Lelaki dan Ego.

Assalamualaikum :)

Entry kali ni x lain dan tidak bukan bercakap pasal

EGO
masuk jak bab ini pasti kita akan tertanya2
"Ego lelaki, or perempuan yang KUAT???"
when it comes to me
I think both have the same Ego
Depends gak dengan INDIVIDU tersebut
(FROM EGOIST.BLOGSPOT.COM)

Tapi hati ini cenderung untuk menyatakan bahawasanya 
LELAKI MEMANG TINGGI EGONYA
Kenapa aq ckp begitu???
Kenapa aq mengaku???
Ahha, sebab nti bila aq kata Perempuan Lagi Tinggi Ego
Kompom Ramai Perempuan akan EMO kan?? haha
X dalah, aq just dah faham dah pasal keegoan lelaki
Memang aq ego, n pernah jadi mangsa Keegoan orang

Antara Keegoan yang OBVIOUS
1) kalau lelaki pergi dating, ada yang malu tuk di BELANJA oleh GF nya. Cuz, Egoo

2) Ada juga hal yang dimana dia bersalah, n x nak mengaku. EVEN BENDA 2 OBVIOUS(ni ego tahap gila babi ni). Aq dah pernah kena dah. Malas melayan

3) Bila lelaki nak GF dia dengar semua ckp dia. Contoh:
I x suka lihat u pakai baju 
Biasa. Jgn pakai T shirt ya. Walaupun Tshirt Labuh.
I x suka. OK.
-Ulasan Admin~(0o)~. Erm, Benda ni ada berlaku kat kwn aq.
Dia ni Ego tinggi lah. I know lah dah kapel.
Tapi GF ko 2 bukan bini ko.
Dia ada hak bha. Aq tau lah yg ko nak dia jadi muslimah PILIHAN.
Tp kalo asyik dengar kata ko ja, silap hari bulan
Pompuan 2 yg bawa break. Aq harap sapa yang pakai TUDUNG x mrh ngan ulasan aq. AHAH

4) I BZ SKARANG
erm, ni sering berlaku lah juga, lelaki x samput call kan??? tapi bila pompuan x sambut call. si lelaki terus melenting.
Aq bagi situasi lah k:

Bila lelaki BZ'
Gadis: Slm syg, awk bz kah???? Ayg rindu lah~~
Jejaka: Erm, Sori I bz sakarang. Tengah stady. Nti lah kita kol ya. Papai.

Dup2, rupanya main dota...haha

Bila Pompuan BZ
Lelaki: tut...tut....tut....tuut...the no taht u call is BZ(suara Macik operator)

After that, perempuan baru tersedar....Direct call
Gadis: Sori syg, I ada hal td. Mustahak,
Lelaki: Apa yg mustahak sgt, smpai i call pun u x sambut????? u ada lelaki lain kah kat sana 2 sampai bz memanjang???

Hahha. itu lah situasi nya. Ok ;lah i2 jak untuk entry kali ni.. Belum solat ni. Jam 9 dah...HAhha..ASSALAM

Apa yang perempuan kena tahu pasal Persahabatan Lelaki???

Assalamualaikum readers :]

Entry hari ni nak cakap SIKIT(harap2 lah) pasal 
LELAKI DAN PERSAHABATAN
Well, kalo perempuan ada kawan tuk bawa bergosip
Lelaki pun ada Kawan Istimewa Jugak(jan pikir bukan2 k)
I mean, kawan yang sangat di PERCAYAI dan Digemari dan Smua lah yang baik
ada pada diri Kawan dia 2


Sebelum 2 biar aq xplain antara kategori2 kawan bagi Lelaki
Kawan baik: yang baik2 lah yang selalu dijumpai, yang mesra lah
Kawan yang kureng sikit: bila Kwn jenis ni bercakap pasti akan kena IGNORE


And kategori yang terAKHIR adalah kategori kawan
"BEST FRIEND FOREVER"
well, ni kompom setiap orang akan ada sekurang2 nya 1.
n x lebih dari 3
Aq kalo kawan jenis begini, ada seorang jak
Kwan aq dari skolah rendah.
Kira dia ni orang yang paam ngan aq lah
n Senang dibawa becerita. Maklumlah 1 kepala
Bila aq buat lawak dia ketawa 
kalo aq ketawa kerana dia buat lawak(bingung suda!!!)


1) Lelaki x suka bila korang umpat KWN baik dia depan2:
Ahha, well benda ni sendiri mau paham lah
well, mulut orang sapa yang dpt tutup??
mungkin mau di sumbat lada baru diam.
Namanya dah BFF, Kompom lah bah kita x suka dengar orang umpat dia
Cuz bila orang dok mengumpat pasal dia
Kita pun akan terasa 
Bff lah katakan
So kepada yang dah ada BF, jgn lah korang pandai2 kritik pasal BFF boy korang ye
Dia mungkin akan diam. Tapi hati dia hancur berderai 2.
Silap hari bulan, dia balas kat korang. Kritik pasal BFF korang


2) Lelaki akan mempercayai BFF nya sepenuhnya

Well, ni mmg betul. Aq akan percaya kat BFF aq
So rahsia aq pun ada yang aq beritahu kat dia
EVEN agak PERSONAL
So 2 ladies, Kalo korang nak tau rahsia2 lawak BF korang
Pergilah tanyak BFF dia
Kompom dia tau 2.


3. Kalo nak jalan, kompom dia akan ajak KWN baik dia

Ok, Normal lah bha kalo kita nak bawa kawan kita masa nak jalan2.
Ingat pompuan je kah???
So time Bf tengah jalan ngan BFF 2 
korang pandai2 lah menyelitkan diri
Well, bukan most of the timelah
Cuz, lelaki macam ada malas nak jalan ngan pompuan 
apa ndak, kalo dah jalan 2
Semua kedai nak d masuk(PENGALAMAN)
tapi x semua lah g2.
Gunakan time 2 untuk lebih mengenali Teman rapat BF kmu
Tapi agak2 lah, jgn sampai Boipren ko jeles plak
Cuz, lelaki mmg kuat jeles.
Series. Kalo boleh. korang nak tengok dia jak.
Jgn tengok lelaki lain. or korang ditengok lelaki lain.
Pompuan kan suka bila BF jeles..
Tanda sayang lah KONON
Padahal same goes 2 Perempuan kan??haha


4) Lelaki.....suka luahkan apa masalah dia kat kwn dia

well, sama mcm yang kat atas. lelaki akan percaya n luahkan
MASALAH yang dia hadapi kat Best Fren dia
Or fren2 dia
Tapi kebiasaannya, kaloyang melibatkan hal PERIBADI
Kompom dia x kan bagi tau sebarangan orang
Tapi hanya BFF dia jak
So, jgn heran lah bila korang dah gaduh ngan BF korang
n kwn dia Kata
"Dah lah 2, sudah2 lah gaduh 2 k. Ko minta maaf jak lah kat BFF aq 2."
Well, slalunya perempuan yang akan menerima Permohonan MAAF kan??
Lain lah kalo lelaki 2 ego gila beruk,
Hahha

So itu jak aq mamppu share, 
so Artikel kat atas ni atas nukilan aq sendiri
Melalui isi hatiku sendiri
Maaf kalau terasa, terkesan, or terangsang(lucah) untuk berbaik ngan Kwn Bf korang
Yang aq tau, aq just SUka
SAY IT LOUD








Sebab-sebab Lelaki suka pada perempuan yang pandai MASAK.

Assalamualaikum
Erm, ni aq nak jawab ni persoalan yang ditimbulkan oleh
Seorang blogger yang aq FOLLOW
Kenapa ye, lelaki suka perempuan yang pandai MASAK????


Penting kah perempuan untuk tahu camna mau masak???
Well, sebagai lelaki
Jujur untuk aq katakan, 
MEMASAK MEMANG MELECEHKAN
Ntah lah kalo ada yang tak setuju dengan aq
Cuz aq, kalo Mem aq dah suru
"ANGAH pergi masak Nasi".
aq akn cepat2 belakon tidur.
Hahha, itu teknik melepaskan kerja
or aq suru jak adik aq. 
so, kalo dorang berani melawan
erm, Tangan ku pantas berjalan ni
Lagi laju dari kelajuan cahaya, Hahha
Lelaki memang kurang bakat dalam  bidang masak memasak ni
Kalo aq masak, mesti ada yang kurang
Last2, Mem juga yang komplen.
So, Melihat keTERORan mem aq
Aq bertekad untuk dapat isteri yang pandai masak
Cam Mem aq gak
Haha.
Mungkin perempuan akan wonder
"Perlukah juga aq tau masak, yang penting cinta and ketulusan jak"
Erm, Memang cinta dan ketulusan 2 penting
Tapi, memang sejak turun temurun
Air tangan Perempuan mmg sedap
"Kenapa lelaki x masak untuk perempuan??? Gentle apa???
Erm, Korang ni, kami kalo bab masak memasak ni serah jak 
kat org yang lebih pakar
cuz kalo kami masak, pasti ada yang kurang
KOMPOM LAH(bagi aq)
Kalo korang dah rasa masakan BF korang
takut2 nanti ada jak yang Mau cincang2 Bf nya hidup
Abis, x sedap...cmna lah 2??/

Maklumlah, itu x kena, ini x kena.
Gpun, lelaki mmg malas mau masak
AS SIMPLE  AS THAT
Well, another reason, lelaki nak perempuan 2 mahir memasak
SUPAYA KORANG x KEKOK TIME KENDURI KENDARA
atleast bila ada kenduri kawin mak sedara keh, jirang sebelah rumah ke,
anak pak imam ke.
X lah korang kekok sangat
So that xdalah ada timbulnya gosip Kampungan
macam Ada bau2 belacan
cthnya macam ini---->"Eh,nak citer sikit ni, korang tau tak??. Anak menantu c Timah 2, masak nasi pun hangus,
Masak air pun kering, Cuci pinggan pun sampai berpecahan. Kesian c leman 2, 
Patutlah kurus je bila dah berbini ni"

Nah kan, korang rasa bila mak mertua korang dah dpt GOSSIP ni
Dia akan rasa kamu ni seorang 
MENANTU CONTOH???
KOMPOM kena "BELAI2" lah korang
haha

Tau gak kan, Mak mertua mmg akan suka pada
PEREMPUAN YANG ADa CIRI KEIBUAN
Pandai masak, pandai jaga laki, pandai kemas rumah., cuci pinggan, mangkuk
DLL

Bila korang dah kawin nanti,
Xkan nak makan Megi tiap hari kot???
Punya LAME
Or pergi jak restoran tiap hari???
Boleh bha kalau mau tiap hari makan kat
HOTEL
tapi, sampai bila??/
Sampai korang dah Bercucu cicit??
Haha
So bagi aq, dua-dua perlu pandai masak
Tapi kemahirang memasak PEREMPUAN kena
LEBIH BANYAK dari LELAKI
ndak lah korang rasa tergugat kan????
Haha. 
So penghujung kata
Maaf kalau ada rasa TErOFFENSIVE.
Aq rasa benda 2 mmg penting
n Aq mmg nak isteri SOLEHAH yang pandai MASAK
Biar boroi, Bukti KO SAYANG LAki.
All i wanna say is
SAY IT LOUD.




UiTM Sentiasa DI Hatiku ^___^

Assalamualaikum W.B.T 


kepada semua readers yang menyinggah di blog ku yang ndak seberapa ini
Entry kali ini aq nak citer sikit pasal UiTM Sabah
I mean camna aq boleh sangkut kat UiTM Sabah
Well, Aq bersyukur kehadrat ilahi cuz beri peluang aq 
untuk stady kat UiTM Sabah ni.
Harini Genap dah setahun aq melangkah ke
UiTM SABAH
tarikh keramat 
June 26, 2011 (1st anniversary kat UiTM)


Well, ntah kira2 2 bulan before aq masuk UiTM
Aq dpt results Matrix.
I mean aq kompom lah ndak berjaya bha
Apa x nya, Addmath hangkang
Nyesal x stady betul2 dulu


Bila jak aq dapat results Matrix
Aq rasa kecundang 
xtau kenapa
maybe aq dah stady betul2 kot time SPM
so aq decide untuk cek balik results Addmath aq


Untuk 1 subjek kena bayar Rm 50
Hahha, ok fine aq dah la time 2 baru start kerja kaat KFC
Gaji pun belum masuk.
Mem n Beliau aq Byk g tanggungan
Kat mana nak dpt duit??
Last2 abang aq kasi pinjam
Tapi beberapa hari after 2
Cikgu aq call
"Ismi datang rumah cikgu ya, ada cikgu nak beri"


CIKGU PAUZI SALLEH ok,
Guru yang menyebabkan aq terjerumus kepada 
MINAT MATH
maklumlah, IM STUPID IN HANDLING NO
itu dulu, sekarang ok2 suda
Thanxx 2 cikgu


Mesti korang blur kan
Apa kaitan Aq kena panggil oleh cikgu aq
n Results aq??
erm, Ok time 2 cikgu aq baru pulang dari BERCUTI2 Malaysia
So aq assume lah dia nak bagi aq SOVENIER kah
APa kah,
Hehhe. Tapi yang dia beri adalah lebih dari itu
Kenangan OK
Dia sponsor aq Rm 50 untuk cek results aq
dia expect aq untuk Lulus bha Add math
Atleast c+ k
Cuz aq ikut tuisyen dia Jugak
Aq memang sayang ngan cikgu ni
Dia buat aq sedar
Im Not Stupid in handling no
Cuma aq ni jenis pemalas.


Time 2 belum dapat results UPU
B4 kwn2 aq masuk matrix
results UPU kuar
PUNYA teriak2 aq, Berlompat2
Cuz aq n KWN AQ dpt Diploma In Science
UiTM Sabah


Kwn aq smua masuk Matrix
N ada yang BANGGA ok dpt masuk Matrix
iyalah, Mestilah bha bangga
sebab ndak tergolong dari golongan BANGGANG kan???
Time aq sibuk kerja kat KFC
Parents aq dtg
ADDITIONL MATH = C+
OK aq terus terduduk
C+ jak, Tp aq syukur smua kredit
Hahha.
A month before kami orentasi
Aq n Kwn aq RESIGN 
Mls mau kerja kat KFC dah
Penat, so mau rehat2 dulu


Then Tarikh Keramat pun menjelma 
JUNE 26th, 2010
Muncul DAH
n aq dapat sebilik ngan bestfriend aq
YAHHOOOOO!!!!

Tapi yang x bestnya
Bestfren aq 2 kenak call oleh kwn aq dari matrix
ini yang buat aq benggang
cuz call nak menyakitkan hati jak OK


mesti korang wonder
WHAT HAPPEN???
ok Dialog ni lebih kurang ngan perbualan kawan aq 
BFF AQ: SAlam, Aik, pa kbr koe????
Budak matrix: Wasallam, Kbr baik, Ui, esok kamu start kuliah dah kan??
Kwn aq: Iya
Bdk Matrix: Erm, kecian kamu
"KAMU BARU MAU MENANAM, KAMI MENUAI DAH"
Punya lah bangga dia
After that, jarang dah Kwn aq Sambut Call BUDAK MTRIX 2

SO WHAT???
Itu yang kami rasa lah.
Erm, x kisah lah dimana kita stady
yang penting kita sama2 try our best
Lambat 2 belakang cerita
Mmg rezeki koe lah kan  dpt masuk sana
So????? Ada aq kisah

Asalkan koe bahagia lah k wahai c BUDAK MATRIX. i mean dia jak lah
Kepada kwn2 ku yang lain JGN TERASA
sapa makan garam, dia yang rasa masin K.
Itu jak lah. seperti biasa

 Maaf K kalo tersilap bahasa or terkasar kata
Harap smoga kita semua bahagia OK
Hehhe






Perempuan Memang cengeng kah???


Assalamualaikum Semua(bejuta kah org baca blog aq)???
Hehhe. Ok, entry kali ni ada sedikit panas.
cuz aq tengah wonder.
Kenapa perempuan senang nangis????(not All based on NADA)

Masa aq amik kelas HKR,
ustaz aq pernah cakap
"Mmg naluri perempuan sebegitu Ismi"
ok then aq baru tau.
Bukan nak ckp perempuan ni cengeng OK
cuma sometimes ada yang emotional.(sorry 2 my frens)
Bukan aq x suka
cuma aq akan terkedu bila nampak perempuan nangis T^T

Ok aq Pernah mengalami 1 situasi dimana
 tiba2 kawan aq menangis kat depan aq 
Ok, Ofcourselah bha kan aq acting cool


Bahagian acting-mengacting ni memang dah sebati dengan aq
Haha. Tapi yang kawan aq x tahu. 
Aq sebenarnya memang Gabra kalo tengok pompuan 
NANGIS
OK FINE, BUKAN LAH SAMPI MENGGIGIL k
cuma benda ni dulu BESTFRIEND aq yang buat aq sedar
"Aq n dia mmg speechless kalo tengok pompuan nangis"

kalo tengok pompuannangis , kompom aq bertrep
i was like
"RELAX KOE, JANGAN KO BEGINI, RELAX K"
"knp? sapa yang buat go gini"
tapi sejujurnya. Susah untuk kami handle pompuan kalo nangis
Susah mau paham ni kadang2
So skarang kalo aq tengok pompuan nangis aq akan buat seperti biasa
BERLKON COOL
"KO OK KAH??? RELAX KOE!!!
after that diam jak lah.
So 2 smua perempuan yang akan or yang dah aq buat GINI aq minta maaf lah k
Cuz We As LELAKI ndak tau cara macam mana mau handle perempuan kalo menangis
especially insan yang bernama KAWAN.

Thats all i think 4 2days entri,
Assalamualaikum n Sorry kalo ada yang terasa k. just wanna
SAY IT LOUD





Cara Nak delete FB permanently

Assalamualaikum Readers
Ok. Ramainya Followers ku(KONTRA)
hhaahaa..Pok2 silap ni mau Followers ramai.
Ceh. Blog parak
Tapi Mau ramai followers.
1st2 aq x minat sgt ngan blogging2 ni
last2 makin suka pulak.
specially baca BLOG POST org
kira jadi stalker separuh masa lah ni
stalking Abg Fireman, MAd, Aisha Saad, Nada.
n lain2.

Boleh TOLONG???
aq ni suka melalut...cuba CUBIT aq laju2 cam d atas???
HHHAAAHHA..
FINE. Berbalik kepada isu berbangkit(ye ke??)
erm camna nak delete FB permanently???

Aik, Kenapa nak delete FB???
Best perw FB????
Boleh Gossip2, Kenal rakan baru,
Stalking org yg d CINTAI.

Ok Fine, itu depends ngan korang k
itu pendapat masing2
melalui servay aku 
kwn2 aq yang delete FB adalah berdasarkan atas teori2 berikut:

1) FB ni x best dah
2) FB jadi distraction kat stady aq
3) Aq takut, ada berita org kena bunuh psl FB
4) suka ati aq lah bha
5) Ramai sgt org add aq so buat profile baru(ramai jak kwn, tp bila on9 x da pun nak betegur)
6) Profile terlebih byk.

Cu citer2?? tp ini top secret...sangatlah "SECRET" haha.
Ntah lah, ni menurut teori2 AHMAD ISMI
haha. Itu depends ngan korang.
Its Personal preference.
n Aq prefer no 2
Pakcik Kris aq suru Delete FB if u wanna success
as It will distract ur stady
N OBVIOUSLY BETUL
aq delete FB aq. tiime sem 2
N ALHAMDULILLAH
results ku naik sikit
Start dari hari 2 
bila org ckp psl fb aq cam
"PA 2 FB??? sejenis keropok????
haha. Then dekat xzm aq bukak yg baru(nafsu ni)
haha. 

ok mesti korang skarang nak ckp
"budak ni nak kena tampar laju2 ni"
haha. Ok bha. rilex Kmu
Aq nak start lah ni
Simple but jUst NicE

1st step -> Login Fb anda. 
2nd step -> Google jak "HOW TO DELETE FACEBOOK PERMANENTLY"
3rd step -> Picit yang ke 2 k. Yg dari facebook. pas 2 dia akn proceed ke FB anda n anda d kehendaki untuk isi beberapa particular.
the Jeng3, FB ANDA DAH D DELET. Tp akn kenak process dlm 14 hari lah baru mmg PERMANENTLY DELETE 2 profile korang. Slamat mencuba Ok.. HEHE







Apa entry requirement untuk Dentistry UiTM???

Assalamualaikum Readers,
MARI MENARI ^__^....
Yeah3
get from Google.com

Entry harini x lain x bukan 
pasal Dentistry.
Well, insyaALLAH 
kalau diberi rezeki oleh ALLAH
aq nak furthur studies aq ambik
Course Dentistry
at UiTM (definietly)
to infinity and beyond *(0o)*

Well, aq skung masih amik diploma.
ada 2 tahun lagi baru abis. 
so apa salahnya kan??
kalo aq dah set target untuk masuk
something yg aq MINAT???

lucu ke??

MyB 4 few of my ex class mates thinks
it seems impossible 4 me 2 take
DENTISTRY
well budak diploma je kan
x mcm diorang
budak MATRIX
 ada kwn aq yg ckp
"kami dah menuai, kamu baru mau menanam"
berh~~~
ok thats enough, bikin panas ja kalo mau d KENANG
tp itu merangsang(jgn LUCAH) aq utk study g baik 
tapi aq yakin
dgn bantuanNYA aq akan berjaya
my dad always said
"u try ur best, n the rest let ALLAH do his part"

Ok aq dpt ni dr blog dentistry UiTM
 entry requirement untuk amik DENTISTRY at UiTM

untuk STPM:
 Pass STPM dengan Gred B(GPA 3.00) dlm 3 subject berikut

add math/advance add math
physics
chemistry
bio
dan 
Obtained CGPA of not less than 3.50
dan
Passed with credit in at least 5 subjects including English and Mathematics in SPM or equivealent examination.(Sumber dari UiTM dentistry web)

then aq mau ckp pasal entry untuk budak Diploma pulak
passed Diploma in Science / Diploma in Microbiology / Diploma in Medical Laboratory Technology  / Diploma in Pharmacy / Diploma in any other life sciences from UiTM with at least CGPA of 3.50
n pass MUET.

Untuk matriculation students

Passed Matriculation / PASUM / ASASI UiTM with at least Grade B (GPA 3.00) in these following subjects :
  • Chemistry
  • Biology
  • Mathematics
AND
Obtained CGPA of not less than 3.50
AND
Passed with credit in at least five subjects including English and Mathematics in SPM or equivalent examination.


aq rasa itu sahaja yang mampu aq ckp
yang lain kmu carilah kat GOOGLE k
PS: kalo ada slh, harap d perbetulkan
n sumber sy dpt dari UiTM FACULTY OF DENTISTRY punya WEB.
just google " Dentistry UiTM"

happy smile







nuffy Please click:


mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...