Nur Kasih The Movie. Kabir Bakhtiar MovIe.

Salam Perpaduan smua. Apa Khabar??? smoga dlm keadaan baik2 sahaja. Aik. cam mau menyalin surat untuk karangan SPM pulak aq ni. haha. Erm. Tujuan post aq kali ni adalah utk menghebahkan.(padahal dah hebah dah). Tentang drama kegemaranku sepanjang masa yang diFILEMKAN. Erm. 

 


       Haha. Inilah yang aq nak citer ni. Drama yang aq paling sukak dulu. NURKASIH. N x pernah miss kecuali bbrapa episode. 2 pun trpaksa  CATCHUP beb. Hahah. sampai sanggup balik rumah tiap ujung minggu. Maklumlah, budak asrama. Xda tv. Btw. Mmg aq sukak sngat cerita ni. Kisah yang dimana sangat2 obvious tentang kehidupan masa kini. D mana Adam ni blajar kat oversea. So ada GF kat sana. Tp arwah abah dia suru dia kawin ngan NUR. Nur disukai oleh Aidil. Abang Adam. N abah dia tau yg aidil sukak nur. Tp dia jodohkan Adam ngan Nur. KENAPA? so based on my point of viewlah kan, abah dia nampak bah, sapa yang dpt bimbing c adam ni. Aidil kan kira kuat agama. So adam ni cam kureng sikit lah. sama gak cam aq. So NUR jak yg mampu membmbing dia. GF adam 2 pun last  Insaf. Kartrina if im not mistaken. 






     Sudahlah psl drma 2. Yang aq nak citer ni psl MOVIE ni. Hahha. Wtak utama yang menjadi penggerak dan memantapkan filem ini telah DISTOPKAN. adeh. namanya gak movie. Mesti ada kontroversi sikit. Kalo x, buat apa buat citer kan. 


dah habis dah pengambaraan nya..Yeah






Aq mmg xcited mau tau pa kesudahan nya. Ni lah sinopsis pendek NKTM:



Untuk filem Nur Kasih The Movie ni, Aidil (Fizz Fairuz)  menjalani kehidupannya sebagai seorang bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu Ilyas, 7, dan Maryam, 5, setelah isterinya, Alia (Ayu Raudhah) yang meninggal dunia.

Dan ada pelakon comel cilik Mia Sara dalam filem ni. Tak tau pegang watak ape. Nantikan d pawagam OK. n watak sarah dihentikan jugak cuz masa ni pelakon 2 p sambung blajar. Heheh. Imean time pengembaraan 2 lah ..haha
ok thats all lah 4 now. Byee


0 comments:

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...