Istanbul Aku datang tak Best.

Assalamualaikum WBT

Petang tadi aku and ex class mates masa kat skolah dulu pergi Bandar. Just to meet up and outing. Thanks to our supir, Mr Muhammad. Kami 5 orang, then 4 orang nak tengok Istanbul aku Datang, then sorang lagi nak tengok silent Hill(cuz dia dah tengok Istanbul aku datang) So, mesyuarat dah tentukan. So, SAMIKNA WATOKNA. Keputusan meeting, ISTANBUL HERE I COME we decided to watch. '

Istanbul aku datang tak best? Siapa cakap?? well, lain orang, lain opinion. And I think its one of the best movie this year. 

Atfirst, sumpah aku geli sikit ngan ayat-ayat jiwang dalam cerita tuh. Well, aku bukan jenis yang suka jiwang-jiwang ni semua. Belum masanya kort. Tapi, bila dah lepas 15 minit begituew(yakin ja), aku dah start rasa cerita ni best. I mean dah start ada Komedi. Perjalanan cerita memang best. Tersusun and we can see Istanbul i a nice place to be visit. 

The thing yang attract me the most is, cerita ni macam SITKOM sikit. But, in the form of MOVIE. Aku suka sangat tengok sitcom, cuz short and FUN. Then, effect yang diorang guna pun quite amusing and different compare to many malay FilM. And paling aku tak tahan bila Harris pergi lari cuz nak halan Dian dari balik KL, Seriusly kecoh satu panggung. Aku pun tak tahulah kenapa diorang jerit-jerit. Well, aku pun nak gak jerit, tapi aku pandai beragak-agak. Like my friend cakap, "Diorang ni, tengok Movie mcm tengok TV kat rumah, kecoh giler", tidak terkecuali kawan-kawan aku gak. diorang cakap, SWEEET sangat cerita tu. Derhh!! Aku pun tak pasti. Haha

So, KOMEN aku cerita ni memang macam typical Romantic comedy FILM, but the way diorang express CINTA dalam konteks cerita ni is way TOOOOOO Different from others and thats makes it special. For me, rugi lah kalau korang tak tengok ISTANBUL AKU DATANG ni. Worth my MONEY. 5 star from ME(pandai pandai aku jak).

3 comments:

iNsaN BiaSa... said...

BEST GILAKKK !!! kan mie..aku suka sgt dkt BETO tu..

XOXO L..

publish !!

iNsaN BiaSa... said...
This comment has been removed by the author.
iNsaN BiaSa... said...

BEST GILAK !!! kan mie...aku suka sgt dgn BETO..my favourite actor !!

XOXO L..

publish !!

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...