Bagus ka PLKN nie??

Assalamualaikum WBT

Ok, Sebenarnya aku tengah boring-boring ni. So tadi baru ja TERSTALK junior aku kat skolah dulu. And guess what, dia dah masuk PLKN. Perkara yang mengejutkan aku, dia Alhamdulillah dah bertudung. Seriously, aku jeles dengan budak-budak yang dapat PLKN niey. Best siot. Aku dulu after SPM takda hala tuju. Last-last kerja KFC. Menyebabkan berat badan aku menjunam kurang dari under weight. Masa tu aku masuk dalam super underweight. Kawan aku plak, best siot dapat PLKN. Wellm yang back to the topic, bagi aku yang ndak pernah ikut PLKN, bagi aku peluang ni bagus, selain medisiplinkan ianya juga menyebabkkan ramai kawan aku berHIJRAH. Dari tak bertudung , kepada bertudung. Setakat ni adalah beberapa orang yang aku kenal pergi PLKN and Allah bagi HIDAYAH. Syukur, Hidayah tu milik ALLAH kan?? 


Tapi, dengar cerita memang best lah PLKN. Cousin aku, 2 orang dapat PLKN dan masa 2 minggu pertama diorang cakap macam nak balik ja. Bila dah habis  3 bulan, diorang cakap macam nak extend ja masa kat sana. Diorang ni tough gak aku tengok. Raya berapa tahun lalu, masa raya cousin aku ni tumpang kereta and unfortunately kereta rosak dengan Spontan. Aku masa tu dah bermandi peluh, macam aku baru jatuh sungai ja. Skali aku tengok belakang sumpah jeles aku tengok cousin aku tu TIDUR NYENYAK dan tak berpeluh sama sekali. Aku tanya tips, and dia cakap masa PLKN dah biasa panas-panas ni. hehe. Tak tahu lah. Boleh gak korang share pengalaman korang kan?? Feel free lah. Aku pun nak gak tahu. Maklumlah, tak pernah lari dari kepompong. hehe. Virgin Gituew.

1 comments:

NoAzSha said...

PLKN mmg terbaek mek!!!xD

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...