Istiadat Hari Kecemerlangan Akademik UiTM Sabah Sesi Jun-Oktober 2012

Assalamualaikum

Alhamdulillah, pagi tadi telah dijalankan satu Istiadat kecemerlangan Akademik UiTM Sabah bagi peperiksaan Semester lalu. Tujuan utama untuk buat Mini convo. Nanti boleh lah UiTM Sabah dapat Autonomi untuk buat Konvo sendiri kat sini. At first, aku rasa better Konvo kat S. Alam. Tapi, bila difikirkan balik bagus lagi konvo kat sabah jak. Boleh bawak satu family. Kalau S.Alam, kesian pulak adik-adik aku tak dapat join. As for me, this is something that should be conduct every year so everybody will try their best for final exam. Semua pun nak aim 4 flat. Kena struggle berabis lah ni. 



Bagi fakulti aku(Applied science, DIS to be exact) kami join sesi kedua yakni 31 July 2012. Fakulti kami mencatatkan 100% kelulusan. Giler bangga aku, meaning to say, tiada yang kena DM. Its Okay, Its Alright, Dis FIGHT FIGHT FIGHT. For our faculty, 23 of us managed to enter Dean's List. And among that, 10 of them came from our Batch(intake july 2010). Bukan nak bangga, tapi rezeki ALLAH kan ^^. Sorang dari batch kami dapat 4 flat nama dia Dg. Nurshafiqah. Dah lah anak timbalan rektor lagi tuh. Impress betul aku. For our batch, sedih cuz last semester dari 6 orang ANC Candidates sekarang tinggal 4 orang. Aku, Charles, Piqa and Ain. Kawan aku kesian, semua dia dapat A, except QMT(subject haram tul), dia dpt B-. Kasi jatuh pointer jak. tapi kira tinggi gak dia dapat 3.49 . Tinggal 0.01 jak lagi baru dpt Dean's List. Giler emo kan? 



Apapun, fakulti kami ada sorang yang menamatkan pengajian dengan ANC. Nama dier Edna Magdalena. And dia dapat degree In Pharmacy. Memang best lah kan, cuz sekarang ni susah sangat nak dapat Pharmacy. Tiba2 aku berfikir MACAM MANA LH NASIBKU?? 



Aku hanya mampu berdoa kehadrat Ilahi semoga ALLAH akan bagi aku apa yang aku mahu. Tapi, kenalah diiorngi dengan Usaha kan?? InsyaALLAH we'll try our best for the upcoming exam which is less than two month from now. Tahniah buat yang berjaya, buat yang kurang berjaya, Kegagalan bukan penamat, Kejayaan Bukan Muktamad. Aku dulu spm results cikai2 ja. Alhamdulillah, Allah bagi aku kesedaran untuk strike all the upcoming obstacle. Doakan semoga aku dapat ANC ya. Especially family and kawan-kawan ku,hanya mengharap doa dari kamu (TMR, Generazi)


Me and Charles. Nervous cuz lama ndak naik
Pentas. BTW, he is the best students for our batch ^^


1 comments:

kerintingputih said...

Tahniah sbb salah sorang dari calon ANC, best nyeee...

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...