Istiadat Hari Kecemerlangan Akademik UiTM Sabah Exam sesi oktober 2012

Assalamualaikum WBT

Me, shafiq and charles ^^
On 11th December 2012, Academic day was held for giving awards to those who got above 3.00 Gpa for Diploma and degree UiTM Sabah. For diploma, the  awards was for October exam. 

Ceh, teror aku speaking.

By The way, Alhamdulillah, sem lalu kira ramai gak batch kami yang dapat 3 pointer and dekan. macam hampir semua. By the way, Alhamdulillah(again)untuk pelajar diploma sains intake julai 2010 atau pun pelajar sem 5 untuk exam sesi oktober, ada 14 orang yang dapat dekan. (aku, charles, shafiq, odie, bun, piqa, ain, farhana, pyfa, nasyuha. dan lain2) Sorang dari tu dapat 4 flat untuk dua sem berturut-turut. Nama dier, Dayang Nurshafiqah. Untuk senior kami, ada sorang yang dapat Anugerah naib canselor. Wa tabikk springg sama dia.!!!! Giler hebat. Nama dier abang Sazlee@ abang Long. Dia ni lah senior yang bagi kami semua nota masa sem 1 dulu. Masa tu masih lagi duduk kat hostel lama. 

Untuk batch kami, 3 orang lelaki dapat dekan. Aku, Charles  and shafiq si anak ustaz. Alhamdulillah sangat2. Roomate aku sem ni semua pun dapat dekan. Cuma yang bezanya diorang dari diploma pengurusan ladang. Sem lalu, course kami tak dapat nak capai 100% lulus macam sem sebelumnya. Agak mendukacitakan juga lah. Apapun, tetap bangga dengan keputusan ni. Bukan nak tabur, tapi rezeki ALLAH. Harap ini dapat merangsang junior-junior especially freshy baru tuk study baik-baik and beri yang terbaik sepanjang sem. Jadikan ni starting point untuk suksess.

Aku dah final sem dah. So rezeki ku tak pasti lagi untuk sem ni. Harap semua doakan ya. Sebab, sekarang ni hobi aku guling2 kat tilam sambil buat peta harta karun kat bantal. Allahuallam, semoga dapat lah score tu final sem nih.

By the way, penerima anugerah untuk sem lalu

Tokoh akademik + tokoh Sukan = Abg long@Sazlee Rizwan
Tokoh Kepimpinan = Charles Billy
Penerima 4 flat =  Dg Nurshafiqah Ag Bakar

By the way,Ni beberapa gambar tuk hari akademik tempoh hari

Rumates~~~ Arsad, azmi, gunawan and me ^^...

Pyfa..one of my blogger friend n my class mate
uitz...gudluck with lyfe


PM or peers mentor MDS sesi dis 2012

My fellow class mates yg dpt awards 
MY BEBEH@FREN from DBS ^^..

Tokoh kepimpinan

Tokoh akademik,tokoh sukan, and ANC

Anugerah 4 flat (perasan tak, orang kat belakan senyum semacam ja??
Ni sebab, yang memberi anugerah ni adalah Bapa kepada penerima. En Ag Bakar Ag Tatam,
Timbalan rektor HEP uitm sabah. Memang orang sorak berabis lah masa ni,
Budak ni mmg gempak, 2 sem berturut2 4 flat. InsyaALLAH, akan dtg pun gituew ^^)

Alhamdulillah, my 5th sem dah berlalu.... Doakn ya for next upcoming xzm..insyaALLAH ill try my best


Gambar ni sangat lawak(even xda kaitan)....haha..muka si ayu..kih3...a  few days after awards ni






0 comments:

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...