Karnival Pendidikan MARA 2011

Salam semua. pagi tadi. bangun jak tiba2 dpt message dari Celcom. Ni lah isinya:
Lawati Karnival Pendidikan MARA 2011 yang berlangsung dari 11 mac hingga 10 april di seluruh negara. untuk maklumat lanjut sila layari www.mara.gov.my/maraedux 
 http://www.mara.gov.my/c/document_library/get_file?uuid=b1112c66-140a-4fa0-abf6-bb492bc6e149&groupId=49177
erm..4 more detail. sila picit link di atas ini. Hehhe.
2 all students. particularly School Leavers jangan lepaskan peluang yarh!! biasanya ada yang bekerja kan time abis SPM ni. So, mintak lah cuti awal2. Kalau pergi bandar. Sila lah rajin2rajinkan kepala anda untuk membaca barner2 yang telah disediakan. Kalau kat Sabah. Erm. Biasanya diaorang letak iklan 2 kat depan masjid negeri. So BACALAH. Hehhe. N datanglah... X rugi. Disana anda akan di exposedkan dengan benda baru. Cuz sy percaya, ramai yang sekarang ini masih tertanya2, APA YANG PERLU DILAKUKAN SETELAH HABIS SPM?????? ^0^..ErMM...tidak usah risau. Hadir jak ke pameran2 pendidikan sebanyak mungkin. Perkara yang anda decide pada hari ini adalah untuk keselesaan anda pada masa hadapan. Buatlah keputusann yang TERBAIK. Kepada sesiapa yang berminat nak masuk PRA DIPLOMA UiTM....jangan malu, n jangan segan....mohon lah secepat mungkin. Rmai yang kata, amik pra diploma ni bazir masa? betul kah?..erm...bai saya x membazir masa pun. Kawan2 sy yang bekas pre science sangat lah INTELLIGENT. Mereka dah kuat basic dah. Mcm sy, direct intake, masih blur2 g. Cuz dah lama x pegang buku. n dulu2 belajar untuk pass exam. Benda tu akan berubah apabila anda dah sambung belajar nanti. Anda Akan MENGHAyATI apa yang anda pelajari. KWN2 PRE SCIENCE...i mean ex pre science merangkap kwn2 sy dari UiTM Sabah merupakan antara students yang sangat bijak. Sy byk belajar dari mereka. So, kalau rasa nak masuk pre science, jgn risau. sama jugak 2 nanti. Sama2 akan graduate. Atleast anda advance sikit kan dari yg lain???? Untung. .....SO anda yang tentukan apa yang terbaik bagi anda. Selain itu, UiTM Sabah juga menawarkan kursus Pra-Perdagangan. Sila layari google n search "Kemasukan UiTM" or "online.uitm.edu.my"........

0 comments:

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...