Nak cuba Buat sendiri durian Crepe

ASSALAMUALAIKUM WBT

Khamis lepas aku ngan kawan-kawan aku sepatutnya buat experiment PHY 360. Kira mini project tuk final sem ni. So untuk carry on ngan experiment ni kami kena beli bahan-bahan tuk buat kajian. So end up beli kat kedai hardware kat Indah permai. So masa tu pukul 12, then cacing-cacing kat perut aku dah menyanyi-nyanyi, macam lagu beribu sesalan ja. So, kami plan makan kat alamesra. Makan ayam penyet yang SUPER PEDAS. So, masa nak bertolak dari IP tu, ada gerai yang promo pasal Durian Crepe ni. So kami pun order,  Call okeh. Cuz owner dia tak bukak gerai masa tu. Main order then ambik kat tempat dia sebab dia nak kutip anak dia kat sekolah. So dalam 1 kontainer tu ada lah dalam 6 biji durian crepe ni. Tapi kami ada 5 orang. So, tuk decide siapa yang makan dulu tu durian crepe kami main OSOM. or main Chus(bahasa budak sabah). So, aku end up yang paling last dapat. Loser giler aku main binatang ni. Apapun, durian crepe, sekali makan nak dua kali, dua kali makan nak berkali-kali. Sumbat semua dalam mulut. Makan serakus yang mungkin. Tapi, memang sedap. Arghh.. Nak lagi..


Sedap and berkrim

macam bantaal pun ada

Resepi ni nanti aku nak try, cilok dari  Blog Cik Epal

http://cikepal06.blogspot.com/2012/11/resepi-durian-crepe-gebu.html#.UPFyWuSTxTI

2 comments:

zila manaf said...

wahh nak seket ;p

iNsaN BiaSa... said...

mie..aku dah try buat...senang ja la...

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...