Perkara yang Lelaki Dan Perempuan tak suka???

Assalamualaikum semua

Todays entry adalah

“Benda yang lelaki dan perempuan Benci”

ok, benda ni melibatkan lelaki dan perempuan ok. Tak kesah lah kalau korang dah kahwin, berkapel bertunang, or divorced. Hehe. Aq just nak share pandangan aq mengenai corak kehidupan yang sering kita alami sebagai insan yang bergelar MANUSIA.
Well kan manusia tak pandai cukup. Mesti jak ada yang kurang. Mau kan 
KESEMPURNAAN

1)Manusia ni tak suka Menunggu
Ok, benda ni selalunya melibatkan perempuan lah. Tapi ada jugak lelaki yang mengalami benda yang sama. Biasalah, janji melayu lah katakan. Kalau janji pukul 10 kompem akan extend sampai pukul 10 stengah or jam seblas.
Alkisah:
L: “salam ayang, esok B ambek ayang jam 10 tau. Jangan lambat ya. B beli tiket wayang jam 11 punya show. Kapel seat lagi . SWEEET~~~~(geli aq)”
P: “ok B, I janji 9.30 lagi I dah tunggu u dah kat bus stop 2 ok Sayang u..MUWAH!!!!!

Situasi kat atas Normal dah kan terjadi. Tapi outcome yang selalu terjadi adalah:
-Perempuan datang awal and yang lelakinya datang pukol 10 lebih. Sampai basi awek dia menanti.
or
-Lelaki terlupa yang hari ni ada date. Haha. ini aq no komen. 
Cuz, banyak nak pikir. Pandai2 lah korang k.
or
-Perempuan lambat, cuz anak dara. Dah tau ada date, tapi bangun LAMBAT. Then, belum lagi kemas umah. Dah tu,mekap2 and sedia2 dah amik 1-2 jam. So hangin lah si lelaki. Menuggu cam bodoh+blank+emo. I mean, kesian lah dia. Menuggu pas 2 cam bodoh. Xda apa nak buat. Haha. Macam nak nyanyi je lagu Peter Pan “menuggumu”....
Harus brape lama, aq menuggumu??? aq menuggumu~~~”
~(0o)~
or
-erm. Kalo dua2 dah matang. Kompem dua-dua datang awal. Hahah.


2)Manusia tak suka dikutuk, tetapi suka mengutuk.
Well, lumrah lah wey!!!  manusia tuk dok kutuk2 orang ni kan??
dah timbul dari zaman nenek Moyang kiter G
well as we can see
mmg lawak lah bila kutuk2 orang
TAPI..Bila kita dah kenak kutuk.
Baru lah korang rasa apa yg orang kena kutuk rasa.
Trust me, aq mmg slalu kenak kutuk
Well, kulit aq gelap ok.
So,
Orang panggil gelap la
wat so ever lah~~~
malas nakk layan.
Kalo aq dah emo
aq jawab je
“Aik, ko SANGAT lah puti”kat orang yg perasan putih hahha

Well, I mean, physically mmg ko akan terasa bila kenak kutuk
Aq dah besa dah kutuk n d kutuk
padan muka. Hahha
Tapi most of the time im innocent one lah(perasan pulak~~~)
Tapi series aku katakan
aq malas kena kutuk
for me, it is normal for an asian to have a TAN skin
Or kulit sawo matang.
Tp wat so ever lah
asal kan KORANG bahagia k.haha
.......If u wanna say, Just.>SAY IT LOUD ~~~




0 comments:

Post a Comment

sia rasa:

mARI BacA ^^V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...