Kereta Apii langar Tangki Minyak di Putatan Sabah

Assalamualaikum Reader

Tadi ada berlaku satu pelanggaran keretapi dan tangki minyak. Tempat kejadian hanya beberapa kilometre dari tempat aku. Aku ingat rumah yang terbakar. Rupanya keretapi langgar lori angkut minyak. Dikatakan kemungkinan 18 orang yang terkorban. Keretapi tu dari Kota kinabalu nak ke papar. Dengar2 ada 100 orang penumpang dalam tu. Dan kalau petang, ramai orang dari papar yang ikut nak balik kan?? Series, sgt tekejut tadi. Ingat asap hitam mana tadi. Rupanya kemalangan. Doakan semoga mereka semua terselamat. Bapak aku terpaksa pusing and ambik jalan yang lebih jauh. Cian dia. Tapi lagi kesian tuk mereka yang terlibat. Sedekahkan Alfatihah. Semoga xda yang terkorban. Saya sempat tangkap 1 gambar dari jejantas putatan. 




She was crying i think...Traumatic




My first DOODLE

Assalamualaikum readers

Okeh, ni berkat follow Belog Apit. Akhirnya aku dah dapat buat first DOODLE. ^^. Muslimah Punya. So Just klikk link ni tuk follow APITZ

SINI

Still amatur..tp boleh lah 1st try kan??(sangat first try)

Results nak kluar T^T

Assalamulaikum

Results bagi pelajar diploma dan pra diploma akan keluar pada 4 hari bulan 11 nanti. Lebih kurang 12 hari lagi lah. And, aku kalau dah dekat-dekat results nak kluar ni komfem cuak. Aku gemar meluangkan masa aku tuk bersama dengan kalkulator keramat aku. MS 270 yang dah lama boring dengan kelakuan aku. Okeh, tujuan sebenar aku nak lega kan hati aku. Dengan yakin dalam hati results aku ok. Haha. Padahal dalam hati ni tetap stress giler. Seriesly aku memang akan cuak and takut. Sampai tak boleh tidur. Aku rasa bukan aku sorang jak yang rasa begini. Tapi semua orang pun akan mengalami wabak tak cukup tidur ni. So for me, I have to  presevere.  Dan redha. Hopfully results aku tak jatuh sangat. And aku doa, mohon sama ALLAH semoga results aku okeh. Aku dah try yang terbaik. And results yang aku terima adalah setimpa dengan usaha yang aku bagi. So doakan aku keh. SEMOGA ALLAH MEMBERKATI kamu semua ^^V

Kemasukan Ke UiTM Sesi 2 UiTM 2011 (Ijazah)

Assalamualaikum Readers. Okeh, lama ndak update. Skarang dah jadi silent readers instead of active blogger. ^^V

Straight to the point. Kepada sesiapa yang berminat nak sambung ijazah, n lain2 program(not dip or pra dip). sila klik link ini
Or kepada mereka yang terlepas peluang nak masuk UiTM masa pengambilan september lepas. Anda boleh mohon UiTM. InsyaALLAH kalau rezeki, akan dapat k. ^^V

 Any inquiries, just ask ^^V

Bruno Mars - It Will Rain

Buah mengkudu Di makan orang
Assalamualaikum koRang

Okeh, aku jarang sangat post2 dalam beberapa minggu ni. Traffic pun jatuh. Upload video kat youtube pun dah lama dah. Cuz aku EXAM arituh. 2 minggu and GILERS susah. So dengan itu, aku jaranglah kan nak update song playlist aku. Dah 3 minggu dah aku ndak update. Okeh, kali ni aku nak share lagu baru abang aku(baru kah?? Sorri aku lmbt update) Bruno Mars called It Will Rain



Sila klikk kat bawah ni kalau nak download dari 4 shared

Itu jak. salam n selamat bercuti tuk budak2 diploa UITM ^^V

Diantara Perjalanan

Assalamualaikum TO Viewers
Alhamdulillah aku dah habis dah sem 3 kat UiTM. Separuh perjalanan dah aku before dapat habiskan Diploma . Dan dalam separuh perjalanan a nih, aku dah dapat banyak sangat pengalaman suka duka yang aku tak dapat nak lupakan. Btw. Next sem dah sem 4. 

Tadi kami paper Bio 200. And, aku harap dapatlah score. Even aku biar beberapa blank section. Sengaja ja jasi kosong tuh, nak mintak invigilators tolong isikan. HEHE. Begurau jak. Even oga aku dikategori memuaskan, tapi aku tetap risau cuz soalan pasal taxanomy ada beberapa aku sangsi. And aku tersalah jawab soalan yang Tanya pasal Aquatic animal. Erm. Korang doakan ya aku dapat A tuk subjek nih. InsyaALLAH aku dah try. Tapi tak tau lagi samada kena tak dengan SKEMA jawapan sebenar tuh. Past is Past. Harap Allah bagi aku peluang tuk dapat deans sem ni. REDHA jak lah Ismi. Kho dah try yang terbaik. Just leave the rest to ALLAH.

Dahlah ngan keluhan aku yang takda kaitan pun ngan korang kan?? By the way, esok aku dah cuti dah. InsyaALLAH aku akan cuti sebulan setengah. Yipee… Dapat tidur puas-puas. Makan puas-puas.  Dan santai puas-puas. Haha. Next sem never die man(padahal tiap sem pun begini). Boleh score lagi kan?? Okeh. Bye. Dan selamat BERIADAH ^^V

Persenda agama." kau nak jadi ustazah kah ni, sibuk nak ceramah orang?"

Assalamualaikum Korang

Okeh, bab agama jangan nak main2. Its not cool man. Seriesly. Kita ni dah lah umat akhir zaman. ish3. Bukan nak bagi ceramah kat sini. Aku pun bukannya baik sangat. Tapi kalau bab-bab agama ni. Erm, panas telinga mendengar. Sakit mata membaca. Okeh, cakap lebih pun x guna. Cek it out genk. Kat belog kawan aku sorang nih.



Hina kah orang bertudung nih?? Hanya mampu doakan korang. My fren. rilex keh. sekarang dunia memang gituh. Orang memang tak senang ngan benda baik nih.



Heart Strings Download

Credit to here



Assalamualaikum Korang
Okeh, aku tiba2 datang gila nak tengok Korean drama.
 EXAM dah nak habis, tinggal satu paper jak lagi. 
So aku tahu movie nie dah lama dah. 
Tapi aku nak suggest gak. Tajuk dia Heartstrings. 
Kalau nak download pergi jak kat link nih.
Just provide the link. 


Well, kat Malaysia memang tak dapat download lah.Tapi aku ada dapat software yang boleh tembus semua web yang kena block. ^^V.  Try download Hot Spot  Shield

Drama ni memang best. Dan cerita ni adalah cerita yang diadaptasi dari drama You’re beautiful.  Dalam You’re Beautiful, ada sorang mamat yang minat and syok sendiri suka kat go mi nam kan?? So pasal cinta dia ndak kesampaian, citer nil ah yang sampaikan Fantasy love lelaki tuh. Hehe. Tengoklah. Aku dapat tahu pasal cerita ni beberapa bulan yang lalu. Ada sorang blogger buat post pasal nih. Aku nak tengok gak, tp belum available lagi masa tuh. Skarang boleh dah. ^^V



Halatuju Ijazah : Kehendak Diri or Parents??

Assalamualaikum.

Source from GOOGLE

PS: entry ni takda kaitan ngan sapa-sapa pun. Aku just terdetik nak post ni pasal. Adalah~~~~

Okeh, aku yakin yang ramai tengah berada dalam persimpangan dilemma. Antara ikut kehendak diri, atau ikut kehendak ibu bapa. Sometimes aku kesian jugak tengok kawan-kawan aku yang memang dah semangat giler komited nak capai cita-cita diorang. Tapi, parents diorang suru ambik yang lain. Contohnya: Miss A nak jadi dokter. Sejak dari skolah rendah lagi dah main dokter-dokter. Bila masuk sekolah menengah pulak, kat depan internet memanjang cari info pasal nak jadi dokter. Tapi tiba-tiba parents dia nak dia jadi orang lain. For instance, lectere or wat so ever. Dillema kan???

Well, aku pun kadang-kadang selalu pikir benda nih. Samada nak ikut kata hati, or puaskan hati mak bapak yang dah kasi besar aku dengan kasih saying diorang. Well, Mak aku pernah cakap:

“Kalau boleh mama nak angah jadi DOKTER”.

Bapak aku pulak

“Abah suka kalau angah ambik dentistry, macam kawan abah tuh”.

And yang paling best diorang cakap

“Abah n mama x kisah pun apa yang angah nak jadi, sebab itu masa depan Angah”.

Yeah3, aku dapat kejar cita-cita aku.  Ikut kehendak aku.  Tidak terkongkong.  Tapi at the sametime aku tahu yang dalam hati parents aku, kalau boleh nak aku jadi apa yang mereka nak.  So aku dah decide nak jadi apa yang aku nak jadi.And ianya rahsia. Tapi, berdasarkan minat aku dan kehendak parents lah. Diorang nak aku jadi D******, so memang aku minat nak jadi D******, so aku akan try to achive my ambition.

By the way, aku teringat kat seorang lecturer nih. Dia after SPM nak masuk ITM. Tapi dia dapat TESL kat oversea. Tapi dia nak jugak masuk ITM even dia tak dapat tawaran apa-apa dari ITM. So arwah abah dia suruh dia ambik kat luar Negara tuh. Dah kenak offer kan, sapa tak nak?? Jeles gak aku dengan lecterer aku sorang ni. Takpa, itu rezeki dia. And dia cerita pasal Hows he graduate sorang-sorang. And parents dia tiada di samping dia time tuh. Pedihnya susah nak diungkap.(I try to put my feet into his shoe’s). Tapi, even dia tak dapat apa yang dia mahu, tapi dia bersyukur. Cuz dia dah suka dengan bidang sebagai pensyarah ni. Dia cakap, ada berkat cuz ikut cakap mak bapak nih. 

And2, what i can say. Sila lah bawa berbincang ngan parents anda. Cuz, anda yang akan bekerja, bukan parents anda. Seems macam kurang hajar, but my mom said "Parents ni takkan bersama ngan kita selama-lamanya", And My Lecturer said "kalau kamu memang minat dengan pekerjaan tu, korang akan rasa macam tengah buat aktiviti yang korang minat, serupa ngan HOBI"



PS: aku memang nak jadi pun, ikhlas deh..bukan pasal parents. So sapa yang rasa diri dia nak jadi lain dari yang parents dia nak, better korang bincang ngan parents korang. Ni masa depan korang. U decide...Tapi apa salahnya nak ikut cakap parents kan?? Berkat gitu..

Kisah sahabat

Assalamualaikum Kamurang
Hari tuh aku ada Nonton Hantu Bonceng. Well, even cerita ni banyak dapat kritikan pasal isu persenda azan. Tapi, cerita ni ada jugak selitkan beberapa pengajaran dalam movie nie. Okeh, yang paling aku ingat ayat si Kunyit:
“Kawan nangis susah nak jumpa, kalau kawan ketawa bersepah kat tepi jalan”ßLebih kurang lah
When it comes to this, aku memang setuju sangat. Perna dengar tak pepatah “Kawan biar seribu”???
Okeh, memang benda ni  susah mau dinafikan. Tapi dalam kita berkawan, kita akan jumpa dengan mereka yang dikategorikan dalam golongan “Kawan nangis”. Maksud kawan nangis ni bukan maksudnya, kawan yang menangis. Tapi kawan yang sentiasa disisi kau even apa pun yang terjadi. Satu cara nak kenal kawan yang begini, Cuba kamu buat silap. Silap yang sangat sukar untuk dilupakan. Macam maki kah, kutuk kah, or DLL. Kalau dia biar and buat derk jak dengan kesilapan kamu tuh, meaning dia memang kawan nangis. And dia ni akan sentiasa support kamu. (My TMR n classmates dulu2)Tapi, kalau kamu buat silap sikit jak , then kawan kamu tuh pergi kutuk-kutuk kamu, or merajuk or sebagainya. Erm, fikir baik2 lah samada kamu patut berkawan dengan mereka ni. Kawan boleh, tapi jangan rapat lah.  

PS: Gudluck tuk Kawan aku yang akan ambik STPM 2011 ni. Aq akan doakan korang keh. ^^V. Terutama c seyha n Bulat + King(teselit)..

Miss zaman aq Loser dulu..haha..skung kureng dah loser nya..matang dah(sangat)

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...