KENTUCKY FRIED CHICKEN

KFC atau nama femesnya KFC merupakan tmpat aq bekerja dulu2. Hahah. Dah setahun berlalu. Erm. Ntah knp tb2 aq mngenang bnda yg dah lepas. Org ckp let by gone be by gone. But, i dont think so. I worked there 4 almost  month and gain strength and unforgettable experienced. I mean cam handle coustemer, maintain smile DLL. so kalo kmu suru aq senyum berapa lama pun aq boleh. Even time bad mood. KFC aq kerja dulu, KFC PUTATAN. one of the busiest branch at SABAH. gilak ehh, kalo time org gaji, or time ada event, or time cuty perayaan. TERSANGAT2 BZ. sampai mau tcabut ni tulang2, lagi2 bila ada kwn2 yg pandai escape. Kalo staff lama, smua rajin2. Escape pun tguk masa jugk. G pun mmg pelukan rehat sebntr bha. hehe. WE're not a robot. Drg mau gain strength bha. Unlike the other staff yg working hour tinggi cuz ada smting ngan manager. Mls lah mau kenang. Yg penting, mmg best dulu ngan staff lama. cam KUYA, KAK DG, KAK AJIL, ACHAI. kak v, Vitus n Jack. Giler ehh. wat i had experienced became my strength for future. Even pernah kenak scold by cstmr. she said "KFC PUTATAN BULLSHIT". How come?? myB cuz she's pregnant. n cashier telupa bg cheesy wedges. haha. erm. ITS ORAIT. bila kerja ni yg work asa a catalyst  me 2 achieve what i want. Susah k kerja nya. I mean x jugak lah. But, bila ko d gabungkn ngan org yg mls kerja. Jd penat lah. Time BUSY pandai jak KELIBAT dorng hilang. hahha. But KEBANYAKAN staff mmg sporting. Aq kerja ngan ex classmate ku, MAD, PU3, TYKA. aq pernah jaga lobby n dpt CMS 100. Yeah. Entahlah. rezeki kort. g pun kalo aq ganding ngan KAK LINA, mmg kira ok lah combination km. HAHA. ntah lah. pengalaman bekerja sangat2 membri kesan yg sangat BERKESAN n PERMANENT ngan aq. Hahah. Alhamdulillah,. Nilah gmbr yg sempat aq amik b4 aq resign cuz pursue  y studies. OLD memory no doubt becoming 1 of my strngth recently..haah..thanxx guys...

KEK CMS...haha

KAK V n bbraapa org yg menghiasi gambar ini.....(BULAT n PU# PERHIASAN jak)

MR Najib or Abg Najib is one of manager that 1 respect the most. I mean all of them i treat with respect
but Mr Najib is an exception. I respect him like my own BRO...^__^ glad 2 met him



cashier2 yg pernah kasi short duit...ahah.. 
Asrin, Mad, Acai, Nuri, Pu3, Kak V, Tyka@bulat, Sharil@ king(yg kenak Bold, I lap them su mach...ahha)

This is my ex class mates


staff in charge during the day cms was counted. HEHE 100 yeah. No deduction. ^____^

Nur Kasih The Movie. Kabir Bakhtiar MovIe.

Salam Perpaduan smua. Apa Khabar??? smoga dlm keadaan baik2 sahaja. Aik. cam mau menyalin surat untuk karangan SPM pulak aq ni. haha. Erm. Tujuan post aq kali ni adalah utk menghebahkan.(padahal dah hebah dah). Tentang drama kegemaranku sepanjang masa yang diFILEMKAN. Erm. 

 


       Haha. Inilah yang aq nak citer ni. Drama yang aq paling sukak dulu. NURKASIH. N x pernah miss kecuali bbrapa episode. 2 pun trpaksa  CATCHUP beb. Hahah. sampai sanggup balik rumah tiap ujung minggu. Maklumlah, budak asrama. Xda tv. Btw. Mmg aq sukak sngat cerita ni. Kisah yang dimana sangat2 obvious tentang kehidupan masa kini. D mana Adam ni blajar kat oversea. So ada GF kat sana. Tp arwah abah dia suru dia kawin ngan NUR. Nur disukai oleh Aidil. Abang Adam. N abah dia tau yg aidil sukak nur. Tp dia jodohkan Adam ngan Nur. KENAPA? so based on my point of viewlah kan, abah dia nampak bah, sapa yang dpt bimbing c adam ni. Aidil kan kira kuat agama. So adam ni cam kureng sikit lah. sama gak cam aq. So NUR jak yg mampu membmbing dia. GF adam 2 pun last  Insaf. Kartrina if im not mistaken. 






     Sudahlah psl drma 2. Yang aq nak citer ni psl MOVIE ni. Hahha. Wtak utama yang menjadi penggerak dan memantapkan filem ini telah DISTOPKAN. adeh. namanya gak movie. Mesti ada kontroversi sikit. Kalo x, buat apa buat citer kan. 


dah habis dah pengambaraan nya..Yeah






Aq mmg xcited mau tau pa kesudahan nya. Ni lah sinopsis pendek NKTM:



Untuk filem Nur Kasih The Movie ni, Aidil (Fizz Fairuz)  menjalani kehidupannya sebagai seorang bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu Ilyas, 7, dan Maryam, 5, setelah isterinya, Alia (Ayu Raudhah) yang meninggal dunia.

Dan ada pelakon comel cilik Mia Sara dalam filem ni. Tak tau pegang watak ape. Nantikan d pawagam OK. n watak sarah dihentikan jugak cuz masa ni pelakon 2 p sambung blajar. Heheh. Imean time pengembaraan 2 lah ..haha
ok thats all lah 4 now. Byee


FINAL EXAM UiTM DIS-MEI session

   
SalaM serIbu Kali Salam.Erm. Mcm BarU keMarIN aq MelNgkah MasUK ke sem 2 dan tahUn 2011. Tup tup dah masuk dah BulaN ApriL 2011. SSh Mau DesCribe KeHidUpan D aLam U ni. BanguN pg, p klas. N balik dah mLm dah.
RutiN harIan 2.
 Pas2 Sabtu ahad RehaT. Bgn SmpaI tiNGGi hArI cuZ kalo HArI besa StdY smPI LewAt MlM cuz Ada Test, Quizes, And ASSIGNMENTS.

 Ni sKarang NI dah habis Dah Kuliah. So EXAM IS COMING. My biggest Rival so far. HeHHe. So far Alhamdulillah ada keyakinan jugak owh. But My biggest Fear is PHY. I am clueless about my OGA. Hope will get it ASAP.
YakIN jak ni MY OGA is Ok. hahah. if Not I'LL. SkaranG ni kena PUSH my self 2 dA LIMIT. Baca buku Sam cewek ehh,...I mean Sendiri2 jak. Nti TrgANggU coNcenTraTIon kan??? haha

Erm. Aq TaKut Gak Ngan MAt ni.. slalu wat silly mistakes. How COME I am so careless. DUSH. cam mau antak jak palak ni ke dinding . So right now I wanna seek 4 forgiveness from all of ya. If I made something that might hurt u. I am humbly saying mthat IM SORRY. HuuHu. Im not perfect man. HeHHe.  manalah tau aq tekentut kah. Ter Umpatkah ter2 dan sewaktungannya..haha

So last But Not Least. Just Live ur life. N ganbatte. Dont forget 2 perform ur worship K. May ALLAH bless ya ALL


RIO

THIS TURKEY CANT FLY. lawak kan bila seekor burung x tau TERBANG. Erm. Thats exactly apa yg aq nak ckp. cerita ni secara spontannya telah dipilih oleh aq n rakan2. Mmg x sangka2 ni. Saja mencari kelainan. Gpun aq mmg suka tengok kartun. He3. Synopsis pindik ttg crita ni bermula ngan Intro yang sgt2 happening. Blu ada species MACAW yang diancam kepupusan. n kat dunia ni kununnya hanya tinggal dia n sekor g burung. namanya JEWEL. 




Cantik n GANAS...haha.. Blu ni dilahirkan d MINNESOTA after dia d tngkap n d seludup ke AMERICA. dia kenak besarkan pleh ownernya yang sngt2 baik. LINDA. so bila dia dah besar sorang vat dtg n nak yakinkan linda cuz mau slmtkn species MACAW ni. so c LINDA pun prcya ngan dr BARBOSA. so dorang travellah ke port of RIO
smart kan tmpt ni. Dlm movie ni. MMg sama sgt dorang wat dlm kartun ni sma dunia nyata. Hehe. Dipendekkan crita. C blu n Linda ni kenak tngkp oleh org yg mau ambik untung. So c DR BARBOSA n LINDA struggle mncri durang ni. C BLU N JEWEL knak gari. so drg mau tngglkan gari 2 so that they can be seperated. But......HAHA.....i tel u the ending jak lah...The live happily ever after.. So crita ni is an ADVENTURE of Birds in searching for solution of life. BLU x pndai terbang K. Dia pndai bc buku. So diia kaji sal buku gak. ADa species burung yg x pat terbang. So dia anggap dia ni x pndi trbang cuz speciesnya mmg x pndi trbang. Dlm crita ni dimuatkan burung2 n rakan 2 durang yg cumil2. 
PEDro N Rico...Burung yg cumil..haha

rio-movie rafael 1600


RAfAEl THE tOur guIDE.
Luiz. Yang brtnggungjwb dlm mngurai gari antra Blu n JEWEl..
1st2 dia mau guna mesin putung besi 2...pas 2...ter guna AIR LIUR nya....hahha.YUCKZ...but FunnY. Hehhe..He got HealTh proB KUnun....
MMg best lah. deserve 5 star from me. He3.





AWAS!!!!TELUR PALSU

 Telur palsu mempunyai saiz lebih besar dari telur ayam yang biasa kita tengok. Cuba pecahkan. Pati2nya xkan ada pusat telur, bau, kilat dan kasar. info drpd PERSATUAN PENGGUNA PULAU PINANG.

Ok. Telur ni d peroleh dari CHINA.

7 bahan kimia diperlukan untuk membentuk TELUR PALSU INI
kalsium Karbonat, kanji, resin dan alum. Selepas diadun, bahan ini dimasukkan ke dalam mould/sarang berbentuk telor. Pewarna kemudian dititiskan.

Kuning telor juga dibentuk dalam sarang/mould dengan mengunakan bahan khas yang jmengandungi kalsium klorida. Selepas dicampurkan sedikit pewarna kuning, maka ia kelihatanlah seperti kuning telur sebenar.



Selepas dibuat putih telor dan dimasukan kuning telor ke dalam sarang/mould itu, ia dibiarkan membeku membentuk menjadi seperti putih dan kuning telor, selepas itu ia direndamkan ke dalam lilin parafin dan kalsium karbonat berulang kali, sebelum dibiarkan mengering. Jadi ler sebiji telor.

MUDAH PECAH. N OFCOURSE NAMPAK MCM TELUR SEBENAR LAH
Bila di goreng dikatakan ada buih2 OK. SO BEWARE.
sama sgt cam telur kan...TENGOK BUIH 2..hehe....

"Komponen bahan kimia ini boleh menjejaskan kesihatan pengguna seperti mengganggu metabolisme, otak, sel saraf serta menjejaskan fungsi hati,"(ELAKKAN LAH MKN TELUR OK)......BUat sy gerun PulAk

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...