Kamu Kena dengar cakap aku OK!!!


Salam readers. Ok kali ni aku just nak share pengalaman aku jak lah. And aku percaya ramai yang sudah mengalami benda yang sama. Sekiranya seseorang itu pernah berada di posisi dimana dia memberi arahan. Percaya atau tidak, mereka akan sukar untuk menerima arahan. CONTOH: Bila MR A pernah jadi ketua Pelajar, setelah masuk U nanti dia akan ada tendency untuk bawa sikap menjadi ketua dia dalam kehidupan CAMPUS. Sometimes ada yang hanya memberi arahan. And sometimes ada mahu semua cakap dia diturut. I mean dia sudah biasa berada dalam posisi mengarah. Tapi when it comes to terima arahan. Sometimes agak sukar bagi diorang cuz diorang ni dah biasa memberi arahan dari menerima. Well, bukan semua yang pemberi arahan ni begini. Hanya segelintir jak. Tapi guess what, it can be annoying  jugak tau. So, kira untunglah kalau si Pemberi arahan ni ada kawan yang sudah paham perangai dia.
Ni adalah personal opinion aku. Tiada kaitan dengan sesiapa pun(Nampak beno nipunye). Tapi, itu the truth. Cuba kamu bayangkan lah Kamu sebagai abang/kakak. Dalam satu event, kamu mengarrah adik kamu kasi bersih rumah. Then, bila adik kamu dah besar, diorang pulak yang mengarah kamu. So komfem lah kamu sukar untuk terima arahan tu kan? Kalau aku, komfem kena tampar laju-laju adik aku 2. HIHI.




1 comments:

zawani said...

emm biasala tu...hihi lumrah manusia

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...