Harga Top Up Tidak akan naik.

 Salam.
BANG BANG BOOM. Ini jak yang aku mampu cakap bila celcom sms aku tadi. So aku just mengharap mereka berGURAU.
Kupon makin kecik, harga makin besar (FROM THIS BELOG)

Kamu dah terima mesej pasal tuh . Alah~~~, yang TOPUP dah naik harga???? Tipulah kalau tak dapat. Hehe.
Btw. Melalui perkiraan  menggunakan kalkulator casio 570 MS aku. Kadar bagi TOPUP mulai 15 september nanti adalah
RM 10 x  6 % = RM 0.6 or 60 sen.
Tapi, kan?? kebanyakan kedai topup memang letak harga standard lah,lebih 50 sen untuk rm 5 dan 1 ringgit untuk yang 10 ringgit
So kalau begitu. Kita kena bayar untuk kedai yang charge lebih
RM 11 x  6% = 0.66  ataupun 70 sen
So kena bayar Rm 11.60 lah. Maybe korang tengok nilai ni sikit.
Tapi sebagai student, nilai ni memang HAMPEH. Tapi cuba bayangkan kita beli 10 kali Reload Rm 11.60 tadi dalam sebulan. So kita dah terpaksa bayar rm 16 ringgit untuk jumlah yang kita tidak guna. And kalau dalam 1 juta orang yang beli reload tuh
1,000,000 x 1.6 = 1.6 juta.
Fine. Tabah kan??? So sekarang ni aku harap Celcom tengah BANG BANG BOOM dengan aku. Kih3.

8 comments:

Amzar Syazani said...

XFAHAM~ HEHE .. :)

matjet said...

pakai postpaidla plak bro..hahahaha

:: cikkmamah :: said...

baa..mari bli talkie walkie

Ahmad Ismi said...

Amzar: Basically..memang cekik lah cuz kita bayar something yang kita tak guna

Matjet.. Kih3...iya kan...erm...bley unlimited...tp no Fulus no Talk\

Miss mamah@BaNGYang: Iyek....senang aku kol ko..."minta hubungkan dengan mamah, ulang suara mamah"

SuhaZainul said...

tax..tax..tax.. benci...
ape pun.. da joint senarai budak cun.. =)

lieynanilaz said...

harga semua naik...huhu..

Muhd said...

Mik, aku cadangkan pakai bahsa isyarat asap jak kalu mo berhubung dengan orang jauh. .Nampak tu asap di Kk kalu dari Bofort. .Sangat.!

zulhilmi.tempoyak said...

nk buat mcm mn bro...

org jeles kta ni dok msg ngan awek byk sgt..

hhahahak

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...