Apa yang perempuan kena tahu pasal Persahabatan Lelaki???

Assalamualaikum readers :]

Entry hari ni nak cakap SIKIT(harap2 lah) pasal 
LELAKI DAN PERSAHABATAN
Well, kalo perempuan ada kawan tuk bawa bergosip
Lelaki pun ada Kawan Istimewa Jugak(jan pikir bukan2 k)
I mean, kawan yang sangat di PERCAYAI dan Digemari dan Smua lah yang baik
ada pada diri Kawan dia 2


Sebelum 2 biar aq xplain antara kategori2 kawan bagi Lelaki
Kawan baik: yang baik2 lah yang selalu dijumpai, yang mesra lah
Kawan yang kureng sikit: bila Kwn jenis ni bercakap pasti akan kena IGNORE


And kategori yang terAKHIR adalah kategori kawan
"BEST FRIEND FOREVER"
well, ni kompom setiap orang akan ada sekurang2 nya 1.
n x lebih dari 3
Aq kalo kawan jenis begini, ada seorang jak
Kwan aq dari skolah rendah.
Kira dia ni orang yang paam ngan aq lah
n Senang dibawa becerita. Maklumlah 1 kepala
Bila aq buat lawak dia ketawa 
kalo aq ketawa kerana dia buat lawak(bingung suda!!!)


1) Lelaki x suka bila korang umpat KWN baik dia depan2:
Ahha, well benda ni sendiri mau paham lah
well, mulut orang sapa yang dpt tutup??
mungkin mau di sumbat lada baru diam.
Namanya dah BFF, Kompom lah bah kita x suka dengar orang umpat dia
Cuz bila orang dok mengumpat pasal dia
Kita pun akan terasa 
Bff lah katakan
So kepada yang dah ada BF, jgn lah korang pandai2 kritik pasal BFF boy korang ye
Dia mungkin akan diam. Tapi hati dia hancur berderai 2.
Silap hari bulan, dia balas kat korang. Kritik pasal BFF korang


2) Lelaki akan mempercayai BFF nya sepenuhnya

Well, ni mmg betul. Aq akan percaya kat BFF aq
So rahsia aq pun ada yang aq beritahu kat dia
EVEN agak PERSONAL
So 2 ladies, Kalo korang nak tau rahsia2 lawak BF korang
Pergilah tanyak BFF dia
Kompom dia tau 2.


3. Kalo nak jalan, kompom dia akan ajak KWN baik dia

Ok, Normal lah bha kalo kita nak bawa kawan kita masa nak jalan2.
Ingat pompuan je kah???
So time Bf tengah jalan ngan BFF 2 
korang pandai2 lah menyelitkan diri
Well, bukan most of the timelah
Cuz, lelaki macam ada malas nak jalan ngan pompuan 
apa ndak, kalo dah jalan 2
Semua kedai nak d masuk(PENGALAMAN)
tapi x semua lah g2.
Gunakan time 2 untuk lebih mengenali Teman rapat BF kmu
Tapi agak2 lah, jgn sampai Boipren ko jeles plak
Cuz, lelaki mmg kuat jeles.
Series. Kalo boleh. korang nak tengok dia jak.
Jgn tengok lelaki lain. or korang ditengok lelaki lain.
Pompuan kan suka bila BF jeles..
Tanda sayang lah KONON
Padahal same goes 2 Perempuan kan??haha


4) Lelaki.....suka luahkan apa masalah dia kat kwn dia

well, sama mcm yang kat atas. lelaki akan percaya n luahkan
MASALAH yang dia hadapi kat Best Fren dia
Or fren2 dia
Tapi kebiasaannya, kaloyang melibatkan hal PERIBADI
Kompom dia x kan bagi tau sebarangan orang
Tapi hanya BFF dia jak
So, jgn heran lah bila korang dah gaduh ngan BF korang
n kwn dia Kata
"Dah lah 2, sudah2 lah gaduh 2 k. Ko minta maaf jak lah kat BFF aq 2."
Well, slalunya perempuan yang akan menerima Permohonan MAAF kan??
Lain lah kalo lelaki 2 ego gila beruk,
Hahha

So itu jak aq mamppu share, 
so Artikel kat atas ni atas nukilan aq sendiri
Melalui isi hatiku sendiri
Maaf kalau terasa, terkesan, or terangsang(lucah) untuk berbaik ngan Kwn Bf korang
Yang aq tau, aq just SUka
SAY IT LOUD








4 comments:

Nurain Natasya : said...

basically hmpir sama dengan perempuan dan persahabatan... tapi kan.. memang kalo jln dengan bf sekali dgn bff dia.. sllunya yg c girl akan kena ignore (girl2 lain la yg ckp, i dunno bcoz i've never experienced it before.. hahaha)

Ahmad Ismi said...

myB....tp kebiasaannya....kalo kuar ngan kwn....mesti yang GIRL akan bwa kwn dia.....PNGALAMN lah.....tp ada gak kapel yg ignore kwn BHa...itu yang sometimes bikin tbh ni....hahhhahaha

AISHA INANI said...

nice share btw...


laki kuat jeles???
bf aku tuh macam tak dak perasaan sajaa.
apakah? arghhh!

Ahmad Ismi said...

Tq 4 reading Aisha
Erm..iya???? x jeles????
bahaya 2.....tp dia percaya kat koe mungkin...
dia mmg trust koe cinta dia tahap dewa...2 lah pasal dia x jeles 2 MYB...haha

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...