My exam results for 1st sem of chemical Engineering UiTM

Assalamualaikum

For degree ni, aku tak nak komen banyak sangat pasal results aku. And ill keep my pointer a secret. Apapun, syukur alhamdulillah atas kurniaan Allah ini. Rezeki kali ni milik Allah, dorongan lecturer, bantuan rakan2 dan support from both of my parents.

To be honest, aku tak feeling sangat nak dapat results kali ni cuz aku dah redha sangat dah. Ntah lah, since 5th sem diploma, bila results keluar aku dah tak berapa nak cuak macam dulu2, which is mandi tak masa tidur tak lena. 

Tapi, yang buat aku SEDIKIT cuak, bila aku mimpi yang aku repeat process chemistry. Tapi, cuak tu muncul masa bangun tidur jer, pastu dah tengok movie, feeling tu dah hilang. haha. Aku keep doa mintak kat ALLAH semoga aku dapat keputusan yang ok. 

Alhamdulillah, aku dapat dekan. Ngam2 jer. Frankly speaking, 80% of my class mates score dekan. This thing drive me to perform well for the very next semester. Most of buangan medic, dental and pharmacy dapat score very well for this sem. Tapi dengan results ni, harap Allah elakkan kita dari sifat riak dan takabbur. Amin ya ALLAH. 

Alhamdulillah aku pass semua dengan OK sahaja. Ada subjek aku target A, tapi tak seberapa nak A. Aku dapat A- instead. Fluid flow, yeah. Aku sakit a day before that paper. Sumpah, sakitnya ALLAH je yang tahu. I cant sleep, and felt pain on me feet. Tak tau kenapa, maybe sebabkan aku duduk lama sangat kat lantai. 

Apapun, goodluck to all my friend and goodluck for ur next sem. InshaALLAH we can do it. We need to try our very best. AMIN.

1 comments:

Anonymous said...

hai.. sy nak tnya chemical engineering ni susah tak? bidang ni nak kerja apa ye nnt? thanks.

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...