UiTM Sentiasa DI Hatiku ^___^

Assalamualaikum W.B.T 


kepada semua readers yang menyinggah di blog ku yang ndak seberapa ini
Entry kali ini aq nak citer sikit pasal UiTM Sabah
I mean camna aq boleh sangkut kat UiTM Sabah
Well, Aq bersyukur kehadrat ilahi cuz beri peluang aq 
untuk stady kat UiTM Sabah ni.
Harini Genap dah setahun aq melangkah ke
UiTM SABAH
tarikh keramat 
June 26, 2011 (1st anniversary kat UiTM)


Well, ntah kira2 2 bulan before aq masuk UiTM
Aq dpt results Matrix.
I mean aq kompom lah ndak berjaya bha
Apa x nya, Addmath hangkang
Nyesal x stady betul2 dulu


Bila jak aq dapat results Matrix
Aq rasa kecundang 
xtau kenapa
maybe aq dah stady betul2 kot time SPM
so aq decide untuk cek balik results Addmath aq


Untuk 1 subjek kena bayar Rm 50
Hahha, ok fine aq dah la time 2 baru start kerja kaat KFC
Gaji pun belum masuk.
Mem n Beliau aq Byk g tanggungan
Kat mana nak dpt duit??
Last2 abang aq kasi pinjam
Tapi beberapa hari after 2
Cikgu aq call
"Ismi datang rumah cikgu ya, ada cikgu nak beri"


CIKGU PAUZI SALLEH ok,
Guru yang menyebabkan aq terjerumus kepada 
MINAT MATH
maklumlah, IM STUPID IN HANDLING NO
itu dulu, sekarang ok2 suda
Thanxx 2 cikgu


Mesti korang blur kan
Apa kaitan Aq kena panggil oleh cikgu aq
n Results aq??
erm, Ok time 2 cikgu aq baru pulang dari BERCUTI2 Malaysia
So aq assume lah dia nak bagi aq SOVENIER kah
APa kah,
Hehhe. Tapi yang dia beri adalah lebih dari itu
Kenangan OK
Dia sponsor aq Rm 50 untuk cek results aq
dia expect aq untuk Lulus bha Add math
Atleast c+ k
Cuz aq ikut tuisyen dia Jugak
Aq memang sayang ngan cikgu ni
Dia buat aq sedar
Im Not Stupid in handling no
Cuma aq ni jenis pemalas.


Time 2 belum dapat results UPU
B4 kwn2 aq masuk matrix
results UPU kuar
PUNYA teriak2 aq, Berlompat2
Cuz aq n KWN AQ dpt Diploma In Science
UiTM Sabah


Kwn aq smua masuk Matrix
N ada yang BANGGA ok dpt masuk Matrix
iyalah, Mestilah bha bangga
sebab ndak tergolong dari golongan BANGGANG kan???
Time aq sibuk kerja kat KFC
Parents aq dtg
ADDITIONL MATH = C+
OK aq terus terduduk
C+ jak, Tp aq syukur smua kredit
Hahha.
A month before kami orentasi
Aq n Kwn aq RESIGN 
Mls mau kerja kat KFC dah
Penat, so mau rehat2 dulu


Then Tarikh Keramat pun menjelma 
JUNE 26th, 2010
Muncul DAH
n aq dapat sebilik ngan bestfriend aq
YAHHOOOOO!!!!

Tapi yang x bestnya
Bestfren aq 2 kenak call oleh kwn aq dari matrix
ini yang buat aq benggang
cuz call nak menyakitkan hati jak OK


mesti korang wonder
WHAT HAPPEN???
ok Dialog ni lebih kurang ngan perbualan kawan aq 
BFF AQ: SAlam, Aik, pa kbr koe????
Budak matrix: Wasallam, Kbr baik, Ui, esok kamu start kuliah dah kan??
Kwn aq: Iya
Bdk Matrix: Erm, kecian kamu
"KAMU BARU MAU MENANAM, KAMI MENUAI DAH"
Punya lah bangga dia
After that, jarang dah Kwn aq Sambut Call BUDAK MTRIX 2

SO WHAT???
Itu yang kami rasa lah.
Erm, x kisah lah dimana kita stady
yang penting kita sama2 try our best
Lambat 2 belakang cerita
Mmg rezeki koe lah kan  dpt masuk sana
So????? Ada aq kisah

Asalkan koe bahagia lah k wahai c BUDAK MATRIX. i mean dia jak lah
Kepada kwn2 ku yang lain JGN TERASA
sapa makan garam, dia yang rasa masin K.
Itu jak lah. seperti biasa

 Maaf K kalo tersilap bahasa or terkasar kata
Harap smoga kita semua bahagia OK
Hehhe






0 comments:

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...