DIGIMON: WHAT HAPPEN TO DIGIDESTINED??

Ok basically, one thing that cause the ending suck for me is that kari didnt marry TK. Ok, But Sora married with Matt and Ken married to yolei. Well, its not us who decide the ending. Still, the first 2 season is excellent. And even my brother who born on 2000's love the cartoon. I mean, they only watch it last year. yupz, Still, I will like it. 


click above to know what happen to them ^^

Cartoon for adult??

Assalamualaikum WBT

Okeh, sekarang masih lagi cuti. Sampai bulan 9 akan ternak lemak sepenuh masa. Ok tipu. Aku dapat kerja part time ajar kimia form 4 and form 5. Alhamdulillah, aku start ajar masuk chapter 6. Electrochemistry. Argh..nyesal tak stady betul-betul masa skolah dulu. Senang sangat. OK no Point.


Dah cuti..apa nak buat??Kerja?? Aku dah cari. Kat Servay, Giant, KFC. Macam takda vacancy. Sedih? Komfem lah, nak gak cari duit tuk sambung degree kan. Tak nak susahkan abah n Mama. So, sementara aku tengah cari kerja ni. Aku spent masa aku tengok kartun ja. Sumpah, masa aku kecik dulu, ramai anime..i mean banyak anime yang best2. Contoh?? My favorite all time. 

DIGIMON

Kartun ni masa aku tahun 3 keluar kat ntv7. And aku sangat-sangat suka tengok. kalau termiss episode, macam takda mood nak makan. (ok tipu)


Okeh, even masa form 5 hari tu kawan-kawan aku masih lagi tengok katun ni. LOLZ. Matang tak?? Well, matang tak matang, Digimon tetap dihati. Dah download full season 1. Tapi ada masalah audio pulak. Hampeh. 

Teringat pulak masa kat skolah rendah dulu. Kawan aku sibuk bawa tamagotchi. Tapi yang digimon punya. Ok diorang lawan-lawan. Aku mampu tengok ja. Yelah, benda tu mahal kot. Tak mampu kalau nak beli, nak bayar tuition lagi?? Kalau aku tanya mem aku, komfem dapat lecture. Well, apapun aku tetap jealous ngan diorang. Best fren aku pun ada tamagothchi tuh. 

Ok, Digimon season 1 aku rasa paling best. Cuz, kanak-kanak terpilih ni masih lost. Diorang tak tahu apa-apa pun. ZERO ok. Diorang tak tahu pun apa fungsi tu Holy device. But, troughout the story diorang belajar satu-satu then yang paling aku emo bila dah habis katun tu. Holy angemon sekejap jak dia muncul. berapa episode ja. And, masa ending, semua kanak-kanak terpilih tinggalkan digimon diorang.

Bila dah masuk season 2, ok lah jugak. hikari sama takeru ja yang masi stay main cast, yang lain dah remaja. For the digimon, Kalau nak bertukar kena sebut.
"Digi metal Up". 
So epic. 
But, still yang 1st season terbaik. Aku tak tau nak cakap apa lagi. Tengok lah.

PS : Tak salah kan kalau dah besar panjang masih lagi tengok kartun. best apa.??

End Of a Journey.

Assalamualaikum WBT

Alhamdulillah, its been 3 years since my first step at UiTM Sabah. From nobody to somebody. UiTM mengajar aku erti Usaha, Ilmu, Persahabatan, kepercayaan, putus asa dan banyak lagi. Sorang kawan aku ada cakap, aku ni dah berubah since diploma. Alhamdulillah aku dikurniakan kawan yang mampu nasihat aku direct, cuz diorang tahu aku ni jenis open. Kalau ada apa yang buruk, direct tegur, tapi tak lah depan2 orang kan? Tak ka emo kalau gitu?

Tq Geng, cuz sudi tegur. mungkin aku terlalai sebentar. Lupa arti hormat, lupa arti dosa. InsyaALLAH aku akan berubah. Dulu tak sangka yang aku akan berubah sebegini. Dah makin berani dan makin lazer. I mean, kawan-kawan keiling dah biasa. So aku pun terikut kot. Tapi, aku tekad dah nak kurangkan and stop from doing that.

Apapun, ada jodoh, jumpa lagi. Hari last masa paper chm361 smua blah. Buat haluan masing2. Petang tuh, stay out. Esok BBQ tapi aku pulak sakitperut. Memang epic. Sedih owh. Tapi, aku redha. Ni satu dari persiggahan aku menuju alam dewasa. Menuju alam pekerjaan. Banyak lagi pengalaman yang akan aku tempuh. Dugaan yang harus aku harungi. Jumpa orang-orang yang berlainan karenah. InsyaALLAH kalau ada rezeki, sambung kat s. Alam. kalau tak, di sabah jak. Uitm Di Hatiku.

Apapun, komen aku pasal exam kali ni. ERM. Susah KOT. Redha jak lah. InsyaALLAH. Kita dah usaha. ALLAH tahu apa yang terbaik tuk kita. InsyaALLAH.

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...