REVIEW: Hansel And Gretel

Hey Guys,
Assalamualaikum For Muslim, 
Salam sejahtera for sivik.

Few weeks back, i watched Hansel And Gretel

From my point of view, they deserve 4 out of 5 star.

The storyline quite ok. But, its just moving too fast. 

And......Sometimes ada yang impossible.

FIRST: Bila witch tu naik penyapu, tiba2 hansel and gretel dapat kejar dari depan. Padahal, masa tuh the witch nak larikan diri dari Hansel and Gretel. Tapi, tiba-tiba busted dari depan.

Kalau korang tak faham, better watch it for yourself.

Synopsis:
Cerita no pasal 2 orang adik beradik (Hansel and gretel), bapa diorang hantar ke hutan atas arahan Mak diorang. 

so, masa kat hutan tu diorang terjumpa rumah yang made of candy. So diorang makan candy tu, then pintu pun terbuka. So diorang masuk. Kat dalam pulak ada witch.


Witch tu nak makan diorang. So, as the saying goes "Ladies First", so witch tu nak pangang si Gretel dulu. While si Hansel kena kurung and force to eat a candy(yang menyebabkan dia sakit, and every few hour kena ambik suntikan so that he can continue to survive). Tapi, dipendekkan cerita, diorang dapat escape dan berjaya membunuh si Witch tu. Beforewitch tu kena panggang FUlly cooked, i mean before dia termasuk dalam Oven, dia ada attack Gretel guna spell. Tapi, tak berjaya, intead tembus. So, Agak misteri di situ. Then, lepas ja kejadian tu, diorang ni makin femes sebagai witch hunter. Dah berjaya bunuh ramai witch. 

Then Tamat(SILA KE PAWAGAM YANG BERHAMPIRAN)


0 comments:

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...