review untuk filem KIL


Assalamualaikum Readers..

Do clickk ads yang ada di sebelah kanan blog saya.. Tq..Bless U..(Menyempat jap)

Have you watch KIL?? Okeh. Kemarin aku dan class mates kat skolah dulu travel dari Pekan to bandar sebab nak tengok movie ni. I watched the trailer. Well, to be honest, people will judge right?? At first, Okeh, aku judge filem ni. Why? Well, as to date. Terlalu bayak movie kat Malaysia ni yang orang buat just for komisen right??  i mean kita tengok kat panggung but not worth our money.Bila dah habis rasa macam nak pergi jak kat kaunter dan kencang



"I WANT MY MONEY BACK".


Okeh, mengarut dah. For Kil i think, deserve to get 4.5 out of 5. Aku kan amatur, so suka hati lah nak bagi berapa bintang kan? 0.5 tu atas sebab tertentu. Which is diorang kurang shoot muka. Tapi, myb tu cara baru tuk diorang kot. Aku sebenarnya niat nak teman kawan aku ja tengok movie ni cuz dia minat kat Redza Minhat. Cerita ni agak slow and sangat menguji minda. WHY? WHY? WHY? itu ja yang timbul dalam fikiran aku sepanjang 1 jam movie ni. movie ni best. Ada makna disebaliknya. Hehe

Apapun, back to track. Cerita ni tajuk dia KIL. I tought pasal cerita dia pasal orang nak bunuh diri so kena bagi KIL. Rupanya Kil stand for Akil. Watak utama dalam movie ni. Dia dah try beracam cara nak bunuh diri, siap tulis kat black board lagi benda yang dia nak buat tuk commit suicide. Macam grafitti pun ada kot kat blackboard tu. Then bila dia dah try many ways, then dia terjumpa Fliers "NAK BUNUH DIRI?" Call Us(okeh aku modified sikit.

So, dia pun call lah No yang tertera kat fliers tu. Then si Akil ni setuju nak mati kat tangan agen tuh. Which diorang akan hantar orang tuk bunuh si Akil ni. Then dia jadi paranoid, Kalau aku pun, aku akan paranoid kot. Yelah, kau tak tahu pun apa akan jadi kat kau. Then, kau akan rasa orang keliling kau tu adalah orang yang di hantar tuk bunuh kau? But, stil persoalannnya WHY? WHY? WHY?

Kenapa dia nak bunuh diri? Takda tujuan hidup kah? Tak bermakna kah hidup ni? Allah dah bagi, senang-senang jak nak commit. 

Kalau nak tahu, sila ke panggung berdekatan. Cuz cerita ni masih on going. Stress kot tengok movie ni, perlu critial thinking and to many things yang bermain kat fikiran aku. 

Apapun, selamat menonton ^^
Sumber



2 comments:

Asffa said...

Hai abg senior! (kakak2 pm ckp, kalau jmpa org kena greet and smile :) )

hrap2 filem kil ni boleh laa sdh d download..mcm best.

Ahmad Ismi said...

@Asffa

Wahaha....kak sama abang PM memang baik2 n comel2..sama gak ngan adik2..wahaha...Ok2..download n tengok sampaipingsan..wahaha

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...