RIO

THIS TURKEY CANT FLY. lawak kan bila seekor burung x tau TERBANG. Erm. Thats exactly apa yg aq nak ckp. cerita ni secara spontannya telah dipilih oleh aq n rakan2. Mmg x sangka2 ni. Saja mencari kelainan. Gpun aq mmg suka tengok kartun. He3. Synopsis pindik ttg crita ni bermula ngan Intro yang sgt2 happening. Blu ada species MACAW yang diancam kepupusan. n kat dunia ni kununnya hanya tinggal dia n sekor g burung. namanya JEWEL. 




Cantik n GANAS...haha.. Blu ni dilahirkan d MINNESOTA after dia d tngkap n d seludup ke AMERICA. dia kenak besarkan pleh ownernya yang sngt2 baik. LINDA. so bila dia dah besar sorang vat dtg n nak yakinkan linda cuz mau slmtkn species MACAW ni. so c LINDA pun prcya ngan dr BARBOSA. so dorang travellah ke port of RIO
smart kan tmpt ni. Dlm movie ni. MMg sama sgt dorang wat dlm kartun ni sma dunia nyata. Hehe. Dipendekkan crita. C blu n Linda ni kenak tngkp oleh org yg mau ambik untung. So c DR BARBOSA n LINDA struggle mncri durang ni. C BLU N JEWEL knak gari. so drg mau tngglkan gari 2 so that they can be seperated. But......HAHA.....i tel u the ending jak lah...The live happily ever after.. So crita ni is an ADVENTURE of Birds in searching for solution of life. BLU x pndai terbang K. Dia pndai bc buku. So diia kaji sal buku gak. ADa species burung yg x pat terbang. So dia anggap dia ni x pndi trbang cuz speciesnya mmg x pndi trbang. Dlm crita ni dimuatkan burung2 n rakan 2 durang yg cumil2. 
PEDro N Rico...Burung yg cumil..haha

rio-movie rafael 1600


RAfAEl THE tOur guIDE.
Luiz. Yang brtnggungjwb dlm mngurai gari antra Blu n JEWEl..
1st2 dia mau guna mesin putung besi 2...pas 2...ter guna AIR LIUR nya....hahha.YUCKZ...but FunnY. Hehhe..He got HealTh proB KUnun....
MMg best lah. deserve 5 star from me. He3.





0 comments:

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...