Madaniyah Akademik

Assalamualaikum WBT

Aku baru jak bekerja selama 2 bulan kat pusat Tuisyen Madaniyah ni. So, pada mereka yang berminat tuk mencari kelas tuisyen, silalah datang ke pusat tuisyen madaniyah ni untuk mereka yang berada di kawasan Putatan.

Madaniyah Akademik merupakan program pendidikan yang menawarkan pakej 

kelas tambahan dan pendidikan intensif untuk pelajar UPSR, PMR dan SPM.

Mempunyai tenaga pengajar berpengalaman

Maksimum 10 orang pelajar per kelas

Pencapaian pelajar direkod dan sentiasa dipantau.

Pembelajaran teratur dan mengikut piawaian KPM

Program Mentor Mentee & Sesi Kaunseling

Program Bertemu Pelanggan bagi komunikasi dua hala antara guru dan ibu bapa

Kemudahan lengkap & sistem keselamatan yang terjamin.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Waktu Operasi :

Selasa - Jumaat : 2.30 - 9.30pm


Sabtu : 9.30am - 6.00pm


Ahad : 11.30am - 1.30pm


Isnin : TUTUP

Alamat :


K2-2 Grand Plaza Putatan, Putatan


88200 Kota Kinabalu, Sabah.



No. Telefon : 016-8170775 / 017-2220801




Student saya Alhamdulillah dah lulus subjek KIMIA. Usaha mereka sangat banyak.

Saya  tolong sikit-sikit ja. InsyaALLAH kalau rezeki diorang. Boleh lah nak kredit or   

kalau lebih rajin nak score A.^^. Saya lepasan Diploma Sains UiTM dah 

Alhamdulillah merupakan penerima Anugerah Naib Canselor UiTM. Saya mengajar 

mengikut approach maca Lecturer saya. Dia paham kan betul dan banyakkan 

latihan. Bukan nak kata apa, sy x da lah mahir sangat mengajar tapi saya akan

 usaha tuk buat student saya Paham. Memang best jadi cikgu ni. InsyaALLAH sy 

akan cuba yang terbaik tuk tolong diorang be on top of class. InsyaALLAH

Student Aku Lulus

AsslaamualaikumWBT

Okeh, aku baru ajar tuition 2 bulan. Alhamdulillah student aku dah pass for Kimia tuk exam diorang baru-baru ni. Alhmadulillah.

So siapa yang berminat nak tuisyen area Putatan dengan bayaran yang berpatutan Sila baca iklan seterusnya. 

BETTER LATE THEN NEVER


Salam...tumpang iklan ya..hee...sesiapa yang sedang mencari pusat tuisyen untuk sekolah rendah..sekolah menengah dan calon persendirian bolehlah datang mendaftar di Pusat Tuisyen Sri Saujana Putatan (Atas Butik Faraheen)...
Masa Operasi : selasa - Jumaat ( 2.00pm-9.30pm) & Sabtu (9.30am-6.00pm)
No yang boleh dihubungi : 0172220801/0168170775


Alhamdulillah, student saya dah Pass for Subject Kimia. Kita bermula dari langkah pertama. 

Lulus > dapat C > Dapat B >InsyaALLAH dapat A ^^... Dont wait ^^

Wajah Putih Menawan

Asalamualaikum. The tajuk dah menyatakannya. Wah putih ka aku?

#InnerShineCamuCamu adalah rahsia di sebalik raut wajah yg cantik berseri! http://my.sharings.cc/ismifadli/share/InnershineCamuCamu

Click for more

What Is KAKAO TALK

Hey guys,

Iklan BIG BANG sama YUNA balik-balik keluar kat TV right? About KAKAO TALK. Apa tuh kakaO Talk???

Clickk here for more

Ohsem things to do... More info http://my.sharings.cc/ismifadli/share/KakaoTalk

This is the must-have app on your smartphone!

The most important thing your smartphone will do is connect you with your loved ones, and KakaoTalk is the app for that!

You can schedule meetings, create polls, send video messages, share albums and cute emoticons, and even keep updated with your fav celebs like BIGBANG or YUNA.

The best part - it's FREE! Connect with your friends like never before now with KakaoTalk!- Source CHURP CHURP


Diploma Sains Part 6 tips.

Assalamualaikum WBT.

Before proceeding, tolong bah Tekan iklan kat seblah yang entitle "Tenks for ur click" wahaha. 


Ok, FYI aku dah habis diploma sains kat UiTM Sabah. So, sekarang musim pengganguran. Well, not really. Aku ajar tuition. Subject? Kimia okeh. aku nak ajar bio, but CHM ni pun one of my passion. Okeh, just now aku plot results aku guna excel, pastu one thing yang buat aku bermuhasabah is perjalanan aku. Allah duga dengan banyak benda, tapi mengikut kemampuan aku right?

Nice one right? ni aku plot based on results aku. Macam naik roller coaster pun ada. Papun, based on graph, results aku sepanjang diploma ni ada pasang surut nya. Thats is one of disadvantage of taking diploma course. Cuz masa belajar lama, so kau akan tend tuk ter lalai. One time kau semangat belajar, tapi satu masa lagi kau dengan dunia kau, tak ingat pasal study. 

okeh, sem 1 aku memang sangat mujahadah. Aku dari SPM tak pernah pikir pasal Future aku. So, aku bawa perangai skolah pergi masuk U. Quiz test aku failed. Tapi, start sana aku dah pandai ambik masa belajar,buat lab report. One of thing yang trigger aku tuk study lagi hebat sebab HINAAN dari budak matrix yang inconsiderate. Kau terasa?? Kalau kau terasa, meaning kau lah tu yang always underestimate budak diploma right? Apapun, thanks to HATERS aku buat yang terbaik then dapat dean's award. And situlah turning point tuk aku. Aku pun boleh bersaing dengan diorang yang lain. 

Okeh, aku dah terlalut sikit. 

CHM 361.INORGANIC CHEMISTRY

 Since kami first batch yang ambik code ni, so sekarang dah ada satu past year. Apapun, apa yang aku buat is i depend on tutorial cuz takda past year. Then aku bergantung ngan buku kimia. Yang aku pakai dari Martin s. silberberg. Buku ni sangat bagus. Dari sem 1 aku beli. Pastu tutup sampai sem 6 baru aku bukak balik. Haha. Aku rasa nak jual buku ni, tapi sebab aku dah jatu sinta sama buku ni aku tak jadi nak jual. And I always ask my MDM kalau cara aku jawab soalan tu betul or tak. So, yang penting for  Kimia sem 6 ni takda nak kira-kira. Semuanya perlukan imagination dan pemahaman kau yang tersendiri. Dari awal, sila lah focus ngan lecture yarh. Aku ada sot sikit, berapa kali aku duduk kat belakang, so menyesal pun ada. Well, sebab aku last sem dah kan, so aku banyak ikut aktiviti. Banyak meeting dan kadang ada lambat masuk klas. Apapun, yang bagi aku senang is chapter akhir. Walaupun panjang, but still senang sikit dari chapter yang awal-awal. So, kalau korang tak dapat nak faham kan terms yang ada dari awal, agak susah gak lah kau nak proceed ngan chapter yang akan datang.

BIO 320 :INTRODUCTION TO BIOLOGICAL DIVERSITY

Untuk subject ni, tips nya jangan belajar last minute. HAH?? WHAT THE PISH?? Buat apa nak belajar BIO awal-awal, BIO banyak READING, LAST MINUTE STUDY IS THE BEST. Let me explain, maksud aku jangan study last minute is sila pahamkan every chapter sebelum exam. Bila dah paham awal-awal. then last minute tinggal revise jak. Aku sem ni agak pemalas, esok ada test aku tidur memanjang. So, agak kelaut jawapan aku for test and quiz. Final? Okeh, aku revise semua chapter kecuali chapter ANIMAL. Dan, worst case is dari ANIMAL yang banyak kuar masa exam, aku study sikit-sikit ja pasal ANIMAL. Menyebabkan aku dapat A- ja. Alhamdulillah, tapi tak dapat maintain kot. Aku buat 1 past year jak so PUNCH ON THE FACE.

CHM 260 BASIC INSTRUMENTAL ANALYSIS

Lecturer kami ohsem, thats all. Dia dah biasakan kami ngan past year question. Miss Eza. So, agak mudah nak score Dia kan ex student diploma sains, so dia pun faham lah.Even dia tak pernah ambik subject ni tapi degree dia ambik Applied chemistry doh. . Test, quiz sama tutorial lebih kurang ngan soalan Past year. So,masa final ALHAMDULILLAH senang sikit nak score. Tips dari lecturer pun berguna. Dia takda skema jawapan, tapi dia dah buat past year awal-awal, so kami boleh rujuk kat dia ja. Anytime.  So Sila buat PAST YEAR seramai  sebanyak yang mungkin. Ulang-ulang ja.

PHY 360 PHYSICS LABORATORY (INSTRUMENTATION AND APPLICATION)

Tips.Tak pasti,kalau nak dapat A, score test kot. Project?? Sila buat invention. Or innovation. Last sem, Projek Fizik kami is not innovation or invention. Tapi aki buat kajian. Alhamdulillah dapat 2nd place untuk physics seminar. Kami study pasal newton's law, and guess what, after habis dah seminar baru aku paham tu newton's law. I mean aku dah paham masa sem 1 dulu. Tapi, aku kan jenis ignorance, so serve me right lah. We study effect of crumple zone. Yang dapat no 1, diorang innovate Sonar Power. while 3rd place diorang buat water level detector. Creative right?? Alhamdulillah lah gak kami dpt okeh, cuz mau gila gak masuk lab ni. Results tak accurate, masalah bahan, tak dapat results, nasib Lab Assistant kak Dayang sangat sporting, dia biar jak kami ngambur kat Lab even masa dia rest. TQ kak. May ALLAH Bless u.

Kalau mau tanya lebih, nak nota or apa2 sila mail saya kat Ismizulfadli@gmail.com. InsyaALLAH ill try my best bergantung ngan line tenet. Wahaha. maklumlah, aku kat kampung kan.



Diploma Sains Semester 6

Assalamulaikum , Hai

Owh my, aku dah grade lah. Results dah keluar dah 9 hari bulan mei hari tuh. Neves?? Of courselah, aku expect akan repeat subject. Alhamdulillah tak jugak. Aku risau kot, cuz oga tak keluar ntuk subject tuh. disebabkan gap dua hari je, aku persetankan semua tu and try tuk khatam semua chapter yang sumpah ramai. Ditambah lagi, aku sakit perut masa exam. Memang dugaan benar. Nasib aku duduk kat depan. Kalau nak melepas, laju-laju pergi tanda s, that is located at front. Giler. Dah lah kena sentuh-sentuh oleh pengawas. Nak cek kot-kot ada nota ker tak. LAst sem lagi teruk, aku tengah tulis nama, nak masuk tandas. Tiba-tiba aku di cabul  sentuh tanpa kerelaan oleh pengawas tuh kat belakang aku @ Pikku(chinese version). Damn it. Tak rela aku. Dah lah tak minta kebenaran. Kalau pompuan ndak pa gak. 

Okeh, enough with that. After 39 subject, dan 100 credit hours. Aku grade on time. Syukur?? Ofcourse, tak terkata. Syukur Alhamdulillah aku dapat dekan lagi tuk sem ni. Even pointer aku jatuh sikit dari sem lepas. Kawan aku dapat tahu results aku awal. Dia ada cara nya. Bila aku dapat results tu, aku terus abaikan lappy aku. Tak kisah ngan semua, terus aku gerak ke ruang tamu, nak announce aku dah habis dah diploma kat mak aku. Abah?? Dia dah tidur dah. Tapi tu tak menghalang aku dari nak beri tahu dia results aku. Dah Abah tengah baring nyenyak tidur kat katil, aku lompat kat atas badan dier. Peluk dari belakang. Arghh. At last, i can make my Parents proud of me. Alhamdulillah, dapat gak yang saya harapkan ALhamdulillah

Untuk subject sem 6 ni, ada 4 ja. Sikit?? yupz, tapi bagi aku agak mencabar gak. Even budak matrix or asasi tak belajar subjek ni. 

Bio 320 : Okeh, ini yang aku nak emo sikit. Akhirnya, after 5 sem, aku tak dapat nak maintain A tuk subject BIO. Last sem aku dapat A- ja kot. Tapi tetap syukur, OGA tak keluar, then masa study week aku baru nak submit semua lab report dari awal sem, cuz balik2 kena reject oleh lecturer aku tuh. So i consume most of my study week tuk siapkan lab report.. Ada dalam dua puloh samting. Masa final?? Lol, memang epic, ada berapa soalan aku tinggal kan. Aku goreng ja paper tuh. Ntah, bermacam-macam dah aku masukkan. Even yang aku tak pasti, aku letak ja. Asal berISI. Tq Sir Ansir bagi saya A-, Subject ni paling mencabar bagi aku kot tuk sem lepas.

CHM 361 : Okeh, subject ni new CODE for AS120, and takda past year. Lecture Chemist masa part 1 yang ajar. And aku dari awal dah letak azam, tak nak repeat the same mistake that i did. Seriusly, lozer okeh. Aku dapat B ja masa part one. Tapi syukur gak tak repeat. So, sebabkan takda past year, aku buat semua tutorial yang kena bagi oleh MDM GAN GIN HOON. Ok tipu, takda lah semua aku nak buat kan, yang aku mampu aku buat lah. Memang the last 2 month aku banyak buat latihan kot tuk subject ni. Madam ni strict. Even kawan aku tersalah letak nama dia, dia kasi bulat. Ada yang letak Gan Gin Ho, Gan Gin Hun, dan sebagai nya. Neves kot diorang ni.  Dan mdm ni kalau 1 key point tersalah, or teertambah, dia tolak markah. Tapi, tu yang buat aku azam nak perfect kan markah. Dia buat aku minat kat CHM ni yang masa part one aku rasa susah sangat.  Alhamdulillah aku dapat gak A-. Boleh lah, menandangkan aku ada yang tak dapat jawab. Iyelah, takda past year.

CHM 260 : Instrumental analysis. Okeh, ni Subject baru for AS120, tapi dah ada past year for student yang ambik diploma chm kalau tak silap. Subejct ni menarik, macam part 2. Belajar chromatography, AAS, GC, dan spectroscopy sebagainya. Lecturer? Miss Eza, dia ni ada kembar. Lecturer gak kat UiTM Sabah. At first aku takut kot ngan dia ni, cuz aku pernah kena marah dia masa sem 5, time kitorang haloba habiskan petri dish kat lab. Dan ngam masa tuh aku ja sendiri ngan sorang lagi kawan aku kat lab, habis aku kena marah. Tapi, i know salah aku. Redha. Btw, for subject ni, awal-awal aku tak focus sangat, cuz miss asyik baca slide ja. So aku komfem lah ngantok kan?? I understand, cuz ni festime dia mengajar. Lagipon, kelas start pukul 5. Waktu ayam-ayam balik ke reban, hehe.But its all because Miss ni part time lecturer. Tapi, bila dah masuk chapter 2, dia dah pandai tarik minat aku cuz dia explain all the terms dan application tuk yang kami belajar. And basically, bila dah belajar subject ni, terus menyesal cuz tak buat experiment for BIO 300 based on instrumental analysis.

Masa exam lepas, subject ni adalah first subject, so aku memang buat past year gila-gila nak mampos. at first, aku rasa susah,  then rupanya senang. Tup-tup baru sedar, soalan yang dalam past year ni, rupanya soalan test. OKEH, nyesal tak buat past year awal-awal. Miss kami ni giler sempoi, dan ex student DIS gak. Dia tak lokek. Kami penuhkan office dia masa nak exam tuh. Nak tanya past year dan lain-lain.  

And Alhamdulillah aku dapat A jugak. ^^

For last subject, PHY 310, tak masuk final. Just buat experiment. Susah kot awal-awal. Kami duduk lab dekat dua bulan nak buat experiment. Alhamdulillah gak lah cuz dapat gak no 2 masa Physic's seminar haritu. Proud with my fella frend. Btw, miss kami ni nama dier Miss Shirley. Merupakan bekas pelajar terbaik UKM for degree PHY. Impress, even dia pernah merajuk kat kelas cuz kawan aku main-main kat belakan, termasuk aku  tapi kira senang sikit, cuz subject kali ni kebanyakan nya dah kami belajar before this. Alhamdulillah dapat gak A. 

So results aku??



Completed ^^..GUdluck to All DIS student, current or Future. Hidup Diploma Sains ^^

Rayuan UiTM

Assalamualaikum..

Pada adik2 yang tak dapat nak masuk UiTM for direct intake hari tu.. sekarang dah boleh cek keputusan rayuan anda..


http://www.online.uitm.edu.my/keputusan_main.cfm

Valid untuk KEPUTUSAN RAYUAN PROGRAM DIPLOMA/ASASI UITM SESI 1/2013 BOLEH DISEMAK MULAI 14 JUN 2013 JAM 02.00 PETANG. SEMAKAN BOLEH DIBUAT MELALUI online.uitm.edu.my 

Gudluck ^^

review untuk filem KIL


Assalamualaikum Readers..

Do clickk ads yang ada di sebelah kanan blog saya.. Tq..Bless U..(Menyempat jap)

Have you watch KIL?? Okeh. Kemarin aku dan class mates kat skolah dulu travel dari Pekan to bandar sebab nak tengok movie ni. I watched the trailer. Well, to be honest, people will judge right?? At first, Okeh, aku judge filem ni. Why? Well, as to date. Terlalu bayak movie kat Malaysia ni yang orang buat just for komisen right??  i mean kita tengok kat panggung but not worth our money.Bila dah habis rasa macam nak pergi jak kat kaunter dan kencang



"I WANT MY MONEY BACK".


Okeh, mengarut dah. For Kil i think, deserve to get 4.5 out of 5. Aku kan amatur, so suka hati lah nak bagi berapa bintang kan? 0.5 tu atas sebab tertentu. Which is diorang kurang shoot muka. Tapi, myb tu cara baru tuk diorang kot. Aku sebenarnya niat nak teman kawan aku ja tengok movie ni cuz dia minat kat Redza Minhat. Cerita ni agak slow and sangat menguji minda. WHY? WHY? WHY? itu ja yang timbul dalam fikiran aku sepanjang 1 jam movie ni. movie ni best. Ada makna disebaliknya. Hehe

Apapun, back to track. Cerita ni tajuk dia KIL. I tought pasal cerita dia pasal orang nak bunuh diri so kena bagi KIL. Rupanya Kil stand for Akil. Watak utama dalam movie ni. Dia dah try beracam cara nak bunuh diri, siap tulis kat black board lagi benda yang dia nak buat tuk commit suicide. Macam grafitti pun ada kot kat blackboard tu. Then bila dia dah try many ways, then dia terjumpa Fliers "NAK BUNUH DIRI?" Call Us(okeh aku modified sikit.

So, dia pun call lah No yang tertera kat fliers tu. Then si Akil ni setuju nak mati kat tangan agen tuh. Which diorang akan hantar orang tuk bunuh si Akil ni. Then dia jadi paranoid, Kalau aku pun, aku akan paranoid kot. Yelah, kau tak tahu pun apa akan jadi kat kau. Then, kau akan rasa orang keliling kau tu adalah orang yang di hantar tuk bunuh kau? But, stil persoalannnya WHY? WHY? WHY?

Kenapa dia nak bunuh diri? Takda tujuan hidup kah? Tak bermakna kah hidup ni? Allah dah bagi, senang-senang jak nak commit. 

Kalau nak tahu, sila ke panggung berdekatan. Cuz cerita ni masih on going. Stress kot tengok movie ni, perlu critial thinking and to many things yang bermain kat fikiran aku. 

Apapun, selamat menonton ^^
Sumber



Nak Join MDS

Assalamulaikum Reader

Okeh, MDS akan start on 5th Of MAy. aku tersalah tengok tarikh. Demnit, aku tak alert sangat nagn keadaan sekeliling. Aku nak sangat jadi PM lagi untuk intake kali ni. CUz , SUPER BUSY, Super AWSOME and SUPER smuanya. 

Kalau aku join MDS kali ni, dah masuk kali ke lima kot aku jadi PM. PM, whats that?? Tinggi cita-vita kau nak jadi PRIME MINISTER, DIPLOMA Baru habis ada hati nak jadi Prime Minister.  Ouch. 

Okeh, PM stand for Peers Mentor. Diorang yang akan urus kemasukan pelajar baru UiTM. Aku dah 4 kali jadi PM. Best?? Ofcourse lah. Festime aku jadi PM masa aku sem 3, Naif lagi kot. Yelah,baru setahun jagung. Tak masuk sangat ngan senior PM ni. Bila sem 4,5 and 6 aku JOIN PM, sangat ohsem.

Pengalaman, new friends, new freshy, new Drama, and New stories. Memory tu yang penting. UiTM dah banyak berkorban untuk saya, now its my turn to do so. Tapi, aku tengah tunggu panggilan kerja KOT. Grr, kenapa lama sangat diorang nak call aku ni. 

Apapun aku redha, aklau tak dapat apa boleh buat right?? Bukan rezeki aku.

Apapun para PMDS, best of luck for u guys. Do ur best. ^^


PM SEM 5 ^^

Tenom Sabah

Assalamualaikum Readers

Okeh before that aku nak promote sikit Smart pen for smartphone. Okeh, terbelit. Clickk to find out more on right



Or Klikk Icon kat sebelah kanan entitle "Thanxx for ur clickk" 

Okeh, ceritanya begini on 25, 26th and 27th Mei lalu. aku berjaya diperdaya oleh Bff aku tuk join lawatan Kelab Belia Rafflesia kat Tenom. Okeh, rombongan dalam 11 orang termasuk pengiring si Abang Dee@Gong. Kami bertolak dari Stesen keretapi Tanjung Aru seawal 7.40 pagi. Sebenarnya aku taknak ikut, yelah jauh kot and sekarang ni musim kemarau for aku. Gaji belum lagi masuk dan masyuk. 
So keretapi awal ni sangat ok, tenang dan macam naik kereta ja rasanya. So, bila sampai Beaufort, kami transit to Tenom. Masa tu pukul 11 lebih, sakit pinggang duduk lama kat dalam Train. So, kami pun jalan-jalan kat Beaufort. Okeh, pronounciation tuk tempat ni BOFOT. Not BE Au Fort. Beaufort ni taklah besar sangat, ada standard Putatan lah. Kedai kebanyakannnya masih lagi Kayu. Ala2 zaman dahulu, i mean bukan nak Hina. Klasik kot. Unik. I like. 

1.00 : Baris panjang kat Stesen keretapi tuk beli tiket ke Tenom. Okeh, SUMPAH jangan expect more okeh. Kawan aku awal lagi dah warning, Tingkap or Jendela keretapi yang kami akan naik ni Unik. Macam Kat rumah kampung, u know yang main Buka luas-luas.Jap Aku google

SUMBER - GOOGLE
Lebih kurang tapi main tahan kat atas, i mean Buka Ke atas. UNIK rite??? Aku respect sangat orang Sana Mampu naik keretapi tu tiap hari. Kat Tenom ni kononnya ada 4 kali perhentian dari Beufort. Tapi, UNIK SIKIT. Cuz kawasan ni sangat pedalaman, so diorang boleh jadi macam dalam Bus. Kan kalau dalam bus kita boleh tekan BELL?? Sini tak, keretapi tu akan stop like every 5 minutes tuk ambik or turunkan orang. Perjalanan tak se smooth keretapi pertama. Tapi, best dapat tengok keindahan alam. Hehe.



Sampai kat Tenom, kami masuk satu Hotel. 

AMARAN : Ini adalah pendapat aku pasal Hotel tuh. I mean kami pelanggan right??




Hotel ni hotel Bajet, But sumpah, aku tak pernah pergi hotel bajet seteruk ini. Why? Okeh, dia kata every room ada SEMUA BARU, Peti Ais, Katil, dan lain. Tapi???


1) Bilik kami ada peti Ais. Tapi, rosak. 

2) Katil ada 4, tapi selimut hanya 1. 
3) Towel tiada, Apatah lagi sabun
4) Tandas?? Semua ok. Tapi......................... Takda Kunci.... I was LIKE???? WTF. Bayangkan korang tengah mandi, pastu ada orang bukak pintu tu? TerURAI semua apa yang ada. Giler. 
5) Taukey tu cakap, kalau nak tinggal kan bilik kena matikan semua kalau tak dia FINE RM 5?? Relevent ka??
6) Masa subuh second day, dia ketuk bilik and buka pintu bilik kitorang cuz taiada respond. Aku sedar masa tuh, yelah masih ngantok kot. Pastu, dia buka pintu tuh guna master KEY. Mana BOLEH KAN?? Against POLICY.
7) Masa kitorang nak check out, dia tengok satu bilik tuh, ada scratch dindingnya. So dia tahan diposit kitorang. DAfuq?? 

Okeh, on last day, kitorang check out dengan perasaan yang Grrrrr. Nak Tampar sikit ni orang tau. Then, bila celuk ja Tab kawan aku masa first day kat bilik yang ada scratch tuh rupanya.. Bilik tu dah ada scratch. Gile abg D panas since kami cekout bilik. 

"Kau tunggu ja peniasatan ok"Abg D

At last, the owner call, dia minta maaf and nak kembalikan deposit tu. Tapi kitorang malas, dah lah dia marah-marah. Tak respect custemer langsong.


Clickk to enlarge. And ada kat bucu katil, memang scratch. NI gambar masa 1stt diorang amsuk bilik tuh. 

Okeh. Enough with that. Yang aku tau. Kalau korang nak ke Tenom, aku rasa baik cari hotel lain. Feel secure sikit.

So, kami pergi taman PErtanian, sangat jauh OKEH. Carter bas kot. Tempat tu luas. And kitorang ingat nak ber BASIKAL ja. So RM 3 sejam dengan deposit rm 100. So, bila dah ke kaunter, kami mengalami KEKUYAKAN SIKIT. Dia cakap deposit rm 100 untuk satu basikal. WAT THE FISH. so kalau nak sewa kena ada rm 1100 deposit dan Rm33 for sewa basikal. So ohsem. But at last kami just guna train ja. 


PAstu petang kami ke swimming pool. Dah lama dah tak swimming. Then, make thing worse, Abg D ajak main Jadi-jadi. WAT THE FISH, DasarSI TUA. Ada kah bawa main jadi-jadi. So kami proceed ja and sangat memenatkan kot. Apapun, lagi kurang Hajar bila Abg D@GONG baerkali-kali melemas kan aku bila nak tangkap gambar. Since then, aku akan aware kalau "DUGONG APPROACHING". tak guna betul ahaha. 

SO siapa yang nak rasa naik keretapi tenom ni yang sangat unik, old skeul gitu, boleh lah try. Ramai tourist gak naik keretapi ni, cuz ya lah kan. Unik. Bila lagi. Tempat ni femes ngan KOPI TENOM. Tapi kami tak jumpa. Kawasan masih lagi selamat. And kalau nak buat research pasal bunga or anything else, boleh lah ke Taman pertanian Tenom. Sangat banyak flora kat sana. Maigad, nasib kejap ja kat sana.


Banyak lagi kot benda nak cerita, tapi apakan daya. Aku penat nak taip. Dah panjang sangat kot post aku ni. Sampai sini jak. BTW: DIORANG PLAN NAK KE TAWAU bulan 6 ni. Mau join? Komen plis. (Ajak-ajak ayam). 





ASSALAMUALAIKUM


mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...