Lagu Terbaru Katy Perry

Assalamualaikum ^^V

Okeh, Baru-baru ni katy perry merangkap kaka angkat aku (yalah tuh) baru jak di nobatkan sebagai perempuan pertama yang reach top of Billboard chartz top 100 melalui 5 lagu from a single Album. Lagu TGIF. Dia adalah artis kedua yang Berjaya menjuarai carta billboard 100 sebanyak 5 kali melalui 5 lagu dari satu album. Aku ada post kat sini. So sekarang dia akan mempertaruhkan lagu terbaru yang berjudul “The one that get away”. Lagu ni memang best lah. So, kita just tengok samada lagu ni dapat menjadikan katy perry the only singers yang Berjaya menjuarai carta 100 sebanyak 6 kali melalui satu album sahaja. ^(0o)^. So be the first yang dengar lagu ni okeh. Support her. Dah dengar lagu ni 2 minggu lalu. Well, tiada masa nak share cuz bz ngan stady(stady lah sangat). Hehe. Okeh. Itu jak. Salam ^^V.

Billboard source

For more detail click Here <-------




Dalam Mihrab Cinta.

Leher kau ada Halkum,
Assalamualikum ^^V

Baru berkesempatan untuk tengok “Dalam Mihrab Cinta”(lambat nya aku)
From my point of view, pengisian cerita ni tidak mengecewakan. Dah tiga movie hasil adaptasi hasil nukilan Habiburrahman  dan ketiga-tiga tidak mengecewakan. Macam dalam ayat-ayat cinta dan ketika cinta bertasbih. Dalam Mihrab cinta pelakon dia memang cun melecun. Terutamanya Asmirandah dan Meyda Sefira  . So siapa yang belum tengok tuh, baik tengoklah. Seriesly kira best lah. Aku ingat heronya akan terus hanyut dalam dunia jenayah. Tapi, Dude Harlino last-last insaf gak. Tapi memang cerita ni ada maksud yang tersirat di sebalik kisah cinta Islamic nih(jiwang jap----). Cerita ni about how he fall and become stronger than he used to be. Well, memang best lah. Dan last-last dia pulangkan semua hasil COPETAN dia and tambah 50 000 rupiah lagi dalam wallet setiap mangsa tuh. Wow.
Credit To here
Aku suka lagu temanya yang “Bunga-bunga cinta” and “ Karna hati bicara”

Karna Hati Bicara:
“tatap manja matamu”
“Kisahkan berjuta cerita”
“Hadir mu dihidupku”
“Memberikan Berjuta makna”
“Karunia Ilahi, mempersatukan dua hati”
“kurasa yang kau rasa, karna hati bicara”

Kisah Melati UiTM Sabah

Salam. ok ni cerita aku dapat dari SINI

Before You continue, Do click the "Thanks for Ur click" bars. Some interesting things to be discover.

Aku pernah gak dengar pasal Melati ni.pastu yang recent pasal HUssin. Ni memang terjadi few years ago. PS. Skarang tengah xzam. So ~~ Beware


Seperti tajuk diatas, apa kena mengenanya Melati dengan cerita seram kali ini.Cerita Melati ini bukan lah kisah cinta..jauh skali kalau cerita cara memasak rendang ayam.Kalau nak tau.. Melati ni la sejak dahulu hinggalah sekarang masih lagi menjadi penghuni tetap d kawasan asrama ITM(uitm) Sabah.Sebut sahaja Melati, rata-rata penghuni asrama UiTM Sabah tau sapa Melati. Siapa yang tidak tau ni..mmg saja mau cari psal..
Menurut senior-senior yang terdahulu..Melati ni merupakan roh pelajar perempuan yang telah membunuh diri dengan menggantung diri. Tapi ada juga yang cakap,Melati memotong urat nadi ditangannya dan bersembunyi di dalam almari agar tidak diketahui oleh sesiapapun. Bermacam-macam cerita yang diceritakan tentang cara Melati membunuh diri..tapi realitinya..dia tetap mati dan menjadi roh yang menggangu setiap pelajar di asrama tersebut.
Selalunya..’dia’ ini akan mengacau bila tibanya dekat time exam..ntahlah mcm ada musim pula..Sewaktu aku masih menuntut dulu kat ITM(Uitm) Sabah..aku ada dengar, pelajar perempuan pernah tinggal dekat blok B dan C. Tapi sejak peristiwa histeria yg berlaku berulang kali, semua pelajar perempuan dipindahkan ke blok D,E dan F dan lelaki pula ke blok B dan C. Menurut pihak asrama pd waktu itu, pertukaran tempat perlu bagi mengelakkan peristiwa(histeria) berulang kembali..mereka yg ‘bijak’ ini beranggapan pelajar lelaki tidak mudah terkena histeria kerana kuat semangat(ya la tu)
Waktu kami mula-mula menetap dahulu, setiap tandas d blok B dan C tidak mempunyai cermin kerana telah dibuka oleh pihak asrama. Menurut mereka..ada pelajar lelaki ternampak bayangan perempuan melalui cermin tandas. Setelah diperiksa berulang kali..mereka tidak menemui seorang perempuan pun..so kita cuma akan nampak Melati melalui cermin.(ada cermin atau tiada..’dia’ tetap ada dsitu)
Pernah ada budak junior yang baru datang,tinggal d blok B(satu blok asrama la).Apabila dceritakan tentang Melati ini..mereka dengan eksen ketawa dan berkata kalau mereka nampak Melati nanti, diorang akan minta nombor ekor.Pagi keesokkan harinya, mereka berjumpa dengan kami..mereka kononnya telah diganggu oleh Melati dan meminta sedikit nasihat. Kerana ada diantara mereka ditampar dan ada pula katil bergegar seolah olah ada orang sedang melompat diatas katil.
Betul atau tidak cerita ini, hanya mereka sahaja yg tau..




Masalahnya Dengan Perempuan

Assalamualaikum Korang

Ok, entry kali nih bukan mau akap yang ndak-ndak pasal perempuan
Tapi, mau cakap pasal something that you should know
Ok, dah lah. Sebenarnya aku nak share lirik lagu 
yang baru dari

 Scotty McCreery

Juara American Idol Season 10
Scotty(get pic from here)

Scotty McCreery The Trouble with Girls Lyrics

The trouble with girls is they're a mystery
Something about'em puzzles me
Spent my whole life trying to figure out
Just what them girls are all about
The trouble with girls is their so dang pretty
Everything about'em does something to me
But I guess that’s the way it’s suppose to be

They smile, that smile
They bat those eyes
They steal you with ‘hello’
They kill you with goodbye
They hook you with one touch and you can’t break free
(Yeah) The trouble with girls is nobody loves trouble as much as me

Their sugar and spice and angel wings
And hell on wheels and tight blue jeans
A summer night, down by the lake
An old memory that you can’t shake
Their hard to find, yet there’s so many of ‘em
The way that you hate, that you all ready love’em
I guess that’s the way it’s suppose to be

They smile, that smile
They bat those eyes
They steal you with ‘hello’
They kill you with goodbye
They hook you with one touch and you can’t break free
(Yeah) The trouble with girls is nobody loves trouble as much as me

The way they hold you out on the dance floor
The way they ride in the middle of your truck
The way they give you a kiss at the front door
But if you’re wishing you could have gone up
And just as you walk away
You hear that sweet voice say…
Stay

They smile, that smile
They bat those eyes
They steal you with ‘hello’
They kill you with goodbye
Their the perfect drug and I can’t break free
(Yeah) The trouble with girls is nobody loves trouble as much as me
(Lyrics From Here)


Masalahnya Dengan Perempuan

Assalamualaikum Korang

Ok, entry kali nih bukan mau akap yang ndak-ndak pasal perempuan
Tapi, mau cakap pasal something that you should know
Ok, dah lah. Sebenarnya aku nak share lirik lagu 
yang baru dari

Scotty McCreery

Juara American Idol Season 10


Pernah Jumpa kah manusia jenis INI????

Assalamualaikum Korang

Pernahkah kamu alami situasi dimana kamu ragu dalam persahabatan?? Aku,sejak habis sekolah  nih sometimes  was-was dalam persahabatan. Bukannya apa, sorang rummate aku memang aku anggap sebagai kawan baik. Cuz dia pandai jaga hati n cool.And aku pun jaga hati dia. Walau sometimes gagal menjaga perasaannya.  Tapi yang satu lagi rmate aku dah try untuk jadikan dia sorang dari kawan baik, and it seems to FAILED. Aku dah try dari last sem lagi. Tapi, sebenarnya aku rasa memang ndak patut aku berkawan dengan manusia macam tu. Patut,  dia nih kawan yang biasa jak. And tidak baik kalau jadi rapat sangat.

 Kalau macam MAD, lain cerita cuz dia ni memang paham situasi n matang(yak ah?? Ada kontra sikit ni) Entah, selama ni aku tidak pernah lagi jumpa manusia yang susah betul untuk meemaafkan orang, tetapi DEMAND nak orang maafkan dia on the spot kalau dia buat salah kat orang. Erm, is it fair??? Itu adalah di bawah penilaian kamu. Tapi, situasi yang aku alami ni sangat ANNOYING. Kerana, dia tuk class representator. Kalau gaduh jak, nota komfem aku tak dapat(so aku tuntut di akhirat jak lah, cuz dia ndak jalankan tugas yang d AMANAHKAN).

 And selama dia buat something yang menyakitkan hati, aku akan maafkan dia. Well, kalau lelaki memang style begitu kan? Main Past is past. Tapi dia nih, special Case. Aku dah banyak bersabar, and aku give up. Maybe ni kali memang OBVIOUS kesalahan aku. Tapi aku dah say sorry. So aku just carry on dengan hidup aku. Lagipun dia tak penting pun dalam hidup aku. Ada dia, or takda dia. Hidup aku tetap sama.  And yang paling lawak dia pergi post d FB pasal Sahabat dahulu kala. I mean zaman sahabat and sekarang. memang lah tak layak kita nak di comprekan dengan sahabat kan??.  Hey U, kalau zaman sahabat diorang ndak kuat mera**K and memang senang memaafkan.  And aku memang ndak makan dengan ra**kan dia dah cuz dia pernah cakap kat aku dulu, time dia gaduh ngan my other rummate. “Aku cadang mau mera**k ngan c fulan ni 1 minggu”. And, semua orang yang dah kena, memang dah fedup and tak layan raxxk dia. Haha. Lawak kan?? Ingat dia penting sangat lah sampai orang mesti layan dia. Kalau dengan dia ni aku tak jaga hati dah. Cuz asyik jaga hati dia jak. Hati aku siapa mau jaga??

PS: sori korang cuz aku tiba2 emo. Cuma aku malas nak simpan2. And IF U READ this. Sory, bagus aku jujur kan dari tikam kau dari belakang. Huhu. CHOw,

Cukai TOP-UP Komfem Ditiadakan!!!

Assalamualaikum Dan Salam sejahtera
Saya Ahmad Ismi Zulfadli Bin Ishak
Anda sedang menyaksikan Buletin Belog 
Berita Utama
"Cukai TOP uP Di Tangguhkan"
Ok dahlah terlampau formal tuh, By The Way
Anda jangan Terlompat2 Okeh. Ditangguhkan jak. Tapi aku pun bersyukur
Masa keluar jak berita hari tu
Ramai sangat yang post di belog membantah kenaikan cukai nieh
And yang paling lawak dari blog 
Siap tunjukkan soalan yang Sarcastic indirectly..Kah3






lawak EHH. Berguling2 aku ketawa ^^V
So, kepada peniaga yang dah siap sedia nak naikkan harga
Beragak-agak lah keh.
Hihi.,
Berita Sumber Berita HArian


KUALA LUMPUR: Syarikat telekomunikasi (TELCO) bersetuju menangguhkan kutipan cukai perkhidmatan enam peratus daripada pengguna prabayar sehingga perbincangan semula dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim, berkata antara cadangan yang dibincangkan bersama TELCO adalah caj enam peratus itu hanya dikenakan kepada pengguna yang membeli pek permulaan prabayar.
“Setakat ini, itu saja yang kita boleh beritahu.
"Kerajaan akan mengambil kira sumbangan RM6 bilion oleh TELCO kepada sumber pendapatan negara dari 1998 hingga kini sebelum membuat sebarang keputusan," katanya pada sidang media selepas mesyuarat bersama TELCO, di Angkasapuri, di sini, sebentar tadi.

Hadir sama, wakil dari Celcom Axiata Berhad (Celcom), DiGi Telecommunications Sdn Bhd (DiGiTel), Maxis Berhad, dan UMOBILE Sdn Bhd (U Mobile).

Minggu lalu, TELCO mengumumkan mereka akan mula mengutip cukai perkhidmatan enam peratus untuk perkhidmatan prabayar Khamis ini. 







Kejadian 11 September






Salam

Okeh, entry kalini ada berunsur EMO sedikit. Apa perasaan korang bila kamu bekerja dalam kumpulan dan dah bahagi-bahagi tugas. Then, kamu dah laksanakan tugas kamu. Tapi kawan kamu dengan slumber badak jak mintak results orang lain sedangkan kawan korang pun seharusnya cari results tuh(MY FREN, SORI I have to say it loud). 
Sometimes aku akan rasa annoying bila benda tuh berlaku. Tapi, bila difikirkan balik dia tuh kawan aku. Aku just endure it sebab benda tuh memang susah nak dibuat kan. Bukan nak berkira. Tapi, aku tetap STRESS bila benda tuh berlaku. So kali ni post yang memang tiada kaitan dengan isu semasa, or 11 september dan yang sewaktu dengannya.. Aku just EMO C dan dari aku pergi membebel ndak tentu pasal, baik aku menaip dan luahkan nya diBELOG aku. Korang marah?? Satu jak aku nak cakap.  sukati lah. 
Blog aku Okeh. HIHIHIH i. Cuma harinih kan 11 september. So ngam lah kan aku buat kejadian 11 september.

Mati Lindungi Anak Sendiri

Salam Readers. This stori aku copy and paste dari Genk Rapat aku yang comel lontong…I mean lote Miss Mamah. Ce citer2. Ni cerita tentang ibu yang rela korbankan diri sendiri demi anaknya. Happen in Japan. Mana mak tak sayang anak kan??


This is a true story of Mother’s Sacrifice during the Japan Earthquake

After the Earthquake had subsided, when the rescuers reached the ruins of a young woman’s house, they saw her dead body through the cracks. But her pose was somehow strange that she knelt on her knees like a person was worshiping; her body was leaning forward, and her two hands were supporting by an object. The collapsed house had crashed her back and her head.With so many difficulties, the leader of the rescuer team put his hand through a narrow gap on the wall to reach the woman’s body. He was hoping that this woman could be still alive. However, the cold and stiff body told him that she had passed away for sure.He and the rest of the team left this house and were going to search the next collapsed building. For some reasons, the team leader was driven by a compelling force to go back to the ruin house of the dead woman. Again, he knelt down and used his had through the narrow cracks to search the little space under the dead body. Suddenly, he screamed with excitement,” A child! There is a child! “The whole team worked together; carefully they removed the piles of ruined objects around the dead woman. There was a 3 months old little boy wrapped in a flowery blanket under his mother’s dead body. Obviously, the woman had made an ultimate sacrifice for saving her son. When her house was falling, she used her body to make a cover to protect her son. The little boy was still sleeping peacefully when the team leader picked him up.The medical doctor came quickly to exam the little boy. After he opened the blanket, he saw a cell phone inside the blanket. There was a text message on the screen. It said,” If you can survive, you must remember that I love you.” This cell phone was passing around from one hand to another. Every body that read the message wept. ” If you can survive, you must remember that I love you.” Such is the mother’s love for her child!!

 source: Other social Network ^^V




Harga Top Up Tidak akan naik.

 Salam.
BANG BANG BOOM. Ini jak yang aku mampu cakap bila celcom sms aku tadi. So aku just mengharap mereka berGURAU.
Kupon makin kecik, harga makin besar (FROM THIS BELOG)

Kamu dah terima mesej pasal tuh . Alah~~~, yang TOPUP dah naik harga???? Tipulah kalau tak dapat. Hehe.
Btw. Melalui perkiraan  menggunakan kalkulator casio 570 MS aku. Kadar bagi TOPUP mulai 15 september nanti adalah
RM 10 x  6 % = RM 0.6 or 60 sen.
Tapi, kan?? kebanyakan kedai topup memang letak harga standard lah,lebih 50 sen untuk rm 5 dan 1 ringgit untuk yang 10 ringgit
So kalau begitu. Kita kena bayar untuk kedai yang charge lebih
RM 11 x  6% = 0.66  ataupun 70 sen
So kena bayar Rm 11.60 lah. Maybe korang tengok nilai ni sikit.
Tapi sebagai student, nilai ni memang HAMPEH. Tapi cuba bayangkan kita beli 10 kali Reload Rm 11.60 tadi dalam sebulan. So kita dah terpaksa bayar rm 16 ringgit untuk jumlah yang kita tidak guna. And kalau dalam 1 juta orang yang beli reload tuh
1,000,000 x 1.6 = 1.6 juta.
Fine. Tabah kan??? So sekarang ni aku harap Celcom tengah BANG BANG BOOM dengan aku. Kih3.

Islam yang membuktikan Sains, bukan Sains yang membuktikan Islam

Assalamualaikum Kamu Orang.
Hebatnya cara ustaz Abdullah bercakap. Bait-bait ayat yang tersusun menyebabkan aku FASCINTED by him. Kih3. Betulkah ayat madah yang aku guna 2?? Ntah...biarlah..blog aku..
Bukan blog Siapa2 pun

Dalam kelas CTU tadi, ustaz ada bercakap mengenai SAINS. Even beliau bukan dari field yang based on sains. Tapi, pengetahuan dia sangat-sangat Luas pasal ilmu sains. Kata-kata ustaz dalam kelas tadi yang masih terngiang-ngiang dalam kepala hotak aku:

“Islam yang membuktikan sains, bukan sains yang membuktikan Islam”



Al-Quran dan sains x dapat dipisahkan( credited to Madah)

Benda ni nampak benor jelasnye. Coz ramai diantara kita yang salah dalam prespektif sains nih. Contohnya:
Saintis A tengah buat research pasal khasiat madu(yang ada dalam Quran Yang menyatakan tentang khasiatnya). Then, si A tadi dah Berjaya dalam kajiannya. Then, terbukti tentang khasiat madu dalam research nya. Maksudnya, Islam telah membuktikan SAINS sebab kajiannya sudah dinyatakan dalam Al-Quran.
Ceh, aku ni bukan apa. Aku just ada masalah dalam prespektif aku nih. And aku sangat suka cara ustaz ni explain something. Cuz dia pandai explain secara panjang lebar dan berikan contoh yang baik punyer!!!. ALLAHUALLAM.



Gelinya aku dengan anak luar nikah. Yuckzz

Hinanya Anak Luar nikah. Eyew!!!

Salam Readers.

Tajuk HKR aku sem ni adalah “Anak Luar Nikah punca, kesan dan kaedah menangani”
Rilek kamu, tajuk tuh bukan menunjukkan aku ni seorang yang judgemental. Sebenarnya aku dah selak beberapa belog yang sharing mengenai anak luar nikah nih. Dah berpuluh-puluh belog yang aku terokai dan info yang aku terima sangatlah berguna untuk aku menyelesaikan kerja HKR aku nih.

Kau ingat kau suci sangat????? Hina kah jadi anak luar nikah nih?? Diorang tuh 
manusia jugak ba!!!! Adalah yang makan kaki ni last-last.(mesti korang dok kutuk begini kan bila baca tajuk entry nih ^^)

Cutenyer....Salah kah kalau pegang dier??? (amazing pictures)


Sebenarnya, melalui yang aku surf. Ada mereka yang beranggapan anak tak sah taraf ni hina, kotor, menggelikan, jijik dan sewaktu dengannya. (DIRI SENDIRI suci kah??)Tidak kurengnya ibu bapa(mereka yang bertanggungjawab dalam berXXX) yang menganggap anak mereka begitu. Owh, kau berzina dulu tak hina??
For me, tidak patut anak luarnikah ni dipandang hina coz bukan dia yang berzina(nauuzubillah). Tapi parents dia. So yang hina tuh perbuatan mak bapak dia lah.  Semua bayi yang dilahirkan dimuka bumi ini  adalah dalam keadaan suci.
Ada jugak readers yang tanyak mengenai anak luar nikah nih kalau kenak sentuh haramkah, boleh jadi imam, or boleh kah kalau share makanan dengan dia??


Cakap banyak pun tak ghuna, so korang tekan link nih ok. Respect dengan orang yang tanyak soalan ni, so atleast pada mereka-mereka yang kutuk-kutuk anak luarnikah ni boleh lah rujuk kat link ni okey. Bai ^^V

SAN Batal!!!

Salam Readers


Baru dapat berita yang  “Science Appreciation Night” dibatalkan. Malam ni siapa yang dapat dekan bagi pelajar diploma Sains UiTM sabah bagi xzam yang lalu akan naik pentas and terima scroll dekan (Gempak sikit) masing-masing . Erm, takut pulak cuz sem ni tough betul. 


Nampaknya aku kena betulkan niat dulu nih. Belajar bukan nak naik pentas, tapi belajar cuz nak cari ILMU. Btw, kepada pelajar diploma UiTM, selamat menduduki peperiksaan akhir untuk sesi julai-nov 2011. Wish you all the best. Doakan Aku dapat Dekan yerh. Aku pun doakan kamurang tuk dapat dekan. InsyaALLAH.^^V

Masuk Hutan dan Kaji Populasi Pokok(pelajar Diploma Sains)


Assalamualaikum


Ok, hari ni sudah masuk raya ke 6 dan dah masuk kuliah dah bagi budak-budak diploma(tempat aku lah). Pagi yang indah, kami dah turun ke Hutan UiTM sabah untuk buat experiment bio yang terLAST. Memang best lah. Lama ndak masuk hutan. Well, sekarang kepanasan dunia dah makin jelas. Even dalam hutan pun berpeluh giler Barbie. SUMPAH, berpeluh macam dah mandi dah. 


So far, experiment ni memang best. Cuz ni FIELD WORK kami dan species yang dikaji ada bermacam-macam. And boleh kaji populasi spesis pokok tersebut. Walau panas, tetap best. Nanti aku upload gambar tuh. Nih untuk pelajar DIPLOMA sains OK. So siapa yang berjaya dapat tempat, masuklah diploma sains keyh!!! Sem 3 memang main dengan ecology. Dan experiment sangat banyak. And berguna. ^^V


Makan Tapai di Hari Raya





Salam Bloggers and Readers.
Marilah jemput duduk kat Belog aku ni. Lepak2. Kan masih dalam MOOD raya.
Jemput minum. Nih kuih banyak nih. Habiskan. Buatlah macam KUIH SENDIRI(ganas sikit).

Sedap kah??? Last raya aku  bawak Kuih sikit jak balik HOSTEL. CUZ ABANG TERSAYANG di utamakan, yelah orang stady di KL. T(0o)T
ndaK adil. Asyik2 Along jak(haha, belakon emo jap)

Kih3. Yang penting aku Berjaya pujuk MEM aku untuk BUNGKUSKAN aku beberapa balang kueh RAYA yang sangat sedap tahun niey. Banyak sangat baki cuz kurang kawan aku yang dating beraya tahun ni(sangatlah kawan aku yang kasi habis kan).   
Teharu gue
By the way, raya hari tu bapak aku bawak pergi beraya kat rumah jiran. And aku tolak dan berlakon sakit. Sambil pegang buku.Belakon belajar duluk. ^^V. Tapi, last2 aku join gak sekaki. Problems nya, rumah jiran aku tuh smua anak dara. Dalam family diorang, sorang jak yang lelaki. Ndak kah malu aku solo molo anak bujang bapak aku. So aku tekadkan diri ini tuk tunggu abang aku baru gerak pergi rumah jiran aku tuh. 

Takut diorang  SEMUA jatuh cinta ngan aku. TIDAK!!!


Tapi, memang ndak menyesal bila join sekaki malam tuh. Cuz makcik tuh bagi aku satu mangkuk TAPAI. Fine, abang aku berlakon malu lagi depan makcik tuh. So, aku dengan slumber nya pergi ambik mangkuk dan layan TAPAI. SIAP MALU RUGI+LAPAR. Lagipun setahun sekali. Nasib baik tak mabuk. Paling best lah TAPAi makcik tuh, tiap tahun order ngan makcik tuh. EXCEPT TAHUN NIH!!!! Frust pulak aku.     
Ni lah tapai makcik tuhh bagi. Terbaek dari LADANG ^^V
   Tapi aku tetap cover bila anak dara Jiran aku lalu kat depan.  Belakon sekejap. ^^V. Suci murni aku depan diorang. Kah3. Tapi, memang sedap TAPAI 2. Haha. No point dalam post kali ni. Aku pun hang kejap.

sentiasa macho depan Gadizz  ^^V













Maut datang Memanggil






Salam Bloggers
Haritu kawan aku semangat nak sambut raya ramai-ramai
Raya ke 3 plan nak kolek duit raya dari bank2 rumah kawan-kawan aku yang baik hati + Cute(kontra)

Tup-Tup, cancel. Ramai yang tiada semangat raya(termasuk aku). Last-last ada kawan IPG bawak raya kat rumah dia. So aku bawa lah BFF aku, A JOURNEY IF LIFE(mad).  Dalam berplan tu, ada terselit 2 kawan ku, Pu3 and Tyra.  Namanya juga pu3, konfem lah lambatkan. So aq, mad and rombongan beraya terpaksa menuggu cik adik manis tuan puteri di bawah terik matahari, sabra jelah. Nasib raya. Kalau tak, awal lagik aku hantar dia pergi sambung belajar kat mesir ^^V.

Btw, memang best raya kat rumah c linda, dalam beraya 2 tiba2 cik pu3 intan paying ajak pergi tengok FINAL DESTINATION 5. Mr Charles Billy sudah bagi aq preview cerita ni time puasa dulu. And komen aku, “ SANGAT HORRIBLE”. Kalau yang ada phobia tengok darah, baik tak payah tengok. SANGAT-SANGAT tragis cara diorang mati. Namanya jugak FINAL DESTINATION kan?
Tengok poster pun dah tau(images from onlinemovieshot.com)

Ce citer dia macam ni. Ada lah sorang mamat ni, dia dapat vision konon. So dia Berjaya menyelamatkan beberapa kawan dia yang suppose to be death dalam kecelakaan kat jambatan Bergantung 2.(betul kah nI??). So yang selamat tuh, sepatutnya dah mati. So ni kes langgar takdir lah ni. Jadi, untuk membetulkan keadaan. Sorang demi seorang mati dalam beberapa situasi yang tragis. Yang pertama mati time Buat latihan Gymnastic. Second one mati terbakar(ni tragis gak mati dia cuz gila seks), then yang seterusnya mati masa buat rawatan mata. 


Mata kenak lazer and then jatuh dari tingkat berapa ntah(guardian.co.uk)
Then yang seterusnya sepatutnya seorang lelaki kulit hitam yang mati, instead dia teraccidently bunuh orang.(takde niat). So dia survive cuz kononya life dia terganti dengan yang sorang lagi 2. Then, bos dia mati on the spot. Kepala dia kenak hentakl spanar. And PECAH.  After that, yang mati tuh kenak cucuk. That’s all. 
Yang pompuan no selamat dalam vision 2. Lelaki ni 2 2 suppose to be death.
(female first)
Tapi last2, kesemua yang remaining pun mati cuz ada orang lain dapat vision and diorang tak sempat selamatkan diri. GILER~~~ RUGI KALU tak tengok. Sapa yang minat MEDIC, tengoklah yerh. Komfem terbayang-bayang. Tapi cik PU3 kita no feeling OKeh. Dia just rasa KESIAN jak. Lawak. Bai, thats all fro now


mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...