Merdeka !!!!!

Salam Bloggers
Semalam nak update blog
Tapi Abah aku bawak beraya kat rumah Pakcik
So, baru harini sempat wish Happy indipendence day
to all Malaysian regardless their races and religion
^^V
By the way, masa aku guna google tepat pukul 12 AM 
dan gambar yang tertera
Proud 2 be a MALAYSIAN

Moreover, i would like to wish selaat hari raya merdeka tuk semua MALAYSIAN
And Happy Birthday 2 my ABAH
MR ISHAK AHMAD
yang ke 54. 
Dilahirkan pada hari kemerdekaan, Itulah abah AKU
Dia dilahirkan pada 31 ogos 1957
Mas tuh Malaysia baru merdeka.
Tapi, oleh kerana kami orang SABAH
so belum lagi merdeka
Sabah merdeka pada 1963 
Ni my abh and my mama

BTW, selamat hari raya
Bai ^^V


Raya Rabu ni. Bukan selasa!!!!

Salam Raya~~~
Tajuknya seperti biasa. Macam ada hangat2 biskut raya cikit
Tapi this one for real.
Baru tadi aku pergi HACK FB adik aku (more 2 pinjam, cuz fb dia auto loginn dia tahu aku tau log n pwwd dia ^^V PEACE)
Terkejut pulak aku bila baca Post Pak cik aku (sumber dari Berita Harian)
Ofcourse lah aku carry on dengan membaca artikel berkenaan kan???
Then, based on Ahli Falak ARAB
Mereka percaya yang raya jatuh pada RABU ni Instead of Tuesday
KENAPA??????ARGHHHH,,,ORANG SEMANGAT DAH NAK RAYA!!!
Takpa lah. Lagipun aku belum beli baju raya. Terlupa pulak
Btw, PERSATUAN ASTRONOMI ARAB menjangkan puasa tahun ni akan berlanjutan
sehingga ke 
30 HARI
Kerana anak bulan dijangka tidak dapat dilihat pada esok hari(Main Tapuk-tapuk kot)
Cuz, bulan akan berganti gerhana di semua bahagian kerajaan 
sebelum matahari terbenam untuk beberapa minit.
So it is impossible untuk melihat anak bulan syawal masa tuh
Tapi, 30 haribulan dijangka bulan akan jelas kelihatan
so komfem lah raya 31 haribulan 2.

Tapi benda ni belum sahih lagi. kalau tak nampak, sambung puasa lah nampaknya
So ruin lah plan aku and kawan-kawan aku nak jalan raya ketiga nanti
Kawan aku nak fly dah semua, sambung degree.
X pa lah. TOMORROW never die.
Bukan jodoh lah kot.
SIGH~~~
Itu jak kali ni.
Jumpa di halaman dan lembaran yang lain(Skemanya ayat.FUH!!!)












Yeah!! Aku dapat duit Raya. Korang???

Salam KORANG
Yeah3 aku dapat duit raya.
itu adalah Situasi yang sentiasa aku alami dahulu kala.
 Bila dah besar ni. Situasi nya
"Aik, masih nak duit raya??"
Dan persoalan itu seperti menabak dan penumbuk jiwa aku
Kejadian ini menyebabkan aku JELES ngan ADIK2 aku
yang masih enjoy dengan DUIT raya diorang
Tapikan????
Aku belum kerja and masih stady.
So?? Layaklah kan aku nak terima duit RAYA???
Nak bayar itu, nak bayar ini.
Nak Beli makanan kat KAFE, Nak beli RELOAD(dgn alasan nak sms tentang assignment ngan kawan)
Takpa, biarlah adik aku terima duit raya.
Azam aku, nak anak ramai-ramai.
Biar adik-adik aku nanti Sengkek time raya
Bagi anak-anak aku duit raya. KIH3(evil laugh)
Tapi ada jugak probability untuk adik aku lahirkan anak yang ramai.
Last-last aku yang menangis nih
Erm,, ndak pa lah. Biarlah ramai anak-anak buah aku
Baru meriah raya kan? Tak begitu???
Yang penting, RAYA kali ni aku masih lagi trima duit raya dari PAKCIK And Makcik tersayang
Yang kat KK and TAWAU.

Wah Besarnya Jalan RAYA,
Selamat Hari RAYA.

BAI ^^V





Macam mana nak Cinta/Sayang??


Salam Rakan2 Bloggers atau Readers

Kalau korang ingat aku nak share pasal pengalaman or nasihat,  aku mintak maaf sangat. Cuz aku ndak expert sangat bab-bab cintan cintun ni. MyB lain kali. Aku memang peminat lagu. Ndak kisah lagu tu genre apa, asal sedap di dengar dan lirik tidak kasar and tidak bermoral. Kali ni aku nak ulas satu video dari artis barat(Belakon jadi pengulas tidak seberapa pro kejap). Lagu ni first2 aku ndak recognise sangat, just dengar-dengar biasa jak. Lirik dia kira baguslah “HOW TO LOVE” persembahan Lil Wayne. I love the sound of the guitar. Betul kah ayat aku ni?? Hangkang sikit lah English aku, tapi OTW mahu improve lah ni.

     Lirik lagu ni disampaikan maksudnya melalui videonya menyatakan mengenai satu corak dari berjuta-juta corak kehidupan yang tuhan dah lakarkan untuk manusia. Start dengan The MOM yang mahu gugurkan anak nya. Tapi tak jadi. After that anak dia membesar and mak dia ada BF lain ketika bapak pompuan ni masuk JAIL. Bf mak dia ni pulak terATTRACT ngan perempuan ni. Last2, dia di EHEM-EHEM. Make it worst bila dia ni dah terjebak dengan kehidupan yang social. And last2 dia kenak HIV positive. Then, tiba2 video ni tunjuk dari awal balik and gantikan kehidupan pompuan tu jadi yang KONTRA dari yang pertama. Maksudnya, baik-baik jak lah. Mem dia kahwin baru. Then rajin dan tidak terlibat ngan hidup social ni. Dia grade dan PREGNANT. And dia akhirnya cakap kat mem dia “Thankz, just thanx cuz be here and tell me HOW TO LOVE”. So, yang aku amik adalah “HOW TO LOVE”. Cara kita mencintai berbeza. Banyak corak nya.. And dalam video ni dia showkan ROLE seorang IBU dalam kehidupan seorang anak. Dan aku masih wonder macam manalah cara aku bercinta nanti erk. Ceh. Jiwang tiba-tiba. Malaslah nak pikir. Nanti-nati lah. Ok. Tu jak. Bai.




Salah kah aku kulit gelap???


Salam 1 malaysia.

31 august ni kita bakal menyambut Kemerdekaan yang ke 54. My dad also will celebrate his 54th birthday on that day. ALHAMDULILLAH. Ok, post kali ni aku nak promote video mat lutfi yang aku jarang miss except yang baru-baru ni masa dia promo. T__T camna gak, time tu jugak quiz belambak, assignment berhambur, test memanggil.  Tapi takpa, kali ni aku dapat gak tengok video dia yang baru ni.

Masa saya kecik dulu, kawan2 saya selalu panggil saya CEPET, CINA DLL.  NI kata2 mat lutfi. Tapi aku kontra sikit, masa kecik dulu kawan2 aku selalu panggil aku Gelap, itam dan lain2. RACIST giler kawan-kawan aku dulu. Aku apa lagi, melentinglah kan??? Sapa suka kena kutuk2.??? Tapi bila aku dah besar, dah immune dah ngan kutuk mengutuk ni. And kalau kena kutuk pun, aku anggap sebagai mainan semata-mata. BErhibur OK. Ada seorang kawan aku yang sangat-sangat suka panggil aku Hey, Putih, IS hitam dan sebagainya. Sometimes emo, sometimes buat derk jak. Memang dah biasa kan, begurau kasar. Aku pun begurau gak dengan dia selalu, tapi dengan panggilan lain lah k. WELL, even orang panggil aku begitu aku tetap proud to live as one of MALAYSIAN. It doesnt make me less MALAYSIAN pun. So kalau korang nak tengok video tu, tengok lah ok. Ni nah ^^V

MADE BY MALAYSIA-EDIT AND CREDITED 2 MATLUTFI



Duit Raya Tuk Korang.


Salam Bloggers. 
 kalau tajuk dah ok. Komfem isi haprak.  kali ni post special tuk korang yang sudi tuk berkunjung ke blog aku yang tak seberapa ni. Well, selalu berhabuk kan?? Cuma bulan ni aku macam rajin sikit nak posting memosting ni. Di kesempatan ni aku nak ucap kan selamat Hari Raya. Maaf Zahir Dan Batin. Hati-hati dijalan raya. Kalau ada terjumpa akak or makcik or sewaktu dengannya yang nak tumpang kereta malam2, piker lah dua kali ok. Kalu was-was mintak dia tunjuk ic. HEHE. Manlah tau ada KAK LIMAH nak tumpang kerw.  Btw, gambar kat bawah ni aku buat guna photoshop. Berkat TUTORIAL Apit. So, ni hadiah untuk korang. Nak duit raya??? Sori lah yerh. Takda duit kecik. Duit besar pulak dah habis. ^^V. (MINTA MAAF cuz bagi korang berharap ada duit raya) 
SELAMAT HARI RAYA KORANG!!!
Nah, print lah duit ni ok. Sebelah jak. ^^V






Contest : Header saya comel

Salam Readers. Ok. Kali ni aku rajinkan diri join segmen. And dalam perjalanan mencari segmen terjumpa belog SI SYapiq. Aritu dah berniat nak join contest ni. Tapi, tiba2 ada masalah pulak. LINE internet hangkang. So hari ni hari last. Ku gagahkan juga jari jemari aku ni nak buat post pasal contest ni. Even line INFINITY hangkang. HEHE. Header aku tak seberapa ok. PErcubaan lah katakana. Tq BTW kalo ada yang puji2. Cuz ada yang ckp header semart. Padahal ramai g bloggers yang pandai buat header. CONTOHNYA Syapiq. Semart lah. Siap ada vector2 lagi kena guna.
Ni lah HEader aku 2. Yang kat atas. Ada gakyang dulu2. Tapi aku berminat nak masukkan yang ini. Yang dulu2 :

Yang kat bawah ni, percubaan aku yang pertama. Tapi ada terselit monyet 2. So decide untuk ganti wey. Then yang atas nya 2 yang second. Sama ngan yang latest punyer. Tapi, x balance. So aku buat lah yang baru ^^V






Followers Belog Ku yhang ke 100!!!



Salam Readers
Alhamdulillah, followers blog dah sampai 3 angka dah. Dan followers yang mantap 2 adalah
Thanxx guys for viewing my blog. Haopy Raya ^^V, belog beliau ni sangat semart. Dan menampilkan berbagai jenis post dan tidak menjurus kepada benda yang specific. I likey !!! Thanxx MR ACAD.Header comel cuz guna Anime CHIBI ^^V





"Segmen Tambah Follower : Edisi Kuih Raya"


Salam Readers

Tup-tup sudah 25 hari kita berpuasa. Macam angin jak masa berlalu. Ok, segmen ni brought to you by Che Luna Kita. Segmen tambah followers, edisi biskut raya. Senang jak caranya kalau nak join. Sila klikk link ini. Btw, kuih raya yang saya paling suka adalah kuih JINTAN. Tapi tu dulu, sekarang dah bertukar kepada biskut KAK ELmen. Ataupun Almond London. So eager untuk cari resepi baru so that boleh jugak kita ganti namanya ALMOND MELYU. Tak kah gitu??? Hihi. Ok. Salam and follow me ok. And link kan entry anda kat sini. Senang saya nak follow up. ^^V

Biskut yang digemari ramai. Kaler pun amcam kaler saya. tapi saya lai Putih lerw~~~~





Ciuman Malam

Salam Readers
Sebelum Sambung aku nak inform ja. Ni BUkan entry LUCAH ok. Saja jak letak tajuk gitu. Nak test pemikiran korang.
Takda lah, tadi aku ada pergi Dewan Serbaguna UiTM Sabah after my speaking test. Then I FINALLY managed to watch the video by Lady Antebellum-Just A Kiss. Cuz before this lagu ni kena block di Malaysia from Nenek VEVO.Lagu ni macam ndak masuk dalam carta di MALAYSIA. Lagu ni aku dengar masa awal bulan 3 or 4. Lupa sudah aku. Tapi, lirik dia memang best lah. Tiba-tiba FEELING. HEhe. Ni liriknya;
Just A Kiss Lyrics

Lyin' here with you so close to me
It's hard to fight these feelings when it feels so hard to breathe
Caught up in this moment
Caught up in your smile

I've never opened up to anyone
So hard to hold back when I'm holding you in my arms
We don't need to rush this
Let's just take this slow

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch in the fire burning so bright
And I don't want to mess this thing up
I don't want to push too far
Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life
So baby I'm alright, with just a kiss goodnight

I know that if we give this a little time
It will only bring us closer to the love we wanna find
It's never felt so real, no it's never felt so right

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch in the fire burning so bright
And I don't want to mess this thing up
I don't want to push too far
Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life
So baby I'm alright, with just a kiss goodnight

No I don't want to say goodnight
I know it's time to leave, but you'll be in my dreams
Tonight
Tonight
Tonight

Just a kiss on your lips in the moonlight
Just a touch in the fire burning so bright
And I don't want to mess this thing up
I don't want to push too far
Just a shot in the dark that you just might
Be the one I've been waiting for my whole life
So baby I'm alright, oh, let's do this right, with just a kiss goodnight
With a kiss goodnight
Kiss goodnight 







Jom join bloglist AIDILFITRI BEN ASHAARI



Salam Readers.
 Wow, masuk harini dah 23 hari kita puasa kan??? Kepada golongan wanita, tabah OK kalau puasa tak penuh.  Jangan risau, tomorrow never die. Boleh ganti nanti. Pelan2 kalau orang sabah cakap.

Sebelum kita makin jauh terOFFSIDE dari tajuk sebenar atas dasar esok cuma ada speaking test aku nak ajak kamu join Segmen santai yang baru dari ABG BEN ASHAARI. Abang Ben ni baru-baru ni tolong aku indirectly ok. Traffic BOOST dalam 1 malam ja. HEHE. So baik kamu join. Ndak RUGI.

Walau tidak setanding dengan blogger lain, tapi bagi BLOGG aku yang ndak seberapa ni.... kira ok lah. Alhamulillah. Itu namanya REZEKI. b4 aku proceed, sapa FOLLOW aku, aku FOLLOW balik. tapi infrom aku ok, so senang aku masuk belog korang yang sweet 2. 

Untuk kali ni kamu ada masa sampai pukul 12 nanti. Sempat lagi kot untuk korang join. Tapi kan...Untuk apa segmen ni?? Mesti korang tertanya-tanya apa tujuan segmen kali ni. So Klikk sini untuk findout more. Synopsis untuk segmen kali ni simple jerw. Korang share link and bertukar-tukar link blog. Macam MUTUALISM lah. Dua-dua pihak dapat benefit. Aku promote kau, kau promote akue. Oklah, sampai sini jak. Bai ^^V





Perempuan Memang susah nak lupakan lelaki yerh???


Salam Rakan2 Ku
Ok, tajuk ni saja jak aku letak supaya korang emo2 malam-malam ni especially pompuan. Malam yang indah ni aku just nak tahu apa pendapat kamu apabila satu perhubungan tu tidak berkekalan, adakah si lelaki atau si gadis yang susah mahu lupakan BF or GF nya??? I mean macam lagu Adele The scar of your love, remind me of us.
    Tapi tu lagu, tidak boleh disamakan dengan dunia rialiti. Based on observation aku dengan kehidupan kapel mengapel kawan aku it seems that perempuan susah untuk lupakan BF nya. Tapi Bf nya senang jak carry on dengan hidup. Padahal dulu kalau ditanya Ko dapat survive kah kalau dah break dengan dia ni. Jawapan nya sama jak Tidak, dia adalah Oksigen dalam hidupku, tak boleh hidup. Arghhhhh, meraung lah konon. Tapi bila benda tu berlaku aku tengok si GF sukar untuk lupakan Si BF.

Tapi based on pertanyaan aku kepada mereka yang dah expert dalam kapel mengapel ni most of them said perempuan senang pulak untuk carry on dengan kehidupan single. Tapi for sure, aku rasa itu depends dengan impact cinta diorang lah. Kalau cinta diorang yang macam Romeo Dan Juliet, minum racunlah jawapnya. ^^V





Buffer Earnings NUFFNANG!!!!


Salam. Series aku lama dah tak dapat B.E dari MR NUFFY. Sedih ni T(00)T. Keciwa jiwa Gue. Tapi takpa, bukan rezeki lagi. Jeles pulak tengok orang dapat ratusan ringgit dari BE diorang. Aku, rm 10 pun belum pass. HIHI. Mr NUFFY, bagilah aku BE. Nak beli baju raya ni.~~~~~ HIKHIKHIK. Jeles tengok APIT and beberapa rakan bloggers dapat BE. MEraung. ^^




Kamu Kena dengar cakap aku OK!!!


Salam readers. Ok kali ni aku just nak share pengalaman aku jak lah. And aku percaya ramai yang sudah mengalami benda yang sama. Sekiranya seseorang itu pernah berada di posisi dimana dia memberi arahan. Percaya atau tidak, mereka akan sukar untuk menerima arahan. CONTOH: Bila MR A pernah jadi ketua Pelajar, setelah masuk U nanti dia akan ada tendency untuk bawa sikap menjadi ketua dia dalam kehidupan CAMPUS. Sometimes ada yang hanya memberi arahan. And sometimes ada mahu semua cakap dia diturut. I mean dia sudah biasa berada dalam posisi mengarah. Tapi when it comes to terima arahan. Sometimes agak sukar bagi diorang cuz diorang ni dah biasa memberi arahan dari menerima. Well, bukan semua yang pemberi arahan ni begini. Hanya segelintir jak. Tapi guess what, it can be annoying  jugak tau. So, kira untunglah kalau si Pemberi arahan ni ada kawan yang sudah paham perangai dia.
Ni adalah personal opinion aku. Tiada kaitan dengan sesiapa pun(Nampak beno nipunye). Tapi, itu the truth. Cuba kamu bayangkan lah Kamu sebagai abang/kakak. Dalam satu event, kamu mengarrah adik kamu kasi bersih rumah. Then, bila adik kamu dah besar, diorang pulak yang mengarah kamu. So komfem lah kamu sukar untuk terima arahan tu kan? Kalau aku, komfem kena tampar laju-laju adik aku 2. HIHI.




BLOG PILIHAN SAYA IALAH


Salam Readers
Ok pagi tadi aku sempat join segmen Ben Ashaari even aku baru follow dia. Erm. So What I have to do now is pick 10 blog that I am interest with. Siapa yang pilih aku. Komfem lah aku pilih diorang balik kan? Terharu cuz diorang pilih aku. Lagipun aku pilih mereka ini cuz blog diorang semart. Jeles aku.

1 CIK CT
Belog dia semart. Jeles pulak bila tengok shoutmix dia. Sy dah try buat. Tapi failed. Noob lah katakana.

2 si Pakcik
saya pilih beliau sebab beliau like my header. Erm.Btw. Dia update selalu and pasal tarawikh ok. Terharu sy

3 MakBee
Belog beliau Bersinar sinar and ColourFUL

4 Cik Xila
Pilih blog die cuz menarik. Btw., Sy followers dia juge ^^

5 Izzul
Well, join cuz header dia semart. Btw. Colournya PURPLE. HAHA. I likey

6 kancil
Dia adalah orang tawau. Kampung aku 2. Btw. Blog dia simple. But Nice. Dah Follow dia. Harap dia follow balik lah

7 cik lala             
OK. Baru jak masuk. Dah Nampak dah header yang semart. So I LIKE and follow

8 amri lawakz
Ok fine. Belog ni aku pilih cuz ada header yang semart and vector. Sy suka tengok vector picture. Apalagi kalau Header. Follow dia dah. So kalau awak tengah baca ni. Follow saya balik ye

9 kami
Masa masuk belog ni. WOW. Terangnya background. Pas2 banyak citer pelik. Tapi mmg awesome lah. Dah follo awak. Follow saya balik ye.

10 Miss Nadia
Follow dia. Cuz header dia sangat-sangat bikin sejuk hati. Sy suka ngan stail ustazah2 ni. Manis di mata

11 Miss Runaway
Pilih belog dia yang semart and ada lagu MY GIRL. YIPEE




BEN ASHAARI NAK BLOG DENGAN SEGERA

Salam Readers.
Ok kali aku join segmen Ben Ashaari
So marilah join sama-sama
Clickk ANd Join ok ^^





Tutorial Download Mp3 from Youtube

Katy Perry cipta Sejarah

Billboard Source

Salam Readers
Guess What?? Katy Perry Merangkap kakak Aq(cehperasan sekejap) telah mencipta sejarah apabila lagu TGIF Last Friday Night Berjaya menungguli Carta Billboard 100. WOWIM IMPRESS. Dia telah menjadi perempuan pertama di Bumi yang Berjaya menghantar 5 lagu dari satu album untuk menduduki TOP SPOT atau pun no. 1. Dia adalah manusia yang kedua mencipta sejarah itu selepas Michael Jackson pada tahun 1987-1988 melalui albumnya yang berjudul Bad. Album bad telah menghantar lagu Bad , "I Just Can't Stop Loving You" , "The Way You Make Me Feel"; "Man in the Mirror"; dan "Dirty Diana.". Katy perry pula telah Berjaya menghantar lagu California Gurls, Teenage dream, Fireworks, E.T dan yang terbaru TGIF ke kedudukan TOP SPOT atau no 1.







Simbah cecair, Gadis Melecur seluruh Badan


Borneo Post- risiko buta after disimbah cecair berkenaAN

KOTA KINABALU:  Seorang gadis melecur pada hampir seluruh wajahnya dan mungkin menghadapi risiko buta akibat disimbah cecair dipercayai mengandungi bahan berbahaya oleh seorang lelaki sejurus turun dari kereta di depan sebuah pasar raya di Taman Khidmat, Kolombong dekat sini baru-baru ini.
Dalam kejadian pada Rabu kira-kira jam 2 petang itu, selain cedera pada mata, Ling Siew Teen, 22, turut melecur pada pipi, hidung, bibir dan dagu berikutan terkena cecair yang dipercayai mengandungi bahan berbahaya.
Bagaimanapun, mangsa yang bekerja sebagai kerani di sebuah syarikat pembinaan dan tinggal di Taman Nelly, kira-kira dua kilometer dari tempat kejadian agak bernasib baik kerana bahan berbahaya itu dipercayai sudah dicampur air.
Ketika ditemui di Wad Mata Hospital Queen Elizabeth (QEH), di sini kelmarin, Ling berkata ketika kejadian beliau turun dari kereta untuk ke pejabat syarikat kontraktor bapa saudaranya di tingkat satu dalam bangunan pasar raya berkenaan dan tiba-tiba terdengar seorang lelaki memanggilnya dari belakang.
Sebaik saja mangsa menoleh, seorang lelaki yang memandu kereta Perodua MyVi memberhentikan keretanya, lalu menyimbah sejenis cecair ke muka mangsa.
Sejurus sebelum dibawa masuk ke wad berkenaan, mangsa sempat membuat laporan di pondok polis hospital itu.
Pemangku Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Deputi Superintendan Peter Umbuas yang dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian dan siasatan sedang dijalankan. Setakat ini belum ada sesiapa ditahan. - Sumber dari Borneo Post
aS for me I think, the chemical is an acid. But with low concentration but still it does corrosive. So my friends suggestion is:
Walk againts the traffic.(atleast you can see the attackers and probably may save you especially your face) it also can save your life. Acid is dangereous You know. Especially if the use dichromate sul;phuric acid. Btw. Its dangerous. And if you feel unsecure, bring others along with you. Or atleast bring an umbrella. So that u might protect your body by prevent the acid by using the umbrella.





kanak-kanak mati kebuluran

Salam Readers.
Entah kenapa tangan ni gatal nak jugak post pasal benda ni
Well, i came from a family yang kira sederhana lah
Tapi bila difikir balik.
Lagi ramai yang susah dari aku
Lebih banyak cabaran dalam kehidupan mereka
And aku agak tersentuh(feeling sekejap) petang tadi bila kawan aku buat presentation
Kami kena suruh present pasal Current Issue
And presentation dia paling aku Emosi
Kenapa??? Well, she talked about Starvation
In facts sangat-sangat ramai kanak-kanak dekat luar sana yang mengalami kebuluran
Tapi, lainnya diMalaysia ni.
Kalau pergi beli kat bazar. Semua jari penuh dengan plastik
Well, setahun sekali KONON
Teringat pulak aku masa junior ndak mahu makan masa orentasi dulu
kalau ikut aku nak jugak aku maki hamun time tu
On the spot, depan kawan-kawan dia
Hebatkan sudah dia, jadi budak U
Well, diorang ndak tahu yang lagi ramai orang yang kebuluran diluar sana tu dan eventually died
sedih pulakk tengok mereka ni T(0o)T
And benda yang sering berlaku kat Malaysia adalah
Buang makanan and mereka ni apa yang mereka buat pada makanan yang terbuang ni???


Kecian ni adik. Aku terbayang adikku aku T_T

Aku kalau tengok budak-budak minta sedekah aku selalu terbayang adik aku
Entahlah. Diorang ni sebaya adikku. T(0o)T

Cerita sedih(Anak meniggal masa oTW pergi dptkan shelter)

29,000 children under the age of five have died in the last 90 days. 3.7 million people face starvation (ramai kan??)
Selamat Bersahur semua





Duit Raya Untuk Korang Adanya.Kau.Untukku

SAlam kamurang....ok...ni contest yang aku follow oleh che http://adanyakauuntukku.blogspot.com/


Siapa yang ndak mau duit raya kan??? CUba kasi tahu aku??? Nak jumpa orang 2. Mana?? Bagus jumpa aku. pastu aku lari lah. HIHI. Ok. Aku nak tag 3 rakan Mantap aku


Dan Si LONELY ROAD my best friends

Kalau nak follow contest ni sila klik sini. Selamat berpuasa ^^ 




Orang yang Sakit, Doanya Makbul

Salam Readers. Tengahari ni best kalau dapat tidur-tidur kan???
Eleh, makruh Puasa.
Btw, Seorang kawan saya pemilik belog If Keyboard Could Talk
Tidak pergi kelas tadi.Cuz sakit
Demam bah. Get well soon MAMAH
Ok, korang tahu kah orang sakit doanya makbul
Thats why kalau aku pergi melawat or tahu kawan aku sakit 
Aku akan mintak tolong dia doakan aku supaya berjaya dunia akhirat.

ORANG SAKIT DOANYA MAKBUL

Sebagaimana yang diriwayatkan oleh Ibnu Majah di dalam sebuah hadith bahawa Rasulullah Sallallahu `alaihi Wasallam bersabda (ertinya) : 

" Apabila engkau datang mengunjungi orang yang sakit  maka mintalah agar dia mendoakan mu, kerana doanya (makbul) saperti doa para Malaikat."

so kalau kamurang sakit. Doalah banyak-banyak ya
InsyaALLAH akn dimakbulkan.
Btw. Sempena puasa ni rajin-rajinkan lah tolong sy clickk iklan MR NUFFY kat tepi ni ya. ^^ Salam semua. Slamat berbuka puasa






Percaya Padaku - Ungu (Ringtone + Download)

Asslamualaikum kamurang. ok lagu ni Makcik aku yang introkan kepada aku. So aku nak promote lah gak kat kamurang. Even kamurang dah tau kan. HIHI. Btw. Kalau nak download sila klik sini ----> download. Lagu ni memang credited to UNGU., Aku just buat video ni untuk tatapan umum. kan orang suka set kan ringtone guna lagu-lagu best ^^. BTW.. tekan or picitlah ads yang bertabur diblog aku ni k. Inform aku kalo kamurang ada klikk adss aku. Aku akan tolong klik aads kamu pulak. so macam konsep MUTUALISM lah kan?? ^^ 




(Ringtone + Download) Moves Like Jagger - Maroon 5 featuring Christina Aguilera

hereHello readers
Hi there, this is the latest song from Maroon 5. I set this as my ringtone. it  Called moves like jagger. If you want to download it. Click here . Thank you for viewing. kindly click the advertisement below or in my BLOG. I fyou have any request. Just leave your request on the comment. ^^V peace no war




Ringtone+Download Lagu Raya > Saloma-Selamat Hari Raya



Salam readers. Raya dah dekat. Mari sama-sama meriahkan raya dengan ringtone dari Saloma-Selamat Hari Raya. Antara lagu yang paling saya suka setiap kali menjelang Raya. ^^. Mengembalikan kenangan lama. Lagu ni bukan milik saya. Tapi saya cut. Kalau nak download sila click SINI dan ambik Url dari sini saloma-selamat Hari RAYA







Lagu Raya Anuar Zain Ft Elina (Ringtone + Download)


Salam kamurang. Dah delkat raya ni, mesti ramai yang dah ganti ringtone lagu raya ni kan?? Semangat nya kamurang. Ok, Lagu ni bukan milik aku. Aku cut and buat video nya and promote kat tempat aku ni. kalau korang ada request. Boleh requestkat akku. Aku akan buatkan korang video 2 INSYAALLAH. Tapi ringtone jak ok. kalau nak download sila klikk link ini dan buka Video 2 mp3 . Copy URL kat atas video 2 and convert. Dapatlah terus lagu 2...


Kalau nak ringtone yang lainn...click sini
http://www.youtube.com/user/Egyptdzulkarnain?feature=mhee







mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...