Aku Suka Bila Kelas CANCEL!!

Assalamualaikum

Ahakz, pengakuan dari diri aku yang jujur nie. Alah, korang tak perlu nak sembunyi lah. Komfem korang pun rasa macam aku kan??  Giler, aku masa jadi klas representative nie slalu jadi penyampai maklumat. So, aku tepaksa lah belakon steady. padahal dalam diri aku ni memang gembira tahap naga. HAHA.

 Tapikan, bila difikirkan balik. Kira rugi ada kelas cancel ni. Kalau lecturer bio aku. Komfem dia nak replace. Dia buzy so aku faham lah gak kenapa kelas kadang-kadang cancel. So, bila dah 6 jam(trus fedup) yang perlu diganti trus aku pakat dengan kawan-kawan aku cakap kat lecturer tu yang kami halalkan jak 6 jam tuh(begurau). Tapi, memang lecturer aku tu jenis yang tegas. So, tahan mata jak lah kalau kelas SUPER DUPER COMBO ngantok. Bayangkan kalau kelas tu 6 jam. And subject yang memang mengantokkan. Aku kalau tengok roomate aku tertidur dalam kelas, aku dok ketawa jak. Lawak cara dia tidur. Owhya. Subject BIO ok. Tapi, nasib lecturer aku tu hebat and best. Masa PArt 1 dulu aku blank sikit kalau kelas sir aku tuh. Tapi, Alhamdulillah berkat ketabahan aku tuk minat BIO(i love BIO), akhirnya dapat gak aku A untuk subject tu for the past 3 sem. Alhamdulillah, tu rezeki ALLAH. Bio best apa?? Even sometimes orang cakap bio ni super duper lame. Aku tetap sayang BIO. 

Tapi seriesly, kalau masa BIO untuk sem 4 lalu memang stress giler. Cuz pagi 8-10 ada QMT, then 10-1 CHM, then BIO 2-5. Mata aku dah macam panda dah kalau dok blajar jak non stop. So, balik bilik after solat komferm ampai-ampai kat katil Memang no lyfe aku rasa. So hopefully next sem schedule tak pack sangat and kurang stress. HAha. So post nio xda apa-apa pun. Salam ^^

4 comments:

Zul Fattah said...

aku kalau kelas cancel.. enjoy r... itu maknanya masa utk tido

Ahmad Ismi said...

hehe...tipulah kalau aku tak suka...gmbira tahap dewa ni..mcm dunia ni aku sndiri2 jak ada..haha

saye kerink said...

As Salam. Ismi, ahah, congrats!!
Bestnyaaa dapat biology A untuk 3semester berturt-turut. oh and I heard kau dapat dekan for the past 3-semester, congrats! nak sambung dentist kan? hehe. oh anyway, aku baru tahu sabah ada dip.sains. ingatkan dekat negeri sembilan, pahang & perlis je. Apapun, salam perkenalan! Ada FB? Aku tak jumpa FB kau. ;]

Ahmad Ismi said...

Wassallam Tq...hehe.... Alhamduulillah rezeki ALLAH bagi..kau pun kan?? er,.... aah..sabah ada DIS..kalau x silap sarawak pun ada....erm... insyaALLH kalau rezeki nak jugak merasa ambik dentist..tapi cut off pointer tinggi siot... 3.86....sakit perut menengok requirement tuh... ni link sy https://www.facebook.com/profile.php?id=100002973680262 hehe...tq arhh....^^

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...