Istiadat Hari kecemerlangan Akademik UiTM Sabah (peringkat Diploma)

Assalamualaikum WBT

Alhamdulillah 31st August 2012, dari pukul 8 pagi onwards sampai tengahari telah diajalankan satu istiadat kecemerlangan akademik bagi pelajar diploma UiTM Sabah untuk exam baru-baru ni or Nov-March 2012 Session. So pelajar yang dapat 3 pointer ke atas dapat sijil lah. For Diploma In Science, 23 of us managed to get Dean's List. 10 orang dari batch kami with one of us got 4 flat. Impress doh, cuz student yang dapat 4 flat tuh anak timbalan rektor and still maintained her CGPA 3.86 if im not mistaken. Macam gak sorang kawan aku Charles Billy. InsyaALLAH doakan kami sama-sama dapat ANC ya. Sekarang tinggal 4 orang jak untuk dapat Anugerah Naib Canselor for our batch which is Me(alhamdulillah, bukan mau takbur), Charles, Ain, and Shafiqah. But on of my senior said, makin mau habis sem makin kurang ANC candidates. Sedih pulak aku. So, kena struggle berabis lah ni nampaknya. 

Cuz, last sem supposly ada 6 of us who get dean's every sem. Tapi, tiba-tiba 2 orang kawan baik aku tak dapat DL. one of them whom score 3.49 for GPA's. EmoC kalau begituh, all thanks to QMT245. One of the senior's who came this morning is Edna Magdalena. Dalam batch dia, shes the only one who got ANC. Hari ni jak, empat kali dia naik pentas. Rezeki dia kan. Guess what, she managed to enter Degree in Pharmacy UiTM. Dahlah susah nak masuk Pharmacy skarang ni. Rezeki orang masing-masing kan?? So, insyaALLAH dengan ada program macam ni. student yang dapat below 3 pointer will be trigger to get 3 pointer. Yang dapat 3 pointer and Dean's akan sentiasa try to impove ourselves. ^^. UiTM sabah buat program ni so that we can get Autonomi untuk buat konvo sendiri. kalau konvo kat Sabah, satu family aku boleh bawa. 

0 comments:

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...