First Week of Lecture

Assalamualaikum

3/12/12 : 

First Day of lecture start pukul 10. Subject CHM361. Madam GAN cakap dia dah nak start lecture On THE SPOT. OMAIGAD. Nasib masa tuh kira dalam 7 orang jak kat kelas. So dia tak start lagi. FUH!! Dah lah aku lum lagi ambik barang kat stor simpan barang. Then, kelas dismissed awal. So kami pergi breakfast kat luar. Then, ada pulak kelas pukul 2 PHY 360, under Miss Shirley. No final exam for this paper. Tapi kena buat mini project. Ni yang aku malas ni cuz kalau ikutkan last sem, memang stress berabis nak Growkan Bacteria2 tersayang dari KB. Thank god, just pengenalan sikit then pukul 4 ada kelas ngan Miss Ezza for CHM 260, kami adalah first batch budak diploma sains yang ambik Code ni. Miss ni aku ada konflik last sem ngan dia. Well, i judge too early. Masa waktu bekerja dia memang garang semacam ja aku nampak. Tapi, bila dia masuk kelas, lembut jer suara dia. She is part time lecturer, so kelas dia akan start after office hour which is 5-8, or 5-7 o 5-6(tut). 

4/12/12 :
Supposly ada kelas BIO 320 at 8, tapi lectur cancel. HURRAY!!!!! for now. Nanti masa nak replace klas lah akan datang berbagai penyakit. One of it is syndrome malas. Then, pukul 2 ada kelas CHM 361 Again, first hour just intro sikit. Code for last sem is CHM 360, and this sem CHM 361. Nampak pertambahn sikit ja kan? So kalau new code, no past year lah kan??? And Still, Mdm Gan cakap boleh ja guna Past year CHM 360. Tapi, Aik kenapa ada tapi??? cuz kalau new syllabus dari 6 chapter(kalau x silap), only chapter 6 jak yang di bawa dari syllabus lama. Tu pun akan ambik 21 jam untuk habiskan for that particular chapter. DUSHH!! Awal sem lagi dah stress. Pastu, carry on ngan lecture sampai pukul 5. Dia suru study, cuz dia akan bagi quiz on 5th Dec. OMAIGAD, first lecture dah ada quiz siot. Redha Ja lah. Then, pukul 5 ada klas with miss ezza. Dia explain briefly pasal kod ni. Then dia dapat detect kawan2 aku yang sweet escape masa 1st day of lecture. She asked 

"Yang lain, kelmarin kenapa tak datang?? Tidur di kampung??"

Then, kawan aku slumber badak ja jawab

"tak, tidur kat hostel ja"

Memang lawak, miss pun ketawa.

5/12/12
Well, pagi tu aku pergi HEP cuz buat final preparation untuk Peers For Gaza(raise fund) . Aku tukang print fliers.  Then, pukul 12 aku rush ke kelas CHM 361. Dah lah lum master lagi topik yang MDM suruh baca for Quiz. Then, dia masuk and ALHAMDULILLAH, dia ada MEETING. Bersyukur sangat aku. Tapi, dia bagi assignment ja. Alhamdulillah. Then dia cakap, NEXT WEEK ILL NOT BE AROUND. HURRRAYYYYYYYYYYYYYYY!!!! Again. Tapi, yang aku ingat MDM Gan ni, kalau ada kelas ganti, komfem dia akn penuhi jam yang dia hutang tuh. Matilah, hujung MINGGU KU.

Then next class, phy just pergi library tuk search topic. Pukul 5 ada kelas CHM Miss Ezza. Just jawab enterance servay. Then,balik. Malam tuh, aku and the geng pergi tengok movie. Anak ustad tengok twilight. Aku, kas and charles pergi tengok Pontianak VS orang minyak.(AKU NAK TENGOK MOVIE NGAN  BESTIE AKU, AMAT) Cerita tu susah nak describe. Macam racist sikit tuk orang sabah. Aku pun tak pasti niat diorang guna slang sabah ni. Macam rasa terhina pun ada gak aku rasa. Malam tu, aku lantak sekeping Roti canai kat Api-api center.  Sok pagi nya, DUSHHHH. Lancar betul aku membuang sisa2 dari perut aku. Sakit perut okeh!! Macam seminggu tak berak aku rasa. 

6/12/12
Malam sebelum kami tidur kat rumah kawan, sekali lah jaga rumah cuz bapaj dia xda kat rumah. Esok pagi nya aku sampai bilik, guling-guling kat katil, then pegi mandi, touch up sikit then pergi Peers For Gaza, raise fund for Gaza.  Alhamdulillah, berjalan ngan lancar. 

7/12/12
Its Jumaat, Jumaat. Gotta get down on Jumaat. every Body looking forward to the Masjid2. Then, petang jumaat aku balik rumah. Rumate aku hantar sampai pekan, then aku ambik 2 bus tuk sampai umah. Sampai kat Putatan, aku pergi beli bahan-bahan tuk buat spagetti. Dok mengidam berapa hari ni. Tidur tak lena, kentut separuh2 ja, minum tak kenyang, makan tak hilang haus. DUSHH. dah lah aku mengarut, yang penting MEM cakap sedap spagetti yang aku buat tu. Simple ja. Memang SODAPPPPPP hingga menjilat PINGGAN. 

Dush.

Upcoming event, 
9/12/12 - Ranau MAri. nak pergi poring sambil melawat Kaunselor kawen.

11/12/12 - HARI AKADEMIK UITM SABAH. Looking forward to it. Seriesly, nak sangat bawa abah, mama, along, amat, wan, arif and rini. Tapi, ni tuk student jak. InsyaALLH kalau berkesempatan next time aku nak sangat bawa 1 family pergi sana. KONVO nanti, aku harap parents aku akan ada ngan aku sentiasa. AMIN ya rabb. Thats all for now. Bye. 

EVERY DAYS GOING TO BE LEGENDARY

3 comments:

saye kerink said...

As Salam. Ismi! Hari Akademik tu mcm mana?

Wahahaha tak sabarnya hari Convo nanti! hehehe. Nanti boleh bergambar dengan budak-budak 'selempang pink'. hehehe ;p

Anonymous said...

Τhanks a lоt for ѕharing this with all of us
yοu actually rеcognize ωhat you aгe speaking
aρproxіmately! Вookmаrκed.
Kindly also cοnsult ωith my web ѕіte
=). We could have а hуperlinκ exсhange cоntraсt bеtωeen us
Here is my web blog :: winyourexover.com

Ahmad Ismi said...

Saye kerink @ Faris: Hari akademik ni lebih kurang macam MINI Konvo UiTM sabah..kira siapa dpt 3 pointer ke atas dpt sijil..then..ada anugerah 4 flat..tokoh akademik, tokoh sukan, tokoh kepimpinan...then anugerah pelajar terbaik gak ^^...

X sabar gak..insyaALLAH ok ...harap2 dpt konvo..heheheh..AMIN

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...