Maut datang Memanggil






Salam Bloggers
Haritu kawan aku semangat nak sambut raya ramai-ramai
Raya ke 3 plan nak kolek duit raya dari bank2 rumah kawan-kawan aku yang baik hati + Cute(kontra)

Tup-Tup, cancel. Ramai yang tiada semangat raya(termasuk aku). Last-last ada kawan IPG bawak raya kat rumah dia. So aku bawa lah BFF aku, A JOURNEY IF LIFE(mad).  Dalam berplan tu, ada terselit 2 kawan ku, Pu3 and Tyra.  Namanya juga pu3, konfem lah lambatkan. So aq, mad and rombongan beraya terpaksa menuggu cik adik manis tuan puteri di bawah terik matahari, sabra jelah. Nasib raya. Kalau tak, awal lagik aku hantar dia pergi sambung belajar kat mesir ^^V.

Btw, memang best raya kat rumah c linda, dalam beraya 2 tiba2 cik pu3 intan paying ajak pergi tengok FINAL DESTINATION 5. Mr Charles Billy sudah bagi aq preview cerita ni time puasa dulu. And komen aku, “ SANGAT HORRIBLE”. Kalau yang ada phobia tengok darah, baik tak payah tengok. SANGAT-SANGAT tragis cara diorang mati. Namanya jugak FINAL DESTINATION kan?
Tengok poster pun dah tau(images from onlinemovieshot.com)

Ce citer dia macam ni. Ada lah sorang mamat ni, dia dapat vision konon. So dia Berjaya menyelamatkan beberapa kawan dia yang suppose to be death dalam kecelakaan kat jambatan Bergantung 2.(betul kah nI??). So yang selamat tuh, sepatutnya dah mati. So ni kes langgar takdir lah ni. Jadi, untuk membetulkan keadaan. Sorang demi seorang mati dalam beberapa situasi yang tragis. Yang pertama mati time Buat latihan Gymnastic. Second one mati terbakar(ni tragis gak mati dia cuz gila seks), then yang seterusnya mati masa buat rawatan mata. 


Mata kenak lazer and then jatuh dari tingkat berapa ntah(guardian.co.uk)
Then yang seterusnya sepatutnya seorang lelaki kulit hitam yang mati, instead dia teraccidently bunuh orang.(takde niat). So dia survive cuz kononya life dia terganti dengan yang sorang lagi 2. Then, bos dia mati on the spot. Kepala dia kenak hentakl spanar. And PECAH.  After that, yang mati tuh kenak cucuk. That’s all. 
Yang pompuan no selamat dalam vision 2. Lelaki ni 2 2 suppose to be death.
(female first)
Tapi last2, kesemua yang remaining pun mati cuz ada orang lain dapat vision and diorang tak sempat selamatkan diri. GILER~~~ RUGI KALU tak tengok. Sapa yang minat MEDIC, tengoklah yerh. Komfem terbayang-bayang. Tapi cik PU3 kita no feeling OKeh. Dia just rasa KESIAN jak. Lawak. Bai, thats all fro now


8 comments:

Zul Fattah said...

seram kot.. aku tak tengok lagi cite ni

Ahmad Ismi said...

Zul: bgs p tengok...myB lah serAM... tp aq cam phobia sikit...haha

nurain said...

carik shout box xjmpe. huuu. komen cni la. hehe. ow,ismi adalah lelaki? ingatkan pompuan... ;p

Ahmad Ismi said...

iya...AHMAD ismi loh..^^V

iNsaN BiaSa... said...

fes, thanks mie coz sudi dtng beraya rumah aku...taw sdh kan ko rmh aku lepas nie boleh la dtng selalu k...hehehe...second, mmg best kan muvie 2...rugi x tgok ngan ko...nnt lain kali kita tgok muvie sm2x ah..ko blanja ok... TITIK !! haha...

iNsaN BiaSa... said...
This comment has been removed by the author.
Aunniey Noel said...

uiiiiiii..............braya kmu 4 org?duhh....kiangen banget ingin ketemu brsama2...sobbbbbbb................T.T

Ahmad Ismi said...

kih3..iyek bus..jalan kami..festime drg pu3 bley pulang lmbt..kah4

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...