MDS UiTM SABAH (JUNE-OCT 2012 Session)

Assalamualaikum WBT

Alhamdulillah, Mds untuk pelajar baru UiTM Sabah dah berakhir minggu lalu.
Intake kali ni sangat ramai. Alhamdulillah, kebanyakan program berakhir dengan baik.
Penghulu untuk Pelajar kali ni sangat bagus. Mesra dan berdedikasi gituew. 
Aku pun dapat jadi PM cuz preference dari pihak MPP. Thanxx to Aizel, Cici, Azwan, Aisah, Pijul Dll. Kawan aku pun request untuk aku mengisi kekosongan jawatan PM atas sebab tertentu. Diorang cakap, aku dipilih cuz perlukan khidmat dalam Penempatan dan Makanan. Aku ni kononnya pandai lah dalam urus benda ni. (yelah tu).

Perjalanan MDS kali ni agak lancar. Pegawai yang incharge untuk Makanan yakni Puan Dayang, sangat-sangat baik dan friendly. Dia tidak mengabaikan kebajikan kami. That's what i like. Tapi, masuk hari ke 3 kami dilanda ribut dan menyebabkan 2 buah canopy terbang. Mujahadah masa tuh. Kami sediakan canopy untuk pelajar berteduh masa ambik makanan. Atlast, terpaksa guna jalan jauh untuk dapatkan makanan. Cuz, dioarang ni makan kat dalam dewan serbaguna.


Unpredictable kan?? 

MDS kali ni agak best cuz aku ndak terperuk kat kolej ja. Kalau sem-sem dulu. Malam jak aku dapat join program, cuz aku kena jaga urusetia Siswa. So kira sem-sem lalu agak susah untuk exco makanan dan penempatan cuz ada kerja tambahan . Kali ni aku join 75 % program. Enjoy lah Pokoknya. 

PM's Family pun sporting. Last night bersamaan 15.6.2012 PM2 seramai 23 orang outing kat luar. Makan steam boat sambil celebrate birthday kak Cici kat kampung Nelayan. after that kami pergi tanjung lipat, Then direct ke Tanjung Aru.
Aktiviti malam untuk outing kali ni agak gantung cuz semua pun penat. Yalah, first week lecture. Semua pun penat. 

Apa2 pun, kenangan bersama MPP sesi 2011/2012 selama 3 sem akan preserve dalam jiwa. Aku nak run MPP?? Tak kot. Even orang dah pujuk aku tuk join. cuz aku tau aku tak boleh commit ngan benda yang boleh ganggu pelajaran aku. ^^. 

PM FAMILY ^^.



Nilah PM family. Kak cici yang kat sebelah aku tu(sapa kenal aku ja yang tau mana 1 aku). Memang meriah lah malam tu. Makan sampai buncit. Siap tapaukan makanan yang ndak habis. ^^. will preserve the memory forever.. ^^


0 comments:

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...