About Me

Syarat kemasukan ke UiTM

Assalamualaikum WBT

Baru-baru ni ada readers yang tanya pasal kelayakan nak masuk few courses kat UiTM. For Spm leavers anda boleh semak kelayakan di http://esyarat.uitm.edu.my/ . Please bear in mind, even anda dah pass minimum requirement untuk kursus tersebut, tapi itu tidak menjamin anda akan diterima masuk kedalam kursus tersebut. Contoh, ada pelajar yang layak masuk ke asasi. Tetapi tidak diterima masuk disebabkan banyak sangat persaingan. Yang dimaklumkan oleh rakan saya, asasi UiTM ni memerlukan 7 A sekurang-kurang nya bagi emalayakkan anda memasuki kursus tersebut. Apapun. bagi saya, belajar mana pun sama jugak, asalakan ada determination yang hebat. Matrikulasi pun merupakan option yang amat baik. 

Sekian, kalau ada pertanyaan boleh jer tanya. In sha Allah kalau sy free saya akan try jawab. 

Sekian

1 comments:

Jannah Idy Razlan said...

Hai. Saya masih belajar diploma sains uitm sem 3. Nak apply degree pendidikan dalam fizik under uitm jugak nanti. Program penerapan uitm tu start dari sem 1 je ke untuk aliran sains? Kan degree akaun boleh terus masuk sem 4 kalau cgpa 3.0 and above. Untuk pendidikan ada tak macam tu?

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...