Scent of EXAM


Assalamualaikum

Giler jeles aku bila baca blog blogger yang dah dapat sambung belajar dalam course yang aku nak. Risau giler. Aku dapat tak sambung dalam bidang yang aku nak? Apapun, ALLAH yang bagi. TApi, penyesalan tetap ada. One thing, pasal aku tak target tinggi-tinggi masa sem 1 dulu. And bila sem 2 results aku naik, CGPA naik sikit jerh. Stress giler nak menaikkan CGPA ni. I need to blame my own self. Sebab apa? Aku yang tak cari Alternatif sendiri masa freshman year dulu. Giler, aku bawa perangai aku yang HUHA masuk U ni. Hangkang giler cara aku stady masa part 1 dulu, all quizzes and test yang first aku failed. Failed bermaksud, kurang dari separuh. In the end, im the one who regret it. Spm dah lah hangkang tahap unta, 3 A ja? Siap ada orang bagi TAHNIAH lagi. Terasa diriku dihina Haha(sangka baik ja). Tapi, aku terima seadanya. Memang usaha aku dulu kurang. Tapi, yang aku tahu sekarang lain. Every sem kau akan ada peluang untuk dapatkan Dean’s. Yang membezakan adalah usaha.  Kak Intan@MPP kitaorang pun ada state “Dekan or kejayaan milik ALLAH, tapi Usaha milik kita”.

Then aku baru tersedar tentang kehidupan aku yang kurang berusaha untuk beberapa sem ni. Kalau ada paper, siap malam tu tertidur lagi. Kalau dulu, aku siap tak tidur satu malam lagi. Apapun, InsyaALLAH I’ll try my best untuk paper yang tinggal 2 jak lagi ni. Even, sangat susah(memang susah bagi pemalas macam aku). Apapun, gudluck evrybady. InsyaALLAH, Dekan ALLAH yang bagi. Kita berusaha jaya. Gudluck tuk student PHY 310 (Faris(kwn blogger@ course mate from UITM) and RUmate @ kwn aku Charles, shafiq n the geng). Celah gigi jak tu kan???? Hehe.

PS: Muhd MAD, jangan lupa kutip aku dirumah lepas exam ya. Kita HUha kat KK. Ndak payah risau pasal BUS. wahaha

3 comments:

kerintingputih said...

Suka dengan ayat ni, "“Dekan or kejayaan milik ALLAH, tapi Usaha milik kita”. :) Yep, kita boleh berusaha setinggi mana kita mampu, tapi selebihnya, hanya Allah jua yang menentukannya.

Semoga berjaya.

nurfatiha zulza said...

klu nk dpt angerah dekan,kena skor brape ya pointernye?

Ahmad Ismi said...

3.5 ja...insyaALLH boleh tuh ^^

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...