Apa pun, aku sentiasa doakan kamu genk. saja jak ni post, festime ndak buzy. Doakan aku keh...kamu tau gak kan cita2 aku. Semoga kita berjaya dunia akhirat. Amin. ^^Y. Bye2 Genk.

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...