About Me

Alumni Diploma Sains UiTM (Part1)

Assalamualaikum WBT

Posting ni aku tujukan kepada semua pelajar yang tengah konfius nak sambung study kat mana after dah tamat diploma sains. Truthfully, bila aku dah habis degree ni. Aku macam nak acah function sikit. Sebab apa, masa aku study kat sabah dulu, aku sangat kurang exposure tentang kursus yang aku boleh mohon lepas dah habis diploma. 

Basically, I can say, Most of the course offered kau boleh ambik. Even kau boleh sambung dekat universiti lain. For instance USM. Then I also met with ex Diploma (Chemical Engineering), who further his studies di Manchester Uni.

If you have any inquiries, you can always leave a comment or just email me at itsmieismi@gmail.com

So far, course yang budak diploma sains tak boleh nak mohon are :

BEng Oil And Gas
BEng Civil 

Ni based on pengalaman aku lah. After diploma, acctually I went to UiTM a week early so that I am able to process for tukar course. Tapi, tulah. Too young to realize. Sekarang dah habis pun BEng Chemical aku. Next time aku akan share ler.




0 comments:

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...