CAMPING KELAB BELIA RAFFLESIA di Kawang Papar








Assalamualaikum WBT.

26, 27 dan 28 bulan 5 2012. 3 hari ni aku join camping anjuran kelab belia rafflesia.
Aku jadi fasilitator dan bukan peserta. Aku dah pernah join camping yang dianjurkan kelab ni. So, dengan confident nya aku jadi facy. 

Camping kali ni, ada 43 peserta. Dan kira santai lah. Peserta best belaka. Fecy smua sporting2.  i managed to make few new friend. Yang paling kuat ketawak namanya Lucas. Paling santai Jelviz sama jason. Jepta pendiam, tapi dasar menyakitkan hati. haha. Cuz dia ni memang teroro buat lawak spontan. Kak Elisia(aku yakin jak gini cara nama diorang), yang sudi masak tuk kami. Teharu pulak. Apa?? Kau tak pernah join camping?? Loser giler kau ni kan. 

So far memang camping ni best. Tapi, kembara malam cancel. Even hampeh terasa, tapi aku faham gak. Aku taknak kejadian dulu menimpa kembali. Ada yang ternampak dan histeria. Masa tu, aku jugak lah jadi tok dukun. Tapi, aku guna ayat kursi jak. Alhamdulillah ok gak. Ni pun semalam ada budak hampir pengsan cuz ternampak BENDA tu duduk kat tangga. Sekali lagi, aku jadi pak DUKUN. Aku bacakan ayat kursi dan budak tu merengek. Pastu, bestfren aku MAD dengan confidentnya baca yassin tanpa Wudu. Last2, kami sama2 pergi ambik wudu'. Banyak komen pasal kembara malam cancel. Tapi, aku rasa lebih baik benda tu. Cuz, kalau diorang masuk lebih dalam hutan KAWANG tu. Komfem ramai merana. Peserta ramai giler 43 orang. kalau semua kena kacau macam???? Takut2 kak limah join sekali nak rasa xperience kembara malam. Kah3.

Acara yang best, kami buat unduk Ngadau. Tapi yang unik nya bukan perempuan yang join. Tapi lelaki. Just for fun, dan aku agak kecewa bila hanya 5-6 orang ja yang sporting. Hampeh benar. Tapi, aku memang terhibur dengan finalist yang sporting tu. DORRIS, SYASYA, DLL. 
Ketawa terbahak2 aku. Macam mau keluar nasi yang aku makan malam tu. 

Kawan aku pulak pasni pergi TENOM. Tujuan?? Untuk makan kuih. Cuz kuih sana besar-besar. So aku kirim salam jak ngan kazen kak limah kat sana. Hehe. 
Hope dapat join lagi next sem. Kbai

BTW.. Gambar masa tu ^^


Gambar kat atas ni group under kawan aku si MAD. Diorang kena denda timbulkan Kura2 dalam kolam tu. Memang lawak.


Ni diorang jugak, Group 3. Main game angkat2 telur. Telur diorang pecah seribu. Macam bukan telur dah aku tengok. Tapi, diorang ni best gak masa survivor.


Rintangan terakhir tuk 'angkat2 telur". Yang tengah gembira tu c Edlin. Saja tangkap gambar. Peserta pulak tengah stress. Hehe. Cikgu dee sibuk tngkp gmbr gak. Hehe.

4 comments:

Muhd said...

Ha3. .Lawak jo.! Group tu under ko n aku K. Mentang2 dorang loser mula2 terus ko nda mo ngaku ko fecy dorang ar. .Dasar khianat. .

Ahmad Ismi said...

hahahha... kau pulak tu ndak ngaku..emo nti durang kau ndak ngaku team....haha... geng aku bah tu....aku mngaku cuz drg menang survivor.....yang lain...smua nama kau naik..eheh
..tp best gak durang..sporting...

Muhd said...

Haha. .Angkut telur dorang paling jujur K cam aku. .Survivor pun lasak cam aku. .Cuma time kena denda panggil kura2 lah loser cam ko.!

Ahmad Ismi said...

hahaha..ndak ngaku g kau arhh..pdhal kau tu yg emo2 awl2 g...BONGGOL DURANG..NDAK DENGAR CKP PASL BUAT LOGO BESAR2..haha...tp mmg lawak lah panggil kura2.... "kura2 naik lah, cigu suru naik"..haha

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...