Istiadat Hari Kecemerlangan Akademik UiTM Sabah Exam sesi oktober 2012

Assalamualaikum WBT

Me, shafiq and charles ^^
On 11th December 2012, Academic day was held for giving awards to those who got above 3.00 Gpa for Diploma and degree UiTM Sabah. For diploma, the  awards was for October exam. 

Ceh, teror aku speaking.

By The way, Alhamdulillah, sem lalu kira ramai gak batch kami yang dapat 3 pointer and dekan. macam hampir semua. By the way, Alhamdulillah(again)untuk pelajar diploma sains intake julai 2010 atau pun pelajar sem 5 untuk exam sesi oktober, ada 14 orang yang dapat dekan. (aku, charles, shafiq, odie, bun, piqa, ain, farhana, pyfa, nasyuha. dan lain2) Sorang dari tu dapat 4 flat untuk dua sem berturut-turut. Nama dier, Dayang Nurshafiqah. Untuk senior kami, ada sorang yang dapat Anugerah naib canselor. Wa tabikk springg sama dia.!!!! Giler hebat. Nama dier abang Sazlee@ abang Long. Dia ni lah senior yang bagi kami semua nota masa sem 1 dulu. Masa tu masih lagi duduk kat hostel lama. 

Untuk batch kami, 3 orang lelaki dapat dekan. Aku, Charles  and shafiq si anak ustaz. Alhamdulillah sangat2. Roomate aku sem ni semua pun dapat dekan. Cuma yang bezanya diorang dari diploma pengurusan ladang. Sem lalu, course kami tak dapat nak capai 100% lulus macam sem sebelumnya. Agak mendukacitakan juga lah. Apapun, tetap bangga dengan keputusan ni. Bukan nak tabur, tapi rezeki ALLAH. Harap ini dapat merangsang junior-junior especially freshy baru tuk study baik-baik and beri yang terbaik sepanjang sem. Jadikan ni starting point untuk suksess.

Aku dah final sem dah. So rezeki ku tak pasti lagi untuk sem ni. Harap semua doakan ya. Sebab, sekarang ni hobi aku guling2 kat tilam sambil buat peta harta karun kat bantal. Allahuallam, semoga dapat lah score tu final sem nih.

By the way, penerima anugerah untuk sem lalu

Tokoh akademik + tokoh Sukan = Abg long@Sazlee Rizwan
Tokoh Kepimpinan = Charles Billy
Penerima 4 flat =  Dg Nurshafiqah Ag Bakar

By the way,Ni beberapa gambar tuk hari akademik tempoh hari

Rumates~~~ Arsad, azmi, gunawan and me ^^...

Pyfa..one of my blogger friend n my class mate
uitz...gudluck with lyfe


PM or peers mentor MDS sesi dis 2012

My fellow class mates yg dpt awards 
MY BEBEH@FREN from DBS ^^..

Tokoh kepimpinan

Tokoh akademik,tokoh sukan, and ANC

Anugerah 4 flat (perasan tak, orang kat belakan senyum semacam ja??
Ni sebab, yang memberi anugerah ni adalah Bapa kepada penerima. En Ag Bakar Ag Tatam,
Timbalan rektor HEP uitm sabah. Memang orang sorak berabis lah masa ni,
Budak ni mmg gempak, 2 sem berturut2 4 flat. InsyaALLAH, akan dtg pun gituew ^^)

Alhamdulillah, my 5th sem dah berlalu.... Doakn ya for next upcoming xzm..insyaALLAH ill try my best


Gambar ni sangat lawak(even xda kaitan)....haha..muka si ayu..kih3...a  few days after awards ni






Dont Hesitate, Just DO IT.

Assalamualaikum WBT


FYI, aku dah dalam sem akhir. So a friend of my(CHARLES) yang aku selalu hang out with selalu pesan.

"This is our last chance(for diploma), so dont hesitate if you wanna do something"

Suggestion yang sangat-sangat releven bagi aku. Dan dah berpuluh kali dia ulang benda yang sama. 

Giler, memang giler. Susah sangat dah nak cakap TIDAK atau NO. Aku Outing, jerit-jerit bila nampak student lain kat tepi jalan(phewitt!!!) and a lot of stupid things.

There once, Masa kat dalam kereta, kitorang jerit-jerit kat student yang tengah tunggu bus masa lalu kat Library. Yang malu, driver. Kami, HIDE FACE. Terasa diri ini AWESOME. Pastu, stay out tengok midnight movie kat Center Point. Then, stay-stay matang kat anjung senja. Makan-makan. Gurau-gurau. Kutuk-kutuk.  Pastu buka cerita kedai kopi. Sampai pagi. 

Next time, kami plan nak outing masa new years eve. Wahaha. apapun, solat jangan TINGGAL. SINCERELY ME ^^

First Week of Lecture

Assalamualaikum

3/12/12 : 

First Day of lecture start pukul 10. Subject CHM361. Madam GAN cakap dia dah nak start lecture On THE SPOT. OMAIGAD. Nasib masa tuh kira dalam 7 orang jak kat kelas. So dia tak start lagi. FUH!! Dah lah aku lum lagi ambik barang kat stor simpan barang. Then, kelas dismissed awal. So kami pergi breakfast kat luar. Then, ada pulak kelas pukul 2 PHY 360, under Miss Shirley. No final exam for this paper. Tapi kena buat mini project. Ni yang aku malas ni cuz kalau ikutkan last sem, memang stress berabis nak Growkan Bacteria2 tersayang dari KB. Thank god, just pengenalan sikit then pukul 4 ada kelas ngan Miss Ezza for CHM 260, kami adalah first batch budak diploma sains yang ambik Code ni. Miss ni aku ada konflik last sem ngan dia. Well, i judge too early. Masa waktu bekerja dia memang garang semacam ja aku nampak. Tapi, bila dia masuk kelas, lembut jer suara dia. She is part time lecturer, so kelas dia akan start after office hour which is 5-8, or 5-7 o 5-6(tut). 

4/12/12 :
Supposly ada kelas BIO 320 at 8, tapi lectur cancel. HURRAY!!!!! for now. Nanti masa nak replace klas lah akan datang berbagai penyakit. One of it is syndrome malas. Then, pukul 2 ada kelas CHM 361 Again, first hour just intro sikit. Code for last sem is CHM 360, and this sem CHM 361. Nampak pertambahn sikit ja kan? So kalau new code, no past year lah kan??? And Still, Mdm Gan cakap boleh ja guna Past year CHM 360. Tapi, Aik kenapa ada tapi??? cuz kalau new syllabus dari 6 chapter(kalau x silap), only chapter 6 jak yang di bawa dari syllabus lama. Tu pun akan ambik 21 jam untuk habiskan for that particular chapter. DUSHH!! Awal sem lagi dah stress. Pastu, carry on ngan lecture sampai pukul 5. Dia suru study, cuz dia akan bagi quiz on 5th Dec. OMAIGAD, first lecture dah ada quiz siot. Redha Ja lah. Then, pukul 5 ada klas with miss ezza. Dia explain briefly pasal kod ni. Then dia dapat detect kawan2 aku yang sweet escape masa 1st day of lecture. She asked 

"Yang lain, kelmarin kenapa tak datang?? Tidur di kampung??"

Then, kawan aku slumber badak ja jawab

"tak, tidur kat hostel ja"

Memang lawak, miss pun ketawa.

5/12/12
Well, pagi tu aku pergi HEP cuz buat final preparation untuk Peers For Gaza(raise fund) . Aku tukang print fliers.  Then, pukul 12 aku rush ke kelas CHM 361. Dah lah lum master lagi topik yang MDM suruh baca for Quiz. Then, dia masuk and ALHAMDULILLAH, dia ada MEETING. Bersyukur sangat aku. Tapi, dia bagi assignment ja. Alhamdulillah. Then dia cakap, NEXT WEEK ILL NOT BE AROUND. HURRRAYYYYYYYYYYYYYYY!!!! Again. Tapi, yang aku ingat MDM Gan ni, kalau ada kelas ganti, komfem dia akn penuhi jam yang dia hutang tuh. Matilah, hujung MINGGU KU.

Then next class, phy just pergi library tuk search topic. Pukul 5 ada kelas CHM Miss Ezza. Just jawab enterance servay. Then,balik. Malam tuh, aku and the geng pergi tengok movie. Anak ustad tengok twilight. Aku, kas and charles pergi tengok Pontianak VS orang minyak.(AKU NAK TENGOK MOVIE NGAN  BESTIE AKU, AMAT) Cerita tu susah nak describe. Macam racist sikit tuk orang sabah. Aku pun tak pasti niat diorang guna slang sabah ni. Macam rasa terhina pun ada gak aku rasa. Malam tu, aku lantak sekeping Roti canai kat Api-api center.  Sok pagi nya, DUSHHHH. Lancar betul aku membuang sisa2 dari perut aku. Sakit perut okeh!! Macam seminggu tak berak aku rasa. 

6/12/12
Malam sebelum kami tidur kat rumah kawan, sekali lah jaga rumah cuz bapaj dia xda kat rumah. Esok pagi nya aku sampai bilik, guling-guling kat katil, then pegi mandi, touch up sikit then pergi Peers For Gaza, raise fund for Gaza.  Alhamdulillah, berjalan ngan lancar. 

7/12/12
Its Jumaat, Jumaat. Gotta get down on Jumaat. every Body looking forward to the Masjid2. Then, petang jumaat aku balik rumah. Rumate aku hantar sampai pekan, then aku ambik 2 bus tuk sampai umah. Sampai kat Putatan, aku pergi beli bahan-bahan tuk buat spagetti. Dok mengidam berapa hari ni. Tidur tak lena, kentut separuh2 ja, minum tak kenyang, makan tak hilang haus. DUSHH. dah lah aku mengarut, yang penting MEM cakap sedap spagetti yang aku buat tu. Simple ja. Memang SODAPPPPPP hingga menjilat PINGGAN. 

Dush.

Upcoming event, 
9/12/12 - Ranau MAri. nak pergi poring sambil melawat Kaunselor kawen.

11/12/12 - HARI AKADEMIK UITM SABAH. Looking forward to it. Seriesly, nak sangat bawa abah, mama, along, amat, wan, arif and rini. Tapi, ni tuk student jak. InsyaALLH kalau berkesempatan next time aku nak sangat bawa 1 family pergi sana. KONVO nanti, aku harap parents aku akan ada ngan aku sentiasa. AMIN ya rabb. Thats all for now. Bye. 

EVERY DAYS GOING TO BE LEGENDARY

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...