Jangan pilih UiTM??

Assalam Readers..
Ok. Hari ini aq ada terbaca satu blog yang best ENTRY dia and kompem buat aq naik hangin.

Well, entry dia bertajuk "Aku budak Uitm, so what???. penulis dia Cik Azza kalau x silap Jangan salah paham OK aq bukan nak cakap Buruk pasal budak ni, tapi nak puji dia cuz dia bangga cuz jadi pelajar UiTM. 


Well, aq pun BANGGA. I REPEAT. aq BANGGA jadi student UiTM. 
Well, situasi antara selalu dialami budak UiTM bila first time dapat surat tawaran adalah
"Owh, dapat UiTM je????


erm..UiTM jak??? jadi kenapa juga kalau aq budak UiTM???
Salah kah kalau masuk UiTM?? BEDOSA??? or do I commit a crime??
Well, ramai gak orang bila aq tanyak
UPU mohon apa???
Well, Yang penting takda sorang pun yang mention UiTM (HIBA pulak)
Aq pulak, rasa macam di TABAK ok..Tapi xpalah..ITU PILIHAN KORANG
U derserve tuk pilih yang terbaik tuk korang. Yang terbaik bagiku adalah UiTM ^^


Teruk sangat kah jadi budak UiTM ni???
kenapa??? Sebab ramai graduan UiTM menganggur kah???(Aq ada baca artikel pasal student U yang mengganggur)
I mean, normal lah bha kan??? UiTM sangat besar. Setiap negeri ada sebuah.
Aq kat UiTM sabah Ok. Ramai gak budak bumi yang masuk UiTM.
and they PROUD


Well, as for me. Aq sedih lah kenapa ada segelintir orang yang selalu underestimete budak UiTM. Aq hiba ok. Macam hancur ni bila ada yang hina-hina UiTM. Well, UiTM ni bagi peluang kat budak-budak yang resullts SPM kantoi cam aq(bukan korang n bukan semua) untuk rasa jugak kemanisan jejak menara GADING. Tapi memang , kata2 sarcastic selalu dilemparkan kepada penuntut UiTM. Well, indirectly lah. Macam yang satu ni:

 aq rasa best duduk kat UITM ni. Aq gembira bila dapat masuk UiTM. and memang aq letak first option aq UiTM. I mean semua aq pilih UiTM time isi UPU dulu. HAHHA. Just so you know UiTM masuk dalam top 8 Universiti  ranking U di Malaysia bah. Even UiTM sebuah universiti yang besar, tapi dapat gak maintain reputasi baiknya. kami sometimes tak perlu pun nak express cinta kami pada UiTM. Kenapa??? well, sebab UiTM sentiasa dihati kami.And one thing, UiTM universiti yang makan subsidi... Well, sejak bila korang tak ambik subsidi???? semua orang dapat subsidi ok. even pendatang tanpa izin. kalau cakap UiTM ja yang dapat subsidi. jadi kalau kita pergi beli gula misalnya, Orang UiTM boleh beli harga subsidi(harga sekarang) and korang yang tak masuk UiTM kena terpaksa bayar harga xda subsidi lah??? well, as far as i know lah kan, tak kira korang ni budak U mana pun,, korang akan bayar harga barang runcit EQUALLY. 


Well, aq dah balik2 emo pasal orang yang suka sangat dok kutuk2 UiTM. Well, rezeki kita masing-masing bha, dah rezeki aq kat UiTM. Alhadmulillah lah, dari tak dapat mana-mana kan?? Yang penting, kita semua menuntut ILMU. Ikut sruhan ALLAH SWT dan ikut Sunnah Rasulullah. 
So at the end, aq nak minta maap lah kat korang kalau korang terasa ngan belog aq and entri aq yang emosi ni. Jangan korang rasa offended ya. Cuz, bukan korang yang aq cakap ni. Unless lah korang ada buat benda ni kan?? hehe



8 comments:

miss biebbiey said...

ko ne mau emo2 knp??hahaha
aku tegur bab pilih UPU tue jak aa,,

suka ati la durang mau letak UITM d lastt sebabb durang ada target sendiri...

uitm ssh ba mau masuk lau ambik degree lbih lagi kalu bkn lpsan diploma uitm..

hee tue jakk peace no warrr ;ppp

Ahmad Ismi said...

Hahha,...Ceh...Miss bibiey...Bukan apa bha....ada org suka kutuk UiTM...so aq ada emo2 sikit lah...ndak abis2 gak drg mau kutuk....So aq emo lah..Kih3....~~~~~~~Well...promote UiTM bha....Bumi putra senang dpt bha..^(o0)^

♥ Cik Panda ♥ said...

proud to be uitm-ian :)

UiTM di hati kita ^^

S.N.F.A.S said...

haahaa..betul2x..saya dapat uitm gak..kat sabah...sc field..tp parents tak bagi...walhal akak aku kna bagi laa plak..yg penting belajar.. tak kira tmpt...

nurulmiza said...

uitm di hatiku <3

Anonymous said...

kalau asasi tesl camne eh? probability nak boleh tu tinggi tak? sy spm leavers ni. takot tak dapat. hm

Ahmad Ismi said...

@anon : erm....resultz cmna?? Try lah...insyaALLAH boleh tu

エルリックサーシャ said...

Aku dr zaman sklh target Nk msk UiTM...tgk mak cik pak cik sedara lulusan degree n PhD UiTM...tr pikir mcm best lh pulak UiTM ni so try apply tapi x dpt tgh Nk tunggu result rayuan...Nk ambik course library management kalau x dpt jgk Nk apply pra diploma MDAB under UiTM jgk

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...