Cartoon for adult??

Assalamualaikum WBT

Okeh, sekarang masih lagi cuti. Sampai bulan 9 akan ternak lemak sepenuh masa. Ok tipu. Aku dapat kerja part time ajar kimia form 4 and form 5. Alhamdulillah, aku start ajar masuk chapter 6. Electrochemistry. Argh..nyesal tak stady betul-betul masa skolah dulu. Senang sangat. OK no Point.


Dah cuti..apa nak buat??Kerja?? Aku dah cari. Kat Servay, Giant, KFC. Macam takda vacancy. Sedih? Komfem lah, nak gak cari duit tuk sambung degree kan. Tak nak susahkan abah n Mama. So, sementara aku tengah cari kerja ni. Aku spent masa aku tengok kartun ja. Sumpah, masa aku kecik dulu, ramai anime..i mean banyak anime yang best2. Contoh?? My favorite all time. 

DIGIMON

Kartun ni masa aku tahun 3 keluar kat ntv7. And aku sangat-sangat suka tengok. kalau termiss episode, macam takda mood nak makan. (ok tipu)


Okeh, even masa form 5 hari tu kawan-kawan aku masih lagi tengok katun ni. LOLZ. Matang tak?? Well, matang tak matang, Digimon tetap dihati. Dah download full season 1. Tapi ada masalah audio pulak. Hampeh. 

Teringat pulak masa kat skolah rendah dulu. Kawan aku sibuk bawa tamagotchi. Tapi yang digimon punya. Ok diorang lawan-lawan. Aku mampu tengok ja. Yelah, benda tu mahal kot. Tak mampu kalau nak beli, nak bayar tuition lagi?? Kalau aku tanya mem aku, komfem dapat lecture. Well, apapun aku tetap jealous ngan diorang. Best fren aku pun ada tamagothchi tuh. 

Ok, Digimon season 1 aku rasa paling best. Cuz, kanak-kanak terpilih ni masih lost. Diorang tak tahu apa-apa pun. ZERO ok. Diorang tak tahu pun apa fungsi tu Holy device. But, troughout the story diorang belajar satu-satu then yang paling aku emo bila dah habis katun tu. Holy angemon sekejap jak dia muncul. berapa episode ja. And, masa ending, semua kanak-kanak terpilih tinggalkan digimon diorang.

Bila dah masuk season 2, ok lah jugak. hikari sama takeru ja yang masi stay main cast, yang lain dah remaja. For the digimon, Kalau nak bertukar kena sebut.
"Digi metal Up". 
So epic. 
But, still yang 1st season terbaik. Aku tak tau nak cakap apa lagi. Tengok lah.

PS : Tak salah kan kalau dah besar panjang masih lagi tengok kartun. best apa.??

1 comments:

Asffa said...

Aku yg sudah besar ni pun masih lagi tengok conan..ndak da hal la tu..hikhik!

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...