kanak-kanak mati kebuluran

Salam Readers.
Entah kenapa tangan ni gatal nak jugak post pasal benda ni
Well, i came from a family yang kira sederhana lah
Tapi bila difikir balik.
Lagi ramai yang susah dari aku
Lebih banyak cabaran dalam kehidupan mereka
And aku agak tersentuh(feeling sekejap) petang tadi bila kawan aku buat presentation
Kami kena suruh present pasal Current Issue
And presentation dia paling aku Emosi
Kenapa??? Well, she talked about Starvation
In facts sangat-sangat ramai kanak-kanak dekat luar sana yang mengalami kebuluran
Tapi, lainnya diMalaysia ni.
Kalau pergi beli kat bazar. Semua jari penuh dengan plastik
Well, setahun sekali KONON
Teringat pulak aku masa junior ndak mahu makan masa orentasi dulu
kalau ikut aku nak jugak aku maki hamun time tu
On the spot, depan kawan-kawan dia
Hebatkan sudah dia, jadi budak U
Well, diorang ndak tahu yang lagi ramai orang yang kebuluran diluar sana tu dan eventually died
sedih pulakk tengok mereka ni T(0o)T
And benda yang sering berlaku kat Malaysia adalah
Buang makanan and mereka ni apa yang mereka buat pada makanan yang terbuang ni???


Kecian ni adik. Aku terbayang adikku aku T_T

Aku kalau tengok budak-budak minta sedekah aku selalu terbayang adik aku
Entahlah. Diorang ni sebaya adikku. T(0o)T

Cerita sedih(Anak meniggal masa oTW pergi dptkan shelter)

29,000 children under the age of five have died in the last 90 days. 3.7 million people face starvation (ramai kan??)
Selamat Bersahur semua





3 comments:

IkiN said...

Cbe tgok video kt youtube psl isu ni.lagi sedih :)

ms. jana said...

hurm...sedis vs sadis...:(

Ahmad Ismi said...

Ikin:ada tgk video dr kwn saya yg present benda ni...sadis + Sedih

Ms-Jana :mmg sedih sgt...kesian diorang ni kan??? bertuahnya sy dpt lahir d bumi M'Sia ni

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...