Adakah SUMMER SOLSTICE punca minggu ni panas??


Assalamualaikum readers.
 Ok. Arini aq nak share something ngan korang.
 The title is SUMMER SOLSTICE

Adakah ini adalah punca kenapa kat Sabah(especially) panas.

Definisi nya aq dapat dari WIKIPEDIA. 
Ianya berlaku bila AXIAL TILS is most inclined towards the sun.
 Mid summer adalah hari rujukan untuk hari ini berlaku. 

I mean kejadian ni d panggil MIDSUMMER lah. 
Kecuali di kawasan kutub yang dimana hari pagi merupakan hari pagi akan berterusan untuk beberapa bulan,
 di kawasan lain hari berlakunya kejadian 

ini adalah hari dimana hari siang yang paling panjang.
 Wow. Ini aq dpt dari wikipedia ok. 
o kalo korang nak tau korang taip ja SUMMER SOLSTICE.
 ^(0o)^ hehe. Mmg bEsTz.(sumber from WIKIPEDIA)

Picture from (Takashi Murakami, 2011)

This picture is Today's Entry all about.




0 comments:

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...