Part 4 Diploma Sains

Assalamualaikum WBT

Lama jugak aku kasi tinggal blog aku ni. Bekarat dah aku tengok =="

Its okay, sekarang aku terlalu banyak komited(yelah tue) yang tertangguh (serve me right, sapa suru enjoy jak lebih)
Btw, aku dah masuk 4th sem pengajian d UiTM. Alhamdulillah Allah masih beri aku peluang tuk hidup di muka bumi ni even aku rasa yang aku ni antara manusia yang tak patut terima apa2 dari ALLAH. Yalah, iman lemah lah katakan.

Series, masa berlalu terlalu laju. Macam kelajuan broadband ku yang habis quota di awal bulan. Haha. Its okay, harap pengorbanan aku tuk ambik diploma ni worth my effort. Doakan aku ya. InsyaALLAH kalau takda arah melintang, dengan izinNya dan restu parents aku, aku ndak sambung degree dalam bahagian pergigian. Even, aku bukanlah matrices. tapi, nothing is impossible. Alhamdulillah, harap Allah masih tolong aku dalam pelajaran aku terutama POINTER aku. 

Even kawan2 aku ramai yang dah sambung degee, and sumpah  aku rasa terLEFT OUT. Aku tak menyesal.Cuz ini adalah jalan terbaik yang Allah beri pada aku. Masih terngiang2 bila ada budak matrix cakap kat kami "Masa kami sambung degree, kamu masih diploma kan??". ok fine, dia ni ex class mates aku. Dan aku sangat BENGANG, BENGONG, Bengis bila mengenang statement yang minta KAKI ni. haha
haha, esok aku ada quiz, Chaw dulu. BTW, aku jeles cuz kawan aku pergi kundasang bercamping d ketika aku ada MODULE. ~(-_-~)



Malu, Tapi mahu.

Assalamualaikum

Lama tak update blog. Sudah bertukar menjadi silent reader sepenuh masa. ^^
Sebagai orang yang kurang pengalaman bercinta, aku nak jugak share pendapat aku tentanng cinta yang bertepuk sebelah tangan. Dan situasi yang aku pernah hadapi adalah "MALU, TAPI MAHU"!!!

Paham tak maksud aku?? aku bagi situasilah. Kamu ni remaja yang normal.. Seperti remaja yang lain, kamu ada life dan kawan. Then, one day kamu telah tertarik dengan seseorang. Dan kamu nak betul luahkan perasaan. So kamu decide tuk usha orang yang bertuah tu(bertuah lah sangat). Siap buat text ucapan lagi, yalah, kot2 tergagap ke. Tapi, series aku cakap. Kalau tak nampak langsung respond dari gadis yang d ushar tu, baik remain silent. Series, kalau kamu try luah, u will be leave with a broken heart. 

So, thats it for now. MOOD skarang---> awal sem, so enjoy sikit.. ^^

Entry requirements for dentistry course at UiTM

Assalamualaikum

Just now I went to  Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar and ask about how to ensure that I got dentistry for my degree. Then there was somebody that answer the questions. And she said, if you want to take degree in dentistry, then you have to get CGPA more than 3.8. InsyaALLAH I’ll try to improve my CGPA that actually decrease  for the sem 3 exam. My GPA also was down. I hope that by aiming for Anugerah Naib Canselor, it will increase my chance to be selected in the faculty of dentistry. I only pray to ALLAH, that he will give me what the best for me. ALLAH knows the best for me. He even know me better than I know my Self. INSYAALLAH, we’ll get a good results for the remaining Sem. AMIN





Bodohnya kau tak naik2 kelas lagi, kesian2

Assalamualaikum dan selamat hari Raya aidil adha.

Pagi2 raya ni aku nak mintak maaf kalau ada entry-entry sebelum ni yang syok sendiri dan sakitkan hati para pembaca di luar sana. Aku sekadar insan yang lemah. Aku dah minta maaf, so depends ngan korang samada nak maafkan atau tak. Kalau maafkan, Alhamdulillah. Kalau tak maafkan, jumpa di akhirat jaklah jawabnya.

By the way, pagi tadi(skarang masih pagi lagi), sedang orang berpusu-pusu keluar dari masjid ada sorang budak ni, dia jumpa kawan dia dan salam. Then dia cakap

“Kau masih kelas i kan???”

So kawan dia tu jawab

“Iya, masih lagi”

Then, budak tu cakap lagi kat kawan dia ni

“Adeh, tiada kemajuan kau ni”(sindiran yang macam nak kakiku di bibirmu)

Budak tu jawab lagi

“Ndak pa, next year ada”

Then yang budak seekor ni tak jugak puas hati

“Alah, next year kita dah masuk form 3, PMR dah.”

Dan aku pun meniggalkan masjid dengan perasaan bengang dengan budak tu. Kalau ikut aku nak jugak aku cakap. Ko ingat ko kelas depan ko dah pandai lah?? Dah boleh score 9 A+??? Ishh, seriesly aku ndak sukak bila orang underestimate orang lain. Dia ingat dia paling pandai didunia rasanya. Hello, dia tak sedar yang bila ALLAH mahu, Allah akan ambik kepandaian yang kita ada tu sekelip mata jak(tuk aku jugak).  Kih3.



Itu jak for now, renung2 kan dan selamat beramah.




Contest Gambar COOL!!!

Assalamualaikum, erm. Lama tak join contest. So kali ni nak cuba nasib pulak. Kalau nak join, sila klikk barner kat bawah ni. Hadiah lumayan. RM 100(siapa nak bagi kan??)
 So untuk gambar pulak aku nak pilih ni
Gambar ni dah lama. Kenapa aku pilih?? Cuz mengembalikan kenangan lama. HAHA..Jadi Spiderman jap kat dinding skolah(more to cicak man kan??) haha
 Next
Aku tak tau pendapatkorang, tapi aku pilih ni cuz aku rasa kami cool kat sini. Siap posing maut g, sedangkan before masuk kat kedai ni ada maran "DILRANG MENAGKAP GAMBAR", and kami semua dengan slumber tapir jak ambik gmbr. Abang yang jaga haritu tahan hati jak rasanya. HAHA.

Dan ini yang terakhir, rasanya gambar ni cool sgt pasal baju kawan aku tuh. This pic was taken masa kami ada module, and task kami adalah buat satu baju pengantin guna bahan recycle. Dan inilkah hasilnya. Kreatif tak?? Haha.

Itu jak kot, syarat nya 3 gambar jak kan?? Apa2 pun, let the best fella win. Rezeki semuanya dari ALLAH ^^V. Selamat beramah n selamt hari raya Qurban 






Pinjaman Perbelanjaan PTPTN akan dihentikan

Assalamualaikum
PTPTN nak diihentikan?? Ok, berita ni sangat mengejutkan.T(0o)T
Sila klikk link d bawah ya ^^V 


Harap dipertimbangkan




Results SEM 3 yang stress

Results Sem 3 yang stress
Assalamualaikum kepada mereka yang sudi singgah kat sini ya
“STRESS”, itu jak aku mampu ungkapkan dari hasil penantian yang menyiksakan semalam. 4th November adalah tarikh keramat untuk budak diploma UiTM cuz results ezam memang keluar pada hari ni. Dalam kalender akademik, dia state yang results akan keluar pukul 9 pagi. Tapi, last sem semua dah dapat cek tengah malam pukul 12.  So, dengan itu, semua budak-budak UITM dengan rasa yakin nya menanti detik pukul 12 untuk cek results dan resultsnya.
CLOSE FOR DISPLAY, sila rujuk kalender akademik(lebih kurang lah).

STRESS nya aku, dahlah ramai yang countdown konon2 tinggal beberapa jam lah.Gabra dah aku, cuak. Skali, pukul 12 tu pun aku dengan perasaan yang cuak masukkan id dan password aku. Yang aku dapat hanyalah hampa. Tabah ni. FINE, so aku tunggulah mail dari UITM. Macam last-last sem aku dapat mail pukul 12 lebih. So aku assume yang aku ni special lah konon dapat results awal. And lawak nya, semalam UiTM mencintai aku, cuz dia bagi results dekat pukul 4 pagi. Haha. Tabahnya aku, series stress menuggu results aku tu. Siap refresh laju2 lagi yahoo mail aku tu. Dahlah katil aku asyik memanggil2. Tapi, penantian ni sangat berbaloi. Kenapa? ??

ALHAMDULILLAH, segala penat lelah telah terbalas. Walaupun results aku turun(memang dah expect pun), tapi masih DL. SYUKUR. Allah maha hebat. Dia yang tahu apa terbaik untuk aku. Seriesly, ALLAH mahu uji aku dengan beri results begini supaya aku tidak menunjuk2 dengan ilmu yang cetek ni. Dan ALLAH maha besar, sebab dia telah berikan results ni kat aku walaupun ada yang lebih layak dari aku. ALHAMDULILLAH. InsyaALLAH nak target Anugerah Naib Canselor. Kita manusia hanya mampu merancang, tapi ALLAH SWT yang tentukan. Dan setiap penentuan tu adalah yang terbaik untuk kita. DOAku semoga semua kita akan berada dalam cinta nya ALLAH SWT. ^^V

Kepada mereka yang nak masuk sem 3,nak share sikit. Seriesly, sem 3 sangat stress. SUSAH. Tapi tidak mustahil kan tuk dapat 4 flat? Allah yang tentukan. KITA berusaha. Tapi, sepanjang 3 sem aku, sem 3 adalah yang paling stress. MENANGIS perut aku menahan lapar cuz aku ndak jaga makan. Tapi, Alhamdulillah, berBALAS. ^^V




Kereta Apii langar Tangki Minyak di Putatan Sabah

Assalamualaikum Reader

Tadi ada berlaku satu pelanggaran keretapi dan tangki minyak. Tempat kejadian hanya beberapa kilometre dari tempat aku. Aku ingat rumah yang terbakar. Rupanya keretapi langgar lori angkut minyak. Dikatakan kemungkinan 18 orang yang terkorban. Keretapi tu dari Kota kinabalu nak ke papar. Dengar2 ada 100 orang penumpang dalam tu. Dan kalau petang, ramai orang dari papar yang ikut nak balik kan?? Series, sgt tekejut tadi. Ingat asap hitam mana tadi. Rupanya kemalangan. Doakan semoga mereka semua terselamat. Bapak aku terpaksa pusing and ambik jalan yang lebih jauh. Cian dia. Tapi lagi kesian tuk mereka yang terlibat. Sedekahkan Alfatihah. Semoga xda yang terkorban. Saya sempat tangkap 1 gambar dari jejantas putatan. 




She was crying i think...Traumatic




My first DOODLE

Assalamualaikum readers

Okeh, ni berkat follow Belog Apit. Akhirnya aku dah dapat buat first DOODLE. ^^. Muslimah Punya. So Just klikk link ni tuk follow APITZ

SINI

Still amatur..tp boleh lah 1st try kan??(sangat first try)

Results nak kluar T^T

Assalamulaikum

Results bagi pelajar diploma dan pra diploma akan keluar pada 4 hari bulan 11 nanti. Lebih kurang 12 hari lagi lah. And, aku kalau dah dekat-dekat results nak kluar ni komfem cuak. Aku gemar meluangkan masa aku tuk bersama dengan kalkulator keramat aku. MS 270 yang dah lama boring dengan kelakuan aku. Okeh, tujuan sebenar aku nak lega kan hati aku. Dengan yakin dalam hati results aku ok. Haha. Padahal dalam hati ni tetap stress giler. Seriesly aku memang akan cuak and takut. Sampai tak boleh tidur. Aku rasa bukan aku sorang jak yang rasa begini. Tapi semua orang pun akan mengalami wabak tak cukup tidur ni. So for me, I have to  presevere.  Dan redha. Hopfully results aku tak jatuh sangat. And aku doa, mohon sama ALLAH semoga results aku okeh. Aku dah try yang terbaik. And results yang aku terima adalah setimpa dengan usaha yang aku bagi. So doakan aku keh. SEMOGA ALLAH MEMBERKATI kamu semua ^^V

Kemasukan Ke UiTM Sesi 2 UiTM 2011 (Ijazah)

Assalamualaikum Readers. Okeh, lama ndak update. Skarang dah jadi silent readers instead of active blogger. ^^V

Straight to the point. Kepada sesiapa yang berminat nak sambung ijazah, n lain2 program(not dip or pra dip). sila klik link ini
Or kepada mereka yang terlepas peluang nak masuk UiTM masa pengambilan september lepas. Anda boleh mohon UiTM. InsyaALLAH kalau rezeki, akan dapat k. ^^V

 Any inquiries, just ask ^^V

Bruno Mars - It Will Rain

Buah mengkudu Di makan orang
Assalamualaikum koRang

Okeh, aku jarang sangat post2 dalam beberapa minggu ni. Traffic pun jatuh. Upload video kat youtube pun dah lama dah. Cuz aku EXAM arituh. 2 minggu and GILERS susah. So dengan itu, aku jaranglah kan nak update song playlist aku. Dah 3 minggu dah aku ndak update. Okeh, kali ni aku nak share lagu baru abang aku(baru kah?? Sorri aku lmbt update) Bruno Mars called It Will Rain



Sila klikk kat bawah ni kalau nak download dari 4 shared

Itu jak. salam n selamat bercuti tuk budak2 diploa UITM ^^V

Diantara Perjalanan

Assalamualaikum TO Viewers
Alhamdulillah aku dah habis dah sem 3 kat UiTM. Separuh perjalanan dah aku before dapat habiskan Diploma . Dan dalam separuh perjalanan a nih, aku dah dapat banyak sangat pengalaman suka duka yang aku tak dapat nak lupakan. Btw. Next sem dah sem 4. 

Tadi kami paper Bio 200. And, aku harap dapatlah score. Even aku biar beberapa blank section. Sengaja ja jasi kosong tuh, nak mintak invigilators tolong isikan. HEHE. Begurau jak. Even oga aku dikategori memuaskan, tapi aku tetap risau cuz soalan pasal taxanomy ada beberapa aku sangsi. And aku tersalah jawab soalan yang Tanya pasal Aquatic animal. Erm. Korang doakan ya aku dapat A tuk subjek nih. InsyaALLAH aku dah try. Tapi tak tau lagi samada kena tak dengan SKEMA jawapan sebenar tuh. Past is Past. Harap Allah bagi aku peluang tuk dapat deans sem ni. REDHA jak lah Ismi. Kho dah try yang terbaik. Just leave the rest to ALLAH.

Dahlah ngan keluhan aku yang takda kaitan pun ngan korang kan?? By the way, esok aku dah cuti dah. InsyaALLAH aku akan cuti sebulan setengah. Yipee… Dapat tidur puas-puas. Makan puas-puas.  Dan santai puas-puas. Haha. Next sem never die man(padahal tiap sem pun begini). Boleh score lagi kan?? Okeh. Bye. Dan selamat BERIADAH ^^V

Persenda agama." kau nak jadi ustazah kah ni, sibuk nak ceramah orang?"

Assalamualaikum Korang

Okeh, bab agama jangan nak main2. Its not cool man. Seriesly. Kita ni dah lah umat akhir zaman. ish3. Bukan nak bagi ceramah kat sini. Aku pun bukannya baik sangat. Tapi kalau bab-bab agama ni. Erm, panas telinga mendengar. Sakit mata membaca. Okeh, cakap lebih pun x guna. Cek it out genk. Kat belog kawan aku sorang nih.



Hina kah orang bertudung nih?? Hanya mampu doakan korang. My fren. rilex keh. sekarang dunia memang gituh. Orang memang tak senang ngan benda baik nih.



Heart Strings Download

Credit to here



Assalamualaikum Korang
Okeh, aku tiba2 datang gila nak tengok Korean drama.
 EXAM dah nak habis, tinggal satu paper jak lagi. 
So aku tahu movie nie dah lama dah. 
Tapi aku nak suggest gak. Tajuk dia Heartstrings. 
Kalau nak download pergi jak kat link nih.
Just provide the link. 


Well, kat Malaysia memang tak dapat download lah.Tapi aku ada dapat software yang boleh tembus semua web yang kena block. ^^V.  Try download Hot Spot  Shield

Drama ni memang best. Dan cerita ni adalah cerita yang diadaptasi dari drama You’re beautiful.  Dalam You’re Beautiful, ada sorang mamat yang minat and syok sendiri suka kat go mi nam kan?? So pasal cinta dia ndak kesampaian, citer nil ah yang sampaikan Fantasy love lelaki tuh. Hehe. Tengoklah. Aku dapat tahu pasal cerita ni beberapa bulan yang lalu. Ada sorang blogger buat post pasal nih. Aku nak tengok gak, tp belum available lagi masa tuh. Skarang boleh dah. ^^V



Halatuju Ijazah : Kehendak Diri or Parents??

Assalamualaikum.

Source from GOOGLE

PS: entry ni takda kaitan ngan sapa-sapa pun. Aku just terdetik nak post ni pasal. Adalah~~~~

Okeh, aku yakin yang ramai tengah berada dalam persimpangan dilemma. Antara ikut kehendak diri, atau ikut kehendak ibu bapa. Sometimes aku kesian jugak tengok kawan-kawan aku yang memang dah semangat giler komited nak capai cita-cita diorang. Tapi, parents diorang suru ambik yang lain. Contohnya: Miss A nak jadi dokter. Sejak dari skolah rendah lagi dah main dokter-dokter. Bila masuk sekolah menengah pulak, kat depan internet memanjang cari info pasal nak jadi dokter. Tapi tiba-tiba parents dia nak dia jadi orang lain. For instance, lectere or wat so ever. Dillema kan???

Well, aku pun kadang-kadang selalu pikir benda nih. Samada nak ikut kata hati, or puaskan hati mak bapak yang dah kasi besar aku dengan kasih saying diorang. Well, Mak aku pernah cakap:

“Kalau boleh mama nak angah jadi DOKTER”.

Bapak aku pulak

“Abah suka kalau angah ambik dentistry, macam kawan abah tuh”.

And yang paling best diorang cakap

“Abah n mama x kisah pun apa yang angah nak jadi, sebab itu masa depan Angah”.

Yeah3, aku dapat kejar cita-cita aku.  Ikut kehendak aku.  Tidak terkongkong.  Tapi at the sametime aku tahu yang dalam hati parents aku, kalau boleh nak aku jadi apa yang mereka nak.  So aku dah decide nak jadi apa yang aku nak jadi.And ianya rahsia. Tapi, berdasarkan minat aku dan kehendak parents lah. Diorang nak aku jadi D******, so memang aku minat nak jadi D******, so aku akan try to achive my ambition.

By the way, aku teringat kat seorang lecturer nih. Dia after SPM nak masuk ITM. Tapi dia dapat TESL kat oversea. Tapi dia nak jugak masuk ITM even dia tak dapat tawaran apa-apa dari ITM. So arwah abah dia suruh dia ambik kat luar Negara tuh. Dah kenak offer kan, sapa tak nak?? Jeles gak aku dengan lecterer aku sorang ni. Takpa, itu rezeki dia. And dia cerita pasal Hows he graduate sorang-sorang. And parents dia tiada di samping dia time tuh. Pedihnya susah nak diungkap.(I try to put my feet into his shoe’s). Tapi, even dia tak dapat apa yang dia mahu, tapi dia bersyukur. Cuz dia dah suka dengan bidang sebagai pensyarah ni. Dia cakap, ada berkat cuz ikut cakap mak bapak nih. 

And2, what i can say. Sila lah bawa berbincang ngan parents anda. Cuz, anda yang akan bekerja, bukan parents anda. Seems macam kurang hajar, but my mom said "Parents ni takkan bersama ngan kita selama-lamanya", And My Lecturer said "kalau kamu memang minat dengan pekerjaan tu, korang akan rasa macam tengah buat aktiviti yang korang minat, serupa ngan HOBI"



PS: aku memang nak jadi pun, ikhlas deh..bukan pasal parents. So sapa yang rasa diri dia nak jadi lain dari yang parents dia nak, better korang bincang ngan parents korang. Ni masa depan korang. U decide...Tapi apa salahnya nak ikut cakap parents kan?? Berkat gitu..

Kisah sahabat

Assalamualaikum Kamurang
Hari tuh aku ada Nonton Hantu Bonceng. Well, even cerita ni banyak dapat kritikan pasal isu persenda azan. Tapi, cerita ni ada jugak selitkan beberapa pengajaran dalam movie nie. Okeh, yang paling aku ingat ayat si Kunyit:
“Kawan nangis susah nak jumpa, kalau kawan ketawa bersepah kat tepi jalan”ßLebih kurang lah
When it comes to this, aku memang setuju sangat. Perna dengar tak pepatah “Kawan biar seribu”???
Okeh, memang benda ni  susah mau dinafikan. Tapi dalam kita berkawan, kita akan jumpa dengan mereka yang dikategorikan dalam golongan “Kawan nangis”. Maksud kawan nangis ni bukan maksudnya, kawan yang menangis. Tapi kawan yang sentiasa disisi kau even apa pun yang terjadi. Satu cara nak kenal kawan yang begini, Cuba kamu buat silap. Silap yang sangat sukar untuk dilupakan. Macam maki kah, kutuk kah, or DLL. Kalau dia biar and buat derk jak dengan kesilapan kamu tuh, meaning dia memang kawan nangis. And dia ni akan sentiasa support kamu. (My TMR n classmates dulu2)Tapi, kalau kamu buat silap sikit jak , then kawan kamu tuh pergi kutuk-kutuk kamu, or merajuk or sebagainya. Erm, fikir baik2 lah samada kamu patut berkawan dengan mereka ni. Kawan boleh, tapi jangan rapat lah.  

PS: Gudluck tuk Kawan aku yang akan ambik STPM 2011 ni. Aq akan doakan korang keh. ^^V. Terutama c seyha n Bulat + King(teselit)..

Miss zaman aq Loser dulu..haha..skung kureng dah loser nya..matang dah(sangat)

Lagu Terbaru Katy Perry

Assalamualaikum ^^V

Okeh, Baru-baru ni katy perry merangkap kaka angkat aku (yalah tuh) baru jak di nobatkan sebagai perempuan pertama yang reach top of Billboard chartz top 100 melalui 5 lagu from a single Album. Lagu TGIF. Dia adalah artis kedua yang Berjaya menjuarai carta billboard 100 sebanyak 5 kali melalui 5 lagu dari satu album. Aku ada post kat sini. So sekarang dia akan mempertaruhkan lagu terbaru yang berjudul “The one that get away”. Lagu ni memang best lah. So, kita just tengok samada lagu ni dapat menjadikan katy perry the only singers yang Berjaya menjuarai carta 100 sebanyak 6 kali melalui satu album sahaja. ^(0o)^. So be the first yang dengar lagu ni okeh. Support her. Dah dengar lagu ni 2 minggu lalu. Well, tiada masa nak share cuz bz ngan stady(stady lah sangat). Hehe. Okeh. Itu jak. Salam ^^V.

Billboard source

For more detail click Here <-------




Dalam Mihrab Cinta.

Leher kau ada Halkum,
Assalamualikum ^^V

Baru berkesempatan untuk tengok “Dalam Mihrab Cinta”(lambat nya aku)
From my point of view, pengisian cerita ni tidak mengecewakan. Dah tiga movie hasil adaptasi hasil nukilan Habiburrahman  dan ketiga-tiga tidak mengecewakan. Macam dalam ayat-ayat cinta dan ketika cinta bertasbih. Dalam Mihrab cinta pelakon dia memang cun melecun. Terutamanya Asmirandah dan Meyda Sefira  . So siapa yang belum tengok tuh, baik tengoklah. Seriesly kira best lah. Aku ingat heronya akan terus hanyut dalam dunia jenayah. Tapi, Dude Harlino last-last insaf gak. Tapi memang cerita ni ada maksud yang tersirat di sebalik kisah cinta Islamic nih(jiwang jap----). Cerita ni about how he fall and become stronger than he used to be. Well, memang best lah. Dan last-last dia pulangkan semua hasil COPETAN dia and tambah 50 000 rupiah lagi dalam wallet setiap mangsa tuh. Wow.
Credit To here
Aku suka lagu temanya yang “Bunga-bunga cinta” and “ Karna hati bicara”

Karna Hati Bicara:
“tatap manja matamu”
“Kisahkan berjuta cerita”
“Hadir mu dihidupku”
“Memberikan Berjuta makna”
“Karunia Ilahi, mempersatukan dua hati”
“kurasa yang kau rasa, karna hati bicara”

Kisah Melati UiTM Sabah

Salam. ok ni cerita aku dapat dari SINI

Before You continue, Do click the "Thanks for Ur click" bars. Some interesting things to be discover.

Aku pernah gak dengar pasal Melati ni.pastu yang recent pasal HUssin. Ni memang terjadi few years ago. PS. Skarang tengah xzam. So ~~ Beware


Seperti tajuk diatas, apa kena mengenanya Melati dengan cerita seram kali ini.Cerita Melati ini bukan lah kisah cinta..jauh skali kalau cerita cara memasak rendang ayam.Kalau nak tau.. Melati ni la sejak dahulu hinggalah sekarang masih lagi menjadi penghuni tetap d kawasan asrama ITM(uitm) Sabah.Sebut sahaja Melati, rata-rata penghuni asrama UiTM Sabah tau sapa Melati. Siapa yang tidak tau ni..mmg saja mau cari psal..
Menurut senior-senior yang terdahulu..Melati ni merupakan roh pelajar perempuan yang telah membunuh diri dengan menggantung diri. Tapi ada juga yang cakap,Melati memotong urat nadi ditangannya dan bersembunyi di dalam almari agar tidak diketahui oleh sesiapapun. Bermacam-macam cerita yang diceritakan tentang cara Melati membunuh diri..tapi realitinya..dia tetap mati dan menjadi roh yang menggangu setiap pelajar di asrama tersebut.
Selalunya..’dia’ ini akan mengacau bila tibanya dekat time exam..ntahlah mcm ada musim pula..Sewaktu aku masih menuntut dulu kat ITM(Uitm) Sabah..aku ada dengar, pelajar perempuan pernah tinggal dekat blok B dan C. Tapi sejak peristiwa histeria yg berlaku berulang kali, semua pelajar perempuan dipindahkan ke blok D,E dan F dan lelaki pula ke blok B dan C. Menurut pihak asrama pd waktu itu, pertukaran tempat perlu bagi mengelakkan peristiwa(histeria) berulang kembali..mereka yg ‘bijak’ ini beranggapan pelajar lelaki tidak mudah terkena histeria kerana kuat semangat(ya la tu)
Waktu kami mula-mula menetap dahulu, setiap tandas d blok B dan C tidak mempunyai cermin kerana telah dibuka oleh pihak asrama. Menurut mereka..ada pelajar lelaki ternampak bayangan perempuan melalui cermin tandas. Setelah diperiksa berulang kali..mereka tidak menemui seorang perempuan pun..so kita cuma akan nampak Melati melalui cermin.(ada cermin atau tiada..’dia’ tetap ada dsitu)
Pernah ada budak junior yang baru datang,tinggal d blok B(satu blok asrama la).Apabila dceritakan tentang Melati ini..mereka dengan eksen ketawa dan berkata kalau mereka nampak Melati nanti, diorang akan minta nombor ekor.Pagi keesokkan harinya, mereka berjumpa dengan kami..mereka kononnya telah diganggu oleh Melati dan meminta sedikit nasihat. Kerana ada diantara mereka ditampar dan ada pula katil bergegar seolah olah ada orang sedang melompat diatas katil.
Betul atau tidak cerita ini, hanya mereka sahaja yg tau..




Masalahnya Dengan Perempuan

Assalamualaikum Korang

Ok, entry kali nih bukan mau akap yang ndak-ndak pasal perempuan
Tapi, mau cakap pasal something that you should know
Ok, dah lah. Sebenarnya aku nak share lirik lagu 
yang baru dari

 Scotty McCreery

Juara American Idol Season 10
Scotty(get pic from here)

Scotty McCreery The Trouble with Girls Lyrics

The trouble with girls is they're a mystery
Something about'em puzzles me
Spent my whole life trying to figure out
Just what them girls are all about
The trouble with girls is their so dang pretty
Everything about'em does something to me
But I guess that’s the way it’s suppose to be

They smile, that smile
They bat those eyes
They steal you with ‘hello’
They kill you with goodbye
They hook you with one touch and you can’t break free
(Yeah) The trouble with girls is nobody loves trouble as much as me

Their sugar and spice and angel wings
And hell on wheels and tight blue jeans
A summer night, down by the lake
An old memory that you can’t shake
Their hard to find, yet there’s so many of ‘em
The way that you hate, that you all ready love’em
I guess that’s the way it’s suppose to be

They smile, that smile
They bat those eyes
They steal you with ‘hello’
They kill you with goodbye
They hook you with one touch and you can’t break free
(Yeah) The trouble with girls is nobody loves trouble as much as me

The way they hold you out on the dance floor
The way they ride in the middle of your truck
The way they give you a kiss at the front door
But if you’re wishing you could have gone up
And just as you walk away
You hear that sweet voice say…
Stay

They smile, that smile
They bat those eyes
They steal you with ‘hello’
They kill you with goodbye
Their the perfect drug and I can’t break free
(Yeah) The trouble with girls is nobody loves trouble as much as me
(Lyrics From Here)


Masalahnya Dengan Perempuan

Assalamualaikum Korang

Ok, entry kali nih bukan mau akap yang ndak-ndak pasal perempuan
Tapi, mau cakap pasal something that you should know
Ok, dah lah. Sebenarnya aku nak share lirik lagu 
yang baru dari

Scotty McCreery

Juara American Idol Season 10


Pernah Jumpa kah manusia jenis INI????

Assalamualaikum Korang

Pernahkah kamu alami situasi dimana kamu ragu dalam persahabatan?? Aku,sejak habis sekolah  nih sometimes  was-was dalam persahabatan. Bukannya apa, sorang rummate aku memang aku anggap sebagai kawan baik. Cuz dia pandai jaga hati n cool.And aku pun jaga hati dia. Walau sometimes gagal menjaga perasaannya.  Tapi yang satu lagi rmate aku dah try untuk jadikan dia sorang dari kawan baik, and it seems to FAILED. Aku dah try dari last sem lagi. Tapi, sebenarnya aku rasa memang ndak patut aku berkawan dengan manusia macam tu. Patut,  dia nih kawan yang biasa jak. And tidak baik kalau jadi rapat sangat.

 Kalau macam MAD, lain cerita cuz dia ni memang paham situasi n matang(yak ah?? Ada kontra sikit ni) Entah, selama ni aku tidak pernah lagi jumpa manusia yang susah betul untuk meemaafkan orang, tetapi DEMAND nak orang maafkan dia on the spot kalau dia buat salah kat orang. Erm, is it fair??? Itu adalah di bawah penilaian kamu. Tapi, situasi yang aku alami ni sangat ANNOYING. Kerana, dia tuk class representator. Kalau gaduh jak, nota komfem aku tak dapat(so aku tuntut di akhirat jak lah, cuz dia ndak jalankan tugas yang d AMANAHKAN).

 And selama dia buat something yang menyakitkan hati, aku akan maafkan dia. Well, kalau lelaki memang style begitu kan? Main Past is past. Tapi dia nih, special Case. Aku dah banyak bersabar, and aku give up. Maybe ni kali memang OBVIOUS kesalahan aku. Tapi aku dah say sorry. So aku just carry on dengan hidup aku. Lagipun dia tak penting pun dalam hidup aku. Ada dia, or takda dia. Hidup aku tetap sama.  And yang paling lawak dia pergi post d FB pasal Sahabat dahulu kala. I mean zaman sahabat and sekarang. memang lah tak layak kita nak di comprekan dengan sahabat kan??.  Hey U, kalau zaman sahabat diorang ndak kuat mera**K and memang senang memaafkan.  And aku memang ndak makan dengan ra**kan dia dah cuz dia pernah cakap kat aku dulu, time dia gaduh ngan my other rummate. “Aku cadang mau mera**k ngan c fulan ni 1 minggu”. And, semua orang yang dah kena, memang dah fedup and tak layan raxxk dia. Haha. Lawak kan?? Ingat dia penting sangat lah sampai orang mesti layan dia. Kalau dengan dia ni aku tak jaga hati dah. Cuz asyik jaga hati dia jak. Hati aku siapa mau jaga??

PS: sori korang cuz aku tiba2 emo. Cuma aku malas nak simpan2. And IF U READ this. Sory, bagus aku jujur kan dari tikam kau dari belakang. Huhu. CHOw,

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...