Minor Oral surgery

Assalamualaikum
warahmatullah hi taala wabarakathu

26 Disember 2012, aku pergi buat minor oral surgery kat Queen Elizabeth UiTM. Pastu aku penuh yakin datang tanpa bawa surat dari UiTM. Steady ja pergi kaunter then bayar RM 5. Ingat dah settle, skali sister yang jaga kaunter tu cakap, after dah bedah kena bayar additional RM 53. Giler mahal kan? Normal lah tu. Tu pun dah kira murah dah compare ngan private clinic. Ni second time aku buat Minor Oral Surgery. Yang first tu masa cuti sem lepas.Yang kali ni pun aku dah tangguh dua kali dah cuz ada hal yang tak dapat di elakkan. Busy sangat, kalah artis.(muntah 2 gayung). 

So yang kali ni, agak mendukacita kan gak lah. Atfirst aku expect diorang akan habis dalah 1 jam sahaja. Cuz aku masuk dalam pukul 2 setengah. Tup-tup sampai pukul 3 setengah belum lagi siap, Gerudi sana, gerudi sini, cucuk sana, cucuk sini, tup-tup pukul empat setengah pun lum lagi siap. Last2 ada sorang dokter tu nama dia Dr Khairuddin kalau tak silap, dia take over. Less than 10 minutes dah settle. Bila dah settle, kena jahit tu SUMPAH sakit, maybe cuz bius dah nak habis kot. Then, Dr yang rawat aku tu dia iring aku keluar and dia cakap untuk pembedahan kali ni bengkak dia akn 2 kali ganda dari yang haritu. KOMFEM TAK KELUAR RUMAH. dah lah after pembedahan pertama haritu anak jiran aku tegur

"kenapa Kepala abang besaar sebelah??"

Macam nak minta penampar sayang ja budak tu. Dah lah orang tengah sakit. Apapun untuk yangs second time ni aku awal-awal lagi dah makan ubat. Then, aku kumur air garam. Kira mujarab gak lah. Tak terlampau bengkak macam haritu muka aku ni. Tapi bila habis ja bius, giler merana satu jiwa aku rasa. Guling kiri, guling kanan, teriak2 kat dalam bilik. Akhirnya kesakitan tu dah hilang. Tak macam first MOS haritu, yang kali ni aku dah dapat makan penuh selera lagi untuk second day.

Second day aku kena refer kat HQE untuk score pain. Nasib ada Best fren aku MUHAMMAD BIN SAUDI yang sudi hantar aku ke UiTM sabah tuk ambik surat dari dokter. And semua payment dah settle. Pastu, nurse minta aku pergi ambik xray(dah berapa kali dah aku kena xray,, matilah sel2 dalam badan aku ni). Mesin xray tu pancar kat muka ja. Tapi, lagu dia buat aku emosi sikit. Dah lah putar2 kat muka, pastu tak boleh gerak. Ni ditambah lagi dengan lagu budak2. Rasa macam dalam final destination jerh. After dah xray, aku balik kat klinik tu then Dr yang rawat aku cakap takda gigi lagi tinggal kat dalam cuz masa kena bedah tu aku dengar 1 jak root aku yang dikeluarkan. So diorang buat appointmnet seminggu lepas tu untuk buka string which is khamis lepas.

Malam rabu sebelum ni aku ada sakit sikit kat bahagian gigi tu. Tak pasti kenapa, yang aku tahu masa first time buat MOS takda lah sakit gini. Then, esok dia aku pergi HQE tuk bukak string tuh. SUPRISINGLY, yupz ada lagi fracture dari gigi aku yang tak keluar. Tapi sakit tuh tak rasa lagi. BTW, bukan dokter yang bedah aku yang incharge. Tapi dokter gigi keluaran UiTM(Bangga siot!!!). Dia sangat alert tentang patient. Tanya sakit aku. Bawa begurau lagi. Siap share ilmu ya cuz dia pun dulu dari Diploma Sains UiTM. Ok back to story, aku pun puang umah and Dokter tu cakap kalau ada sakit direct call jak Queen Elizabeth tu buat appointment. So sekarang aku dalam dilema. Sakit sangat gigi aku ni. untuk MOS yang pertama dulu, aku steady meady ja after buka jahitan. Tapi kali ni, kesannya sampai ke otak. Sangat sakit~~~ IM IN DILEMMA. Malas nak eskep kelas....Thats why aku pilih masa MID sem tuk buat MOS. Tapi, benda dah nak jadi. Apa boleh buat kan? Tabah ja lah.

2 comments:

saye kerink said...

As Salam. Ismi! Scary tak buat MOS? Aku pun ada root dalam gusi yang masih kekal disitu yang menyebabkan gigi yang ganti tu terpaksa ke dalam sikit sebab root tu masih ada. Scaryyyyy nya! Takutlah nak buat MOS! Biarlah begini, tak sakit apa pun.. ;]

Ahmad Ismi said...

Taklah scary..tapi Sakit...giler mcm kena torture.... bila bius habis..giler sakit dia unbearable.....sakit..hehe...

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...